Perhoja Sokojoelle!!! (Sokojoki)

Keskustelut » Kalapaikat

Viimeisin viesti: Emperor 26.9. 2006, 11:19

Uusi aihe Vastaa ketjuun
12 vastausta,   1 sivu   Aseta vahti Lisää vahti
kalamestari Perhoja Sokojoelle!!! (Sokojoki) 19.3. 2006, 22:31 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Mie voisin vaikka ensi kesänä keräillä kokoelman ottiperjoja tänne. Siis kunhan tiedän itse millaiseen Taimen/Harjus ottaa tällä kyseisellä joella. Melkein voisin laittaa yhden varman ahvenperhon millä saa, siihen saattaa napata myös taimen tai harjus.

kalamestari Re: Perhoja Sokojoelle!!! (Sokojoki) 19.3. 2006, 22:43 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Ohjeet voi selittää... Sidotaan punasesta villalangasta tupsu perään tyylillä Red tag. Sitten sekoitetaan punaista villalankaa ja Flashbou dubbingia ja dubataan runko. Lopuksi sidotaan samasta seoksesta siipi perholle ja sitastaan pää.


Tossa on ne ottiperhot affenille Tossa on ne ottiperhot affenille
sättärät.jpg (53.0 KT)
kokenut eränkävijä Re: Perhoja Sokojoelle!!! (Sokojoki) 3.5. 2006, 15:08 Vastaa tähän viestiin Vastaa
et kyllä tuommosilla sättäröillä mitäään saa saatana sama kun sitosit perskarvoja koukkuun ja laittasit hajua höysteeksi sen verta minäkin kalastuksesta tiiän. eihän siellä mitään taimenia ja harjuksia kyllä ookkaan että tietysti samahan tuo mitä siellä liotat .

Juuso Re: Perhoja Sokojoelle!!! (Sokojoki) 3.5. 2006, 19:02 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Aina Sokojoesta puhuttaessa joku kitisee vähäisestä kaloista.

Varmaan paikalliset ei vaan halua kalastajia mestoilleen tai jotain. Taimenta on varmasti ja lisääntyy hyvin. Se luonnontaimen vaan ei oo helpoimipia pyydettäviä matalsta ja lämpimästä koskesta.

kokenut eränkävijä Re: Perhoja Sokojoelle!!! (Sokojoki) 4.5. 2006, 14:24 Vastaa tähän viestiin Vastaa
kuuleppas juuso : kuulehhan kuopion poika jos oot koskaan kyseisessä putrakossa käyny niin tietäsit aika helevetin hyvin että siellä mitään kaloja oo. jos kiinnostaa mee vaan ite sinne kärsimään näät varsin hyvin miks kaikki haukkuu tämän paikan .

Juuso Re: Perhoja Sokojoelle!!! (Sokojoki) 4.5. 2006, 17:13 Vastaa tähän viestiin Vastaa
kokenut eränkävijä kirjoitti:
> kuuleppas juuso : kuulehhan kuopion poika jos oot koskaan kyseisessä
> putrakossa käyny niin tietäsit aika helevetin hyvin että siellä
> mitään kaloja oo. jos kiinnostaa mee vaan ite sinne kärsimään näät
> varsin hyvin miks kaikki haukkuu tämän paikan .


Siis miksi sinä haukut sitä paikkaa.. Olen käynyt Sokojoella ja saanut peräti kalankin, ihan taimenen. Eipä uskosi tällänen lurkkija ja vieläpä purosta missä ei oo ku ahvenia...


Kannattaa opetella ensin vähän perhokalastuksen alkeita vaikkapa Ruunaalla, ennen kuin suuntaa luonnonkalan perään pienessä purokohteessa.

erästelijä Re: Perhoja Sokojoelle!!! (Sokojoki) 6.5. 2006, 15:57 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Juuso kuuleppas nyt ei välttämättä kannata ruveta hyppii silmille eiköhän me tiedetä nää paikat vähä paremmi ku teikäläine ja mikä kuopion sälli se on joka arvostelee toisten kalataitoja. Tuurilla oot saanu sen ainuun kalan sokojoelta ja koko oli varmaan 100g. Kaikennäkösiä kehuskelijoita pysy vaan siellä vapojesi kanssa kotona. "Melkonen tonttu kuopiosta" taitaa olla niin hyvä kalastaja että saa varmaanki wc pöntöstäkin kalaa ku kehuu iteensä. Kyllä siellä kalalla kävis jos sinne laittasivat kalaa vaan ei oo kalan kalaa näkyny moneen vuoteen.onhan siellä tietysti niitä isomuksia (saatanan pieniä sillejä)kuka niitä kalattaa. Laittakaa kalaa sinne niin katsellaan sitte asiaa erisilmin.Sokojoki on sen takia paska paikka kysy vaikka muilta paikallisilta kalastelijoilta.

Juuso Re: Perhoja Sokojoelle!!! (Sokojoki) 6.5. 2006, 16:48 Vastaa tähän viestiin Vastaa
heh

TheBlackMetalTartzan Re: Perhoja Sokojoelle!!! (Sokojoki) 6.5. 2006, 17:37 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Kyllä suolla Sokojoessa taimenia on. Siitä olen 100%:n varma, toisin kuin niiden alkuperästä. Lieksan Kesportista joskus joen tilasta kyselin ja luvanmyyjä ainakin kertoi joessa/purossa olevan jopa luontaisestikin lisääntyvää kantaa. Istutuksia taitaa tapahtua kerran kesässä?

Juuso Re: Perhoja Sokojoelle!!! (Sokojoki) 6.5. 2006, 20:48 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Tuossa istutushommassa uskon hyvin kyllä näitä paikallisia vänkiä, että niitä ei oo tehty pariin kesään. Kyllähän ne ennen niitä pyyntikokoisia kesäisin aina istuttivat.

Mutta luonnonkalaa siellä on varmasti ja vieläpä erittäin hyvin! Varmasti istutuksia tehdään taas heti, kun lupatuloista on tullut riittävä "köntsä" kasaan ja projektilaiset ehtivät Lieksanjoen kiireiltään Sokojokea taas ihmettelemään.

Late1 Re: Perhoja Sokojoelle!!! (Sokojoki) 6.5. 2006, 21:40 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Mites on harjuksen laita?

Muikkeli Re: Perhoja Sokojoelle!!! (Sokojoki) 7.5. 2006, 18:35 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Late1 kirjoitti:
> Mites on harjuksen laita?

Vähän epäilyttää tuon harjuksen olemassaolo sokojoella vaikka sitä joskus on sinne kaiketi istutettu? En ole kuullut että kukaan olis saanu vaikka paikkakuntalaiset tutut siellä paljo käyki. Istukas taimenta sieltä kyllä tulee hyvin.

Emperor Re: Perhoja Sokojoelle!!! (Sokojoki) 26.9. 2006, 11:19 Vastaa tähän viestiin Vastaa
kokenut eränkävijä kirjoitti:
> et kyllä tuommosilla sättäröillä mitäään saa saatana sama kun sitosit
> perskarvoja koukkuun ja laittasit hajua höysteeksi sen verta minäkin
> kalastuksesta tiiän. eihän siellä mitään taimenia ja harjuksia kyllä
> ookkaan että tietysti samahan tuo mitä siellä liotat .


Vai että ei oo taimenia:)Kyllä siellä vaan kalaa on ja hyvästi, sekä istareita että luonnonkantaa.Ite sain muutama vuosi sitten myllykosken loppuliusta kirkkaan 2,5 kg taimenen ja harvoin on muutenkaan nollareissuja tarvinnu tehdä...Oot vain tietysti joku saatanan säpelö joka ei erota pilkkivapaa perhovavasta tai yleensäkkään tiedä lohikalan kalastuksesta yhtään mitään..:)

12 vastausta,   1 sivu   Aseta vahti Lisää vahti
Edellinen aihe Takaisin aiheisiin Seuraava aihe