Hossan joki (Hossajoki)

Keskustelut » Kalapaikat

Viimeisin viesti: arkaguru 23.10. 2006, 12:06

Uusi aihe Vastaa ketjuun
21 vastausta,   2 sivua:   [ 1  2  »  ] Aseta vahti Lisää vahti
On parempia paikkoja Hossan joki (Hossajoki) 26.3. 2004, 19:18 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Kaikki kehuvat Hossanjokea mahtavana perhokalastuspaikkana. Kävin viime kesänä tutustumassa paikkaan. Kokemukset olivat mahtavat. Joki oli pieni noro. Yhdessä paikassa oli muka taukopaikka. Joka paikka täynnä paskaa ja rikottuja pulloja ja hajotettu paikat. Teki helvetin mieli kalastaa!!!! Luvat pitää maksaa mutta täyttä rahastusta kaikki. Äläkää helevetissä menkö tuonne. Paitsi jos seipien kalastus kiinnostaa.

hunajainen Re: Hossanjoki (Hossajoki) 30.3. 2004, 15:04 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Tulihan tuolla itsekin käytyä viime kesänä. Omat havainnot olivat taas ihan jotain muuta kuin edellä kirjoittaneella. Nimittäin en törmännyt yhteenkään hajotettuun pulloon ja taukopaikatkin olivat mielestäni hyvin hoidetut. Ainut huonopuoli oli se, että olin paikalla väärään aikaan, siis silloin hellejakson aikana. Tuosta johtuen vettä oli niukalti ja kalat passiivisia tai sitten olivat kadonneet syvempiin suvantoihin vilvoittelemaan..

JuiCe Re: Hossanjoki (Hossajoki) 4.4. 2004, 18:17 Vastaa tähän viestiin Vastaa
tästä taitaa olla viitisen vuotta aikaa kun itse tuolla vesillä vierailin, ja itselleni jäi kyllä paikasta todella positiivinen kuva!! jos olisi lähempänä niin kuuluisi varmasti suosikkeihini.. Kalastin nimenomaan Hossanjoen pk-aluetta ja siellähän oli ihan todellista erämaata.. ja se kota/laavuhässäkkä oli ihan hyvä ja hoidettu. ei mitään valittamista, ja kun pari virkeää taneakin saatiin niin mikäs sen mukavampaa..

n1k0 90 Re: Hossanjoki (Hossajoki) 24.7. 2004, 21:00 Vastaa tähän viestiin Vastaa
käytiin hossassa melomassa ja kalastamassa. v*tutti ku ei tullu muuta ku haukee vaikka käytiin myös istutuspaikoilla. ei yhtää mitää muuta ku haukee... meloessa oli pulloja ja kaljatölkkejä, sinappipurkki ja vaikka mitä siellä pohjassa. shitti paikka, pelkkää rahastusta

kaizla® Re: Hossan joki (Hossajoki) 1.8. 2004, 21:12 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Itse olen menossa juuri tuolle samaiselle joelle tässä parin päivän päästä... Toivottavasti koski olisi parempi kun mmitä mainostat...

Kalamies Re: Hossan joki (Hossajoki) 7.11. 2004, 17:29 Vastaa tähän viestiin Vastaa
En ymmärrä kuka voi sanoo hossanjokea huonoks paikaks :D se on oulun-läänin paras paikka! ensimmäisellä ei ole näköjää minkää laista havaintoa kalapaikasta!!! onks sillä väliä että jossai laavulla tai WC:n edessä on pari rikottua kaljapulloa ei mitää!!!!! pääsiä että tulee kalaa ei tuollaiset pikkuasiat ei pitäis haittaa yhtää mitää!!!!!

taimenarska Re: Hossan joki (Hossajoki) 8.11. 2004, 10:49 Vastaa tähän viestiin Vastaa
elokuun puolessa välissä käytiin kaverin kansa,vesi oli aika matalalla eikä taimenia näkyny, ei pintakäyntejä vaikka oli aurinkoisia päiviä ja tyynet illat. ehkä oli jo suurin osa pyydetty. saatin kuitenkin puolen kymmentä ylämitallista harria, että päästiin savustaa. positiivinen kuva jäi paikasta ja uudestaan sesonkiaikaan niin varmaan tanen saa siiman päähän.

Veljmies Re: Hossan joki (Hossajoki) 9.11. 2004, 09:38 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Pahin vika Hossanjoessa on pienuus. Joki on auttamatta liian pieni kunnon kalapikaksi. Kalastus on täysin istutusten varassa. Niistä taas aiheutuu suuri kalastuspaine, jota luonnon kalakannat eivät kestä. Olen käynnyt joella puolenkymmentä kertaa enkä ole saanut yhtään mitallista harria.

Hossanjoki ei kuulu suosikkipaikkoihini. Ennemmin menen kainuun ekokoskille, joilla on mahdollisuuksia saada kunnon mötkyjä.

sake68 Re: Hossan joki (Hossajoki) 16.7. 2006, 20:55 Vastaa tähän viestiin Vastaa
hei kalamiehet! ..mikä hossanjoki tilanne tänä kaudella? aion mennä kaverin kanssa sinne elokuussa..nousutaimen? ja vesitilanne??

Mesikämmen Re: Hossan joki (Hossajoki) 17.7. 2006, 10:38 Vastaa tähän viestiin Vastaa
sake68 kirjoitti:
> hei kalamiehet! ..mikä hossanjoki tilanne tänä kaudella? aion mennä
> kaverin kanssa sinne elokuussa..nousutaimen? ja vesitilanne??

Niin on tarkoitus itsenekin mennä ja ottaa viikko loman kannalta, ei suuria paineita kalojen saannista, leppoista Black Zulun heittelyä hämärtyvässä illassa Niskakoskella ja jotain pikkumustaa perhokalastusalueella.
Vesi on luultavasti vähissä ja kalojen saanti loppukesästä vaikeaa, jollei sitten Iikosken niska yllätä.

KalanKaveri Re: Hossan joki (Hossajoki) 21.7. 2006, 14:38 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Pari viikkoo sitten kävin 3 päivän reissun heittämässä kavereiden kanssa, vesi oli suht matalalla ja kalatkin aika arkoja. 3 hengen porukkamme saaliiksi jäi 2 mitallista taimenta, ja muutamia kymmeniä mittaharjuksia joista suurimmat jäivät johonkin 37cm. Pikkuperhot toimi parhaiten syvällä uitettuna.
Kalastusta haittasi ikävä kyllä se, kun salama iski kesken alakoskelle reissaamisen puuhun ja sytytti metsäpalon ja aikaa kului palokunnan hälyttämiseen ja tilanteen kertomiseen, metsää paloi onneks vain 2hehtaaria.
Reissusta jäi silti aika hyvät kuvat, jälleen kerran.
Lisäsin muutamia kuvia hossasta, saa käydä kattomassa. ;)

ansman Re: Hossan joki (Hossajoki) 24.7. 2006, 10:17 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Millä koskilla kalastitte? Ite oon menossa parin viikon päästä Hossaan ja ois mukava tietää vähä ottipaikkoja ja perhoja?

KalanKaveri Re: Hossan joki (Hossajoki) 24.7. 2006, 19:36 Vastaa tähän viestiin Vastaa
ansman kirjoitti:
> Millä koskilla kalastitte? Ite oon menossa parin viikon päästä
> Hossaan ja ois mukava tietää vähä ottipaikkoja ja perhoja?

Kalastimme leveänkosken,"siltakosken", pystynkosken, kuikankosket ja alakosken.

Leveänkoskelta tuli 1 mittataimen jäniksenkarva-musta värisellä 12# koukkuun sidotulla kuulapupalla, koko koski kannattaa kalastaa huolella, harreihinki samaiset pupat toimi hyvin.

Siltakoski on mukava koski, joka tosin on kyllä lyhyt ja sen ylä-osa melko matala, kuitenkin hieman sillan jälkeen kaveri sai siitä yhden taimenen larvalla, joten sekin kannattaa kalastaa. :D

Pystynkoskella erityishuomiota kannattaa suunnata kosken alaosaan jossa on hyvät mahdollisuudet mukavan kokoisiin harjuksiin.(35-40cm) Tälle koskelle ei kuitenkaa istuteta taimenta, joten taimen on hieman harvemmassa, mutta toki tältäkin koskelta tulee taimenta. (parin vuoden takainen kokemus)

Kuikankoskilla taimen on usein ollut sijoittuneena ensimmäisen kosken ylä- ja keski-osaan, mutta viime reissulla ei niittenkään montuista noussut mitään. Harjusta kuikankoskelta saa lähes joka kohdilta, mutta parhaat harjuskokemukset ovat tulleet kuitenkin kuikankosken ala-osasta

Alakoski on hienolla paikalla ja koskikin on oikein mukavan näköinen mutta kalaan en ole siitä vieläkään saanut. (mitta-kaloja)

Ja jos vesi on yhtä vähällä kun oman reissuni aikaan niin pienet pupat ja larvat uitettuna syvällä toimivat varmasti parhaiten. (10#-14#)


Kalamies Re: Hossan joki (Hossajoki) 24.7. 2006, 21:08 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Me olimme viikon nytten hossassa ja ehdimme kalastella hyvin kaikki parhaimmat paikat. Viikon aikana kertyi yhteensä 8 mittataimenta ja muutamia lähes 40cm harreja.
Parhaimmat perhot olivat ehdottomasti erin väriset ja kokoiset pupat, joita uitimme aivan pohjan tuntumassa.

luolamies Re: Hossan joki (Hossajoki) 2.8. 2006, 23:14 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Onkohan kukaan käyny kattomassa joen vesitilannetta? Suunnitelmissa ollut, että mentäisiin ensi viikolla siellä käymään.

PERHON HEITTÄJÄ Re: Hossan joki (Hossajoki) 15.10. 2006, 09:00 Vastaa tähän viestiin Vastaa
On parempia paikkoja kirjoitti:
> Kaikki kehuvat Hossanjokea mahtavana perhokalastuspaikkana. Kävin
> viime kesänä tutustumassa paikkaan. Kokemukset olivat mahtavat. Joki
> oli pieni noro. Yhdessä paikassa oli muka taukopaikka. Joka paikka
> täynnä paskaa ja rikottuja pulloja ja hajotettu paikat. Teki helvetin
> mieli kalastaa!!!! Luvat pitää maksaa mutta täyttä rahastusta kaikki.
> Äläkää helevetissä menkö tuonne. Paitsi jos seipien kalastus
> kiinnostaa.



Hossanjoki on paras paikka ja käyn siellä joka kesä (vaikka asunkin aika kaukana). Harria on ja joskus sattuu kohdalle isokin harri ja taneleita näkyy ja paljon , mutta ovat aika passiivisia.

Hossan Iikoskikin kannattaa käydä kopaisemassa, jos kyllästyy Hossanjokeen. Iikoskessa on harjusta ja taimenta, eniten harjusta. Yleensä kohdalle sattuu alamittainen, mutta kyllä ne mitta harjuksetkin tarttuu onkeen.

En ole samaa mieltä kuin ensimmäinen kirjoittaja.

ps. En ole ikinä nähnyt taukopaikkojen olevan epäsiistejä tai hajoitettuja. Ne on ollut aina todella hyvässä kunnossa.

petu Re: Hossan joki (Hossajoki) 15.10. 2006, 13:13 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Ollaan menos ensimmäistä kertaa 7.10-29.10 hossaan.Miten on vesitilanne ja rauhotusajat.Jotku sanonut et rahotus menos mutantakaahan varmaa tietoa.Ja mitä koskia kannattais koluta ja missä ois suht varmat ottipaikat.Kaikki asiallinen tieto kelpaa.

PERHON HEITTÄJÄ Re: Hossan joki (Hossajoki) 16.10. 2006, 09:44 Vastaa tähän viestiin Vastaa
petu kirjoitti:
> Ollaan menos ensimmäistä kertaa 7.10-29.10 hossaan.Miten on
> vesitilanne ja rauhotusajat.Jotku sanonut et rahotus menos
> mutantakaahan varmaa tietoa.Ja mitä koskia kannattais koluta ja missä
> ois suht varmat ottipaikat.Kaikki asiallinen tieto kelpaa.


Hossanjoki on kalastus kiellossa 10.9-16.11 , mutta Iikoski ja lammet on kalastettavissa koko ajan.
Itsekin lähen tänään Hossaan.

petu Re: Hossan joki (Hossajoki) 16.10. 2006, 17:47 Vastaa tähän viestiin Vastaa
PERHON HEITTÄJÄ kirjoitti:

> Hossanjoki on kalastus kiellossa 10.9-16.11 , mutta Iikoski ja lammet
> on kalastettavissa koko ajan.
> Itsekin lähen tänään Hossaan.

No kirjoittelehan sit kuulumisisa ja et miten kalaa tullut ja mist ja mimmoset perhot toimi. Ja sit lupahommista ois kiva tietää (iikoski)

petu Re: Hossan joki (Hossajoki) 16.10. 2006, 17:57 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Niin ja sit paljo luvat iikoskelle ja mistä niitä saa?saako kalastaa sekä viheellä että perholla?

21 vastausta,   2 sivua:   [ 1  2  »  ] Aseta vahti Lisää vahti
Edellinen aihe Takaisin aiheisiin Seuraava aihe