Nukari 2005

Keskustelut » Kalapaikat

Viimeisin viesti: larvastelija 10.12. 2005, 21:11

Uusi aihe Vastaa ketjuun
4 vastausta,   1 sivu   Aseta vahti Lisää vahti
vasikka Nukari 2005 10.12. 2005, 15:56 Vastaa tähän viestiin Vastaa
1.7 Nukarinkoski. Oli ollut sateinen päivä, taisi jokunen pisara tipahtaa vielä silloinkin kun virittelin vapaa. Sää oli jotenkin painostava ja tuntui siltä, että joella tapahtuu jotain outoa.
Kalastelin rauhassa tuttuja ottipaikkoja, vailla suurempaa tulosta. Sain poolista muutaman
Tiukan tärpin, tässä vaiheessa ko. kala oli vielä kirjolohi. Ajattelin antaa paikan rauhoittua ja jatkoin kalastelua ylempänä. Onnistuin pinturilla narraamaan todella kauniin taimenen. Pidettyäni pienen tauon laavun suojissa ajattelin kokeilla vielä tuota poolia, josta olin tärpit saanut. Astelin rauhassa samoille jalan sijoille ja aloitin tarjoilun. Ensin muutama leechi, mutta ei tapahtumia. Ajattelin, että joku oli varmaan kalan saanut, mutta päätin vielä kokeilla. Pieni tauko ja oma special jossa aiemmat tärpitkin olivat. Eka heitto ja kala kävi pyörähtämässä perhon perässä. Muutama tyhjä heitto ja sitten perho hävisi jonnekin, selkärangasta tullut vastaisku ja kala kiinni. Hymy korviin ja nauttimaan vaikeasta kirjolohesta joka kohtasi paremman, tai niin luulin…. Kala juroi pohjassa ja ampui sitten ylävirtaan, onneksi sillä alavirtaan olisi 200 metriä kovaa koskea ja kala olisi varmaan irti. Sillin se tapahtui kala syöksyi kivien välistä jossa vettä oli vain 10cm ja kala näkyi kokonaan. Pulssi nousi sekunnissa kahteensataan, kun näin etten väsytä kirjolohta vaan yli 60 senttistä Meritaimenta. Vastarannalla olijat pysähtyivät kun huusin, että siiman päässä taisteli taimen. Kala oli tuon viiden minuutin jälkeen jo kypsä ja haaviminen onnistui loistavasti. Teräsbetonimainen jes huuto ja kunnon tuuletukset! Siinä se oli ennätys taimen ja suuri tavoite, eli mittataimen Nukarilta.

Jälkeenpäin vuosi 2005 ei ollut mikään loistelias kalavuosi, mutta tätä kyseistä kala reissua en vaihtaisi mihinkään. Nyt on synkkä talvi aikaa miettiä uusia tavoitteita

larvastelija Re: Nukari 2005 10.12. 2005, 16:12 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Hyvä juttu! Itse karkuutin alkusyksystä maantiesillan alla meritaimenen. Kala otti 12# oliiviin larvaan. Kerran näin sen pinnassa ja arvioisin painoksi n. 3kg. Kala lähti sillan alta ylävirtaan nopealla spurtilla ja peruutti, jolloin siimat löystyiväit ja huomasin, että kala on irronnut.
Oletko kuullut että Nukarilta olisi saatu kalaa lähiaikoina?

vasikka Re: Nukari 2005 10.12. 2005, 17:07 Vastaa tähän viestiin Vastaa
larvastelija kirjoitti:
> Hyvä juttu! Itse karkuutin alkusyksystä maantiesillan alla
> meritaimenen. Kala otti 12# oliiviin larvaan. Kerran näin sen
> pinnassa ja arvioisin painoksi n. 3kg. Kala lähti sillan alta
> ylävirtaan nopealla spurtilla ja peruutti, jolloin siimat löystyiväit
> ja huomasin, että kala on irronnut.
> Oletko kuullut että Nukarilta olisi saatu kalaa lähiaikoina?



Kävin viimeksi kalassa 2 viikkoa sitten. Muita kalamiehiä ei näkykyt, varmaan huono sää vaikutti asiaan. kalastelin kärkiuppoavalla siimalla vaikka vihaan sitä yli kaiken. Syynä se että tärppejätulee paljon mutta vasta iskut on aina myöhässä. Oli minulla tuolla reisuula kolme kalaa kiinni yksi pidemmän aikaa, yksi kunnon nykäisy ja yksi pyörähti perhon takana heti heiton jälkeen. En ole kuullut että sieltä olisi tänävuonna muita mertsareita saatu.Ajattelin huomenna mennä kattelemaan.

Ilekala Re: Nukari 2005 10.12. 2005, 21:08 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Onnittelut! Oisko tosta kalasta kuvaa?

larvastelija Re: Nukari 2005 10.12. 2005, 21:11 Vastaa tähän viestiin Vastaa
vasikka kirjoitti:

> En ole kuullut
> että sieltä olisi tänävuonna muita mertsareita saatu.Ajattelin
> huomenna mennä kattelemaan.

Alkukesästä saatiin n. 63cm kalaportaan niskalta!

4 vastausta,   1 sivu   Aseta vahti Lisää vahti
Edellinen aihe Takaisin aiheisiin Seuraava aihe