lohta Simojoessa (Simojoki)

Keskustelut » Kalapaikat

Viimeisin viesti: Jukkis 23.8. 2004, 12:47

Uusi aihe Vastaa ketjuun
8 vastausta,   1 sivu   Aseta vahti Lisää vahti
ei vaan ota lohta Simojoessa (Simojoki) 5.3. 2004, 16:33 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Useamman vuoden / kerran kokemuksesta tiedän että kyllä Simojoessa lohta on, niitä näkyy useampiakin kerralla. Mutta en ole nähnyt vielä yhtään lohta joka olisi ollut suusta kiinni. Yhden kalamiehen lohta koukatessa ( 8.8 kg) luulin hetken että se oli suusta kiinni mutta ei. Spinfluugan siima oli kiertynyt useita kierroksia kiduskannen alitse, mutta itse perho oli kyllä kiinni kalan niskassa. Omat kokemukset on vähän samanlaisia, kaksi lohta eikä kumpikaan kiinni suusta ( toinen silmästä ja toinen siima pyrstöntyven ympärillä) Jos löytyy sellainen ottipeli johon simojoen lohi ottaisi, lohta kyllä on.

klinkki Re: lohta Simojoessa (Simojoki) 15.3. 2004, 18:08 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Lohia siinä joessa on, mutta ei tarpeeksi. Siellä ei lohelle tule näitä reviiritaisteluja ja se vaikuttaa useasti myös niiden ottihalukkuuteen. Näin olen ymmärtänyt tilanteen Simojoella. Viisaammat varmasti löytävät muitankin syitä. Veden väri ja sen vähyys tekee myös kalastuksesta haastavaa tai suorastaan h****tin vaikeaa.
Yhtään lohta ei minulla ole siellä(kään) ollut kiinni muualta kuin suusta. Net vähät lohet mitä sieltä olen saanut, ovat ottaneet sen perhon oikein lujasti suuhun. Alkukaudesta on toiminut kettusiipisiset perhot (ihan normaaliin lohiperhokoukkuun tehtynä), joiden "pääväri" on ollut haalean oranssi. Lämpiman ja valitettavan usein vähänveden aikaan melko pienet mustapunaiset tai kokonaan mustat karvasiipiset perhot ovat tuottaneet tulosta. Loppukauden kossit tykkäävät erittäin pienestä RedButista...
Eipä noista perhoista tietenkään mitään suurta apua ole. Mutta kunhan vain malttaa kalastaa sopivilla perhoilla, eikä sorru "puntin repimiseen", niin kyllä se kala jossain välissä nappaa perhon suuhunsa...

ei vaan ota kirjoitti:
> Useamman vuoden / kerran kokemuksesta tiedän että kyllä Simojoessa
> lohta on, niitä näkyy useampiakin kerralla. Mutta en ole nähnyt vielä
> yhtään lohta joka olisi ollut suusta kiinni. Yhden kalamiehen lohta
> koukatessa ( 8.8 kg) luulin hetken että se oli suusta kiinni mutta
> ei. Spinfluugan siima oli kiertynyt useita kierroksia kiduskannen
> alitse, mutta itse perho oli kyllä kiinni kalan niskassa. Omat
> kokemukset on vähän samanlaisia, kaksi lohta eikä kumpikaan kiinni
> suusta ( toinen silmästä ja toinen siima pyrstöntyven ympärillä) Jos
> löytyy sellainen ottipeli johon simojoen lohi ottaisi, lohta kyllä
> on.

Eero Tumppu Re: lohta Simojoessa (Simojoki) 16.3. 2004, 00:01 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Ihan hyviä provosointeja kummatkin, mutta pitkä matka on vielä tuon mestari juttuihin.

Kaikki lohiperhot sekä kaikki lohiuistimet ovat hyviä, uskokaa vaan.

ambu Re: lohta Simojoessa (Simojoki) 11.6. 2004, 09:54 Vastaa tähän viestiin Vastaa
kyllä simojoessa lohta löytyy nimimerk. kokemusta on. Itse kalastan perholla lohta joesta ja viime kesänä oli hyvä lohivuosi, enkä epäile etteikö nytkin olisi. Parempi joki kalastaa kuin torniojoki ja saalista saa paremmin.

jarip Re: lohta Simojoessa (Simojoki) 12.6. 2004, 09:52 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Mikähän siellä tilanne on nyt?

jp

"ambu"<petri.barsk@luukku.com> kirjoitti:
> kyllä simojoessa lohta löytyy nimimerk. kokemusta on. Itse kalastan
> perholla lohta joesta ja viime kesänä oli hyvä lohivuosi, enkä epäile
> etteikö nytkin olisi. Parempi joki kalastaa kuin torniojoki ja
> saalista saa paremmin.

ambu Re: lohta Simojoessa (Simojoki) 14.6. 2004, 16:23 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Olen käynyt pari kertaa mutta ei ole vielä tärpännyt. Elokuussa kannattaa kalastaa asentokaloja. Heinäkuu on liian valoisa ja lämmin.Ovat jotkut saaneet mutta ei isompia määriä.

Esko. Re: lohta Simojoessa (Simojoki) 14.6. 2004, 23:17 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Itse olin simojoella kalassa pari vuotta takaperin ja joku lohenkalastaja sanoi saavansa pari lohta(ei ollu isoja sen muistan)mustalla liitsillä jossa ei ollut runko häkilää ja pyrstössä oli maraboun lisäksi pari tinselisuikaletta. Sai kuulemma siitä lapin rinki campingin edessä olevalta niskalta

Masa Re: lohta Simojoessa (Simojoki) 22.7. 2004, 16:54 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Simojoessa on se ongelma, että joki pieni ja vesi laskee kesällä niin alas että vesi lämpenee liikaa. Lohta joessa kyllä on, viime viikonloppuna näin yhdellä koskella toistakymmentä lohenhyppyä mutta mitään en saanut. Vanhat simolaiset sanovat, että simojoen lohi on aina ollut heikko ottamaan. Saattaa olla,että joen kanta on siis sellainen,että lohi on tavallistakin vaikeampi saada ärsyyntymään. Hieno joki jokatapauksessa. Paras kalastusaika on ehkä elokuun loppupuoli, koska silloin jokeen nousee kossia, joka tuntuu olevan hanakampi ottamaan.

Jukkis Re: lohta Simojoessa (Simojoki) 23.8. 2004, 12:47 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Tänä kesänä ei ole ollut ongelmaa ainakaan tuon veden vähyyden kanssa. Taitaa olla, että alle +40 senttiin ei vesi ole kertaakaan paennut. nytkin karttojen mukaan on reilu 70senttiä normaalitasoa korkeammalla, joten voitte uskoa, että siellä pikkusen vaikea kalastaa, kahlattavuus kun simolla on todellista urheilua:D

huomenna olisi tarkoitus kossin pyyntiin lähteä, viestit kertovat, että sitä alkaa tulla jokeen nyt kohinalla, itsekin pääsin jo viime viikolla pidättelemään , mut tappiohan siinä tuli! eli lohta on, ja se kyllä ottaa ku kohalle sattuu!!!

8 vastausta,   1 sivu   Aseta vahti Lisää vahti
Edellinen aihe Takaisin aiheisiin Seuraava aihe