Siimaehdotuksia?

Keskustelut » Perhokalastus ja muu maailma

Viimeisin viesti: Karvaturri 26.2. 2004, 18:46

Uusi aihe Vastaa ketjuun
7 vastausta,   1 sivu   Aseta vahti Lisää vahti
Pahkapää Siimaehdotuksia? 25.2. 2004, 16:55 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Eli pitäisi kevääksi hommata vielä siima. Vapana on vissun 3Zone (9" & #5) ja kelana myös 3Zone (#4-6). Tarvitsisin siimaehdoksia ja vinkkejä, jotka sopisivat kyseiseen pakettiiin. Kalastelen lähinnä pienillä uppoperhoilla; strimmuilla (koot 6-10), larvoilla sekä nymfeillä.

WF, DT vai TT, siinäpä onkin ollut miettimistä, kun heitoista tulee käