Kermankoski

Keskustelut » Kalapaikat

Viimeisin viesti: mikaelt 23.6. 2006, 12:03

Uusi aihe Vastaa ketjuun
3 vastausta,   1 sivu   Aseta vahti Lisää vahti
pentti Kermankoski 7.6. 2006, 13:22 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Onko porukalla tietoa Kerman tän hetkisestä vesi tilantesta? Ja siiitä, että onko sieltä jo tullut hyvin kalaa?

Veljmies Re: Kermankoski 9.6. 2006, 07:07 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Kermassa on tähän aikaan vuodesta tulva keskimäärin korkeimmillaan. Tänä vuonna vettä on kuitenkin parikymmentä senttiä normaalia vähemmän. Tosin nousu näyttää vielä jatkuvan. Kalansaaliista en ole vielä kuullut mitään. Kalamiehiä on koskella kuitenkin vielä ollut harvakseltaan.

http://wwwi3.ymparisto.fi/i3/tilanne/fin/vedenkorkeus/IMAGE/BIGIMAGE/W04089 00.GIF

(s)almon Re: Kermankoski 9.6. 2006, 15:16 Vastaa tähän viestiin Vastaa
pentti kirjoitti:
> Onko porukalla tietoa Kerman tän hetkisestä vesi tilantesta? Ja
> siiitä, että onko sieltä jo tullut hyvin kalaa?
Tuolla oli tällainen http://www.perhokalastajat.net/keskustelu/viewtopic.php?t=8294

mikaelt Re: Kermankoski 23.6. 2006, 12:03 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Keskiviikko illasta torstai iltapäivään Kermalla olin. Vesi oli mielestäni korkealla mutta paremmin tietävät (paikalliset) sanoivat sen olevan suhteellisen matalalla. Ke illasta oli koskella minun lisäksi 3-4 kalastajaa. Kenelläkään ei tainnut mitään isompaa olla kiinni mitä jututin ja seurailin. Siltojen alapuolella tuli kyllä useita 10-20cm taimenen poikasia. Yöllä näin sillan alla, vasemmass uomassa isomman kalan käyvän pinnassa, arviolta hyvinki mitan täyttävä. Se ei kuitenkaan pitkään siinä viipynyt.
Torstaina päivällä siltojen alapuolisella osuudella sama poikas meininki jatkui. Yläpuolelle kahlasin perholiivien alimmat taskut kastuen ja sain parin tunnin rykäisyssä puolenkymmentä poikasta ja kolme n. 30cm taimenta, jotka tietenkin laskin vapaaksi. Iloisena yllätyksenä perhoon tarttui n. 35cm pitkä pulska siika, joka sai sitten toimia "virallisena juhannuskalana".

Perhoista suosituin oli Phasant Tail nymfin muunnos jossa eturuumis dubattu beigestä jäniksestä, koukkukokooon 12-14. Kokeilin kyllä larvoja, streemereitä, pupia ja pintaperhojakin. Yöllä muutaman alamittasen sain tommosella 12 koukkuun sidotulla häkilättämällä peurankarva "hässäkällä".

Ilmat oli hienot vaikka torstaina ukkoskuuro oli yllättää ja keskeytti kalastuksen hetkeksi. Niin ja siinä siltojen yläpuolella on aika perk...n paljon mäkäräisiä.

Hyvää Juhannusta!

3 vastausta,   1 sivu   Aseta vahti Lisää vahti
Edellinen aihe Takaisin aiheisiin Seuraava aihe