metsähallituksen kalavedet

Keskustelut » Kalapaikat

Viimeisin viesti: 0971 16.8. 2007, 21:29

Uusi aihe Vastaa ketjuun
2 vastausta,   1 sivu   Aseta vahti Lisää vahti
0971 metsähallituksen kalavedet 13.8. 2007, 20:29 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Minkälaisia kokemuksia kyseisiltä vesiltä viimevuosien aikana?

LAMPIKALASTUS

Kävin muutaman paikan lomareissulla tutkimassa,myös kaikuluotain apuna kalojen paikallistamisessa,kun ei muuten havaintoja!

Tankkiauton vierailun jälkeen kylän väki suurin joukoin paikalle ja ootto onget valloitti rannat! Valvojia en ole tavannut 10.vuoden aikana ja jokunen maistissa ollut tahnaonkija typeräksi intoutui nimittelemään, kun olin oikein luvat lunastanut! Tämä siis istuta ja ongi paikoissa. Sitten on tietenkin perhokohteet,kosket jne.. toimivat yksiköt joissa ryöstökalastusta hiukan vähemmän havaittavissa.

Eli ootto-onki vesien kalanistutusmääriä on selvästi vähennetty paikkoja lopetettu,hyvä opetus rötöstelijöille!

Mitä on tapahtunut koskipuolella?? Siirrytty luontaisen kannan arvostamiseen vai säästetään istutuskuluja? Vapa taipuu harvemmin, mutta toivon mukaan räväkämmin ja luonnonkalojen määrä elpyy pikkuhiljaa! Eli pullataimenen mollaajatkin voi tyytyväisin mielin 10.v päästä sitä luontaistakin yrittää,tosin sekaisin menivät, kun jo tehdyt istutukset tehneet oletettavasti geeniperimään omat jälkensä??

Voisiko tämänsuuntainen ajattelu mennä täysin pieleen,noin arvauksena tulevan suhteen = istutusten määrä tulee siis huomattavasti vähenemään,kiitos luvattomien ryöstöonkijoiden??!

ruusju7 Re: metsähallituksen kalavedet 16.8. 2007, 15:04 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Ainakin Keski-Suomessa (Ruuhijärvet Viitasaarella) homma on osittain ulkoistettu yksityiselle yrittäjälle. Vuorokauden aikana ei järvillä ollut juurikaan kalahavaintoja - kalastuslaiturit sortumassa - pitkospuut kaipaavat pikaista uusimista - polttopuut laavuilla/nuotiopaikoilla vettätihkuvia jne.
Pitemmän päälle homma ei toimi näin! Ero entiseen (edellinen käynti n 5 vuotta taaksepäin) kuin yöllä ja päivällä.

0971 Re: metsähallituksen kalavedet 16.8. 2007, 21:29 Vastaa tähän viestiin Vastaa
ruusju7 kirjoitti:
> Ainakin Keski-Suomessa (Ruuhijärvet Viitasaarella) homma on osittain
> ulkoistettu yksityiselle yrittäjälle. Vuorokauden aikana ei järvillä
> ollut juurikaan kalahavaintoja - kalastuslaiturit sortumassa -
> pitkospuut kaipaavat pikaista uusimista - polttopuut
> laavuilla/nuotiopaikoilla vettätihkuvia jne.
> Pitemmän päälle homma ei toimi näin! Ero entiseen (edellinen käynti n
> 5 vuotta taaksepäin) kuin yöllä ja päivällä.

>Käväisin mm. kittilä,kylmäluoma,hossa,ruunaa,evo katsastamassa ja samaa linjaa näyttää menevän sielläkin, hossassa tosin pientä toivoa kalastuksen suhteen ja kalaisin kokonaisuus, kohteita vähennetään sielläkin ja hiljentynyt on kävijöiden määrä!

Kittilän pyhäjärvellä kunnon rahastus menossa yksityinen vuokraa veneen 20e/vrk ja lupa 7.90 kännykällä, tosin kuuluvuutta ei pahemmin kohteessa paikan päällä tulipa tosi reilu kuva, kun sitten kalastona hauki ahven siika (saaliiksi) siis taimen tai nieriähavaintoja vain nukkuessa tällä kertaa ei luotain tai tuikkihavaintoa kanssakalastajatkin siikaa pyytämässä...

Toista oli ennen jos kerran muonionjoesta 10e lohtakin pääsee koittamaan niin saattaapi siirtyä sinnepäin meikäläinenkin tyhjää pyytämään tai lohtakin jos annethan!
No komeethan ne maisemat jne.. mutta pohjoisnorjan rinnalla aika laimeeta nyppylää! Terveiset vaan andöyan liepeiltä lovikin kyliltä sielläpä sielu lepää näin metsäsuomesta kotoisin olevalla! laittas pari kuvaakin, kun osais/opettelis tekniikan!!

2 vastausta,   1 sivu   Aseta vahti Lisää vahti
Edellinen aihe Takaisin aiheisiin Seuraava aihe