vaikon myllykoski (Vaikkojoki)

Keskustelut » Kalapaikat

Viimeisin viesti: jäpä k 6.6. 2005, 00:18

Uusi aihe Vastaa ketjuun
8 vastausta,   1 sivu   Aseta vahti Lisää vahti
jäpä k vaikon myllykoski (Vaikkojoki) 4.6. 2005, 09:35 Vastaa tähän viestiin Vastaa
taas tuli käytyä myllyllä 03.06.05. alku päivä odotusta ilman tapahtumia,mutta tilanne muuttui,kun paikalle saapui myllykosken kauhu(Reijo Hallikainen), vartti vierähti ja 2 kirree plakkarissa. helppoa tuntuu olevan. Reijon poistuttua jäimme pete ja mä vielä sisukkaasti kalaan, ja ihme, se odotus palkittiin ensin mä sain kirren ja perään pete. hyvä reissu kaiken kaikkiaan saldollisesti 4 kirreä,alamitta tane,säyne.

pussijussi Re: vaikon myllykoski (Vaikkojoki) 4.6. 2005, 11:58 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Olikohan nuo kirret viime vuotisia ? Vai onko ne jo sinne niitäkin kipanneet ?

Pst. Isäukko oli eilen yhden nätin taimenen saanut eräältä vaikon koskelta ja toisen karkuutti.

jäpä k Re: vaikon myllykoski (Vaikkojoki) 4.6. 2005, 13:27 Vastaa tähän viestiin Vastaa
kyllä oli ihan tuoreita istareita. vaikka et kerrokkaan tane paikkaa,niin epäilen,että kyseessä on multivääränkosken niska?

pussijussi Re: vaikon myllykoski (Vaikkojoki) 4.6. 2005, 14:30 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Ihmetyttää vaan. Yleensä ovat kerran kipanneet kirrejä kajoon kalastuskunnan puolelle tuossa juhannuksen aikaan. Kaavin puolella sitten vähän reilummalla kädellä.

Niin ja ei ollut multiväärän kosken niska ;). Sen verran voin sanoa, että kajoon kalastuskunnan puolelta tuli.

jäpä k Re: vaikon myllykoski (Vaikkojoki) 4.6. 2005, 21:02 Vastaa tähän viestiin Vastaa
no ollaan tyytyväisiä,kun kalaa on joessa,niin onpahan tapahtumia.(tietysti parree ois ilman pulla kaloja)...

_Aredtu Re: vaikon myllykoski (Vaikkojoki) 4.6. 2005, 21:19 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Olen Pohjois-Karjalaan suuntaamassa tuossa ensiviikolla ja ajattelin, että voisi käydä vierailemassa Vaikkojoella. Koska en paikkaa tunne ja joki on pitkä, voisitteko neuvoa muutamia alueita, joilla kannattaisi käydä kokeilemassa? Minkälainen Vaikkojoki on yleispiirteiltään? Kuinka syvä se on ja minkälaiset ovat rannat? Onko kahluuvarusteilla käyttöä siellä? Minkälaista perhoa kalat purevat ja mikä aika päivästä on parasta aikaa?

Kiitän vastauksista.

jannep Re: vaikon myllykoski (Vaikkojoki) 5.6. 2005, 00:59 Vastaa tähän viestiin Vastaa
voisitteko neuvoa muutamia alueita, joilla
> kannattaisi käydä kokeilemassa? Minkälainen Vaikkojoki on
> yleispiirteiltään? Kuinka syvä se on ja minkälaiset ovat rannat? Onko
> kahluuvarusteilla käyttöä siellä? Minkälaista perhoa kalat purevat ja
> mikä aika päivästä on parasta aikaa?
>
> Kiitän vastauksista.

Ennen, eli 3-4 vuotta sitten tuli käytyä paljonkin Vaikolla ja kerran tai pari vuodessa tulee käytyä edelleen. Yleensä melkein aina aloitan/aloitamme kalastuksen Kärenkoskelta. Tämä siitä syystä, että kyseinen koski on lähellä Kortteisen kyläkauppaa, josta ostamme luvat, retkisapuskat ja enemmän tai vähemmän olutta. Kärenkosken jälkeen suuntaamme rakkinekoskelle päin. Siinä välissä kannattaa kuitenkin käydä katsastamassa Polvikoski ja siitä varsinkin niska-alue, mikäli siellä ei ole liikaa sakkia. Rakkinekoskella niska, siltamontut ja sillan jälkeinen alue on hyviä paikkoja, myös loppuliuku. Rakineen jälkeenhän kun mennään vasemmalle, niin paikathan eikun paranee. Kalliokosken niska ja ns, sivuhaara on hyviä taimenpaikkoja, alaosassa ja suvannossa ehkä paremminkin kirjopaikkoja. Kalliokosken jälkeen tulee Multivääränkoski, joka on ehkä Vaikon parasta perhokalastusaluetta. Yleensä Rakkine-, kallio- ja multivääränkoskella on väkeä tähän aikaan vuodesta. Silloin kannattaa mennä rakkinekosken sillan jälkeen tietä suoraan, mistä pääsee Pielisenpitkäkoskelle ja Kusiaiskoskelle. Kyseiset kosket on vaikeammin tavoitettavia, joten siellä on yleensä vähempi väkeä.
Vaikohan on vanha tukinuittojoki, joten jotkut koskista on hieman rännimäisiä. Muutamia koskia kuitenkin on kunnostettu. Rannoilla on jonkin verran kasvillisuutta, mutta rullaus- ja alaheitoilla pärjää, koska joki ei ole kovin leveä. Kahluuvarusteet kannattaa olla, vettä riittänee vielä toistaiseksi, vaikkakin se on laskemassa. Vesi on melko humuspitoista. värikkäät ja vaaleat perhot (ja joskus ennen vaaput) toimineet ainakin itselläni. Ottiajat lienee sama kuin muuallakin, eli kun vesi lämpenee ja yöt on valoisia, niin kannattaa onkia vaikka illasta koko yö aina aamuun asti(mikäli ei käy niin kuin eräille joskus, eli on liian päissään ja alkaa nukuttamaan).

jäpäk mainitsi tuossa tuon Myllykosken, missä en ole itse käynyt kuin kerran. Sieltäkin tuntuu tulevan kaloja, varsinkin kun on osaavat miehet olleet asialla. Kuulin, että Myllyltä olis tullut aikaisin keväällä isoja harreja. Pitäneekö huhu paikkansa?
jäpäk:lle ja Petelle terkkuja ja kirreitä siimoja!

[Muokattu 5.6.2005, 01:01]
jäpä k Re: vaikon myllykoski (Vaikkojoki) 5.6. 2005, 10:18 Vastaa tähän viestiin Vastaa
jannep:lle ! voiko paremmin enää kuvailla vaikkoa. Kiitos kaikkien puolesta! Kiitos terkuista ja kireistä, kuin myös sinne. osaavista en puhu mitään(tuurillahan ne laivatkin seilaa)..mut otti perhosta tai paremminkin mun luotto perhoista, joilla yleensä olen saanut kalaa joella kuin joella, keltainen zonkkeri,musta/puna leedsi,musta,puna.hopea tinseli,nämä pelaa mulla. yks asia on vaivannut mua ja varmaan muitakin jokien varsien kulkijoita. miten on mahdollista,että kala miehet,jotka tykkää ottaa bissee kalassa,jaksaavat kuljettaa ne täydet patruunat pitkiäkin sestomisia mukanaan,mutta ei tyhjiä. ei ole mitenkään mieltä ylentävää näkyä,kun pulloja on pitkin joki vartta.onhan ne rahan arvoista tavaraa nekin. en saarnaa kellekkään,mut ajattelen nuorempia aloittelevia kala miehiä, jotka käyvät isien mukana kalassa luonnon helmassa,ni mikä kuva heille jää parhaasta mahdollisesta harrastuksesta??? pidetään luonto siistinä.
TÄMÄ OLI YLEISESTI LUONNOSSA VIIHTYVILLE: KIITOS.

jäpä k Re: vaikon myllykoski (Vaikkojoki) 6.6. 2005, 00:18 Vastaa tähän viestiin Vastaa
jäi vastaamatta toi harri juttu...joo,näin on kerrottu,että 50 ja 52 harri ois saatu myllyltä keväällä..

8 vastausta,   1 sivu   Aseta vahti Lisää vahti
Edellinen aihe Takaisin aiheisiin Seuraava aihe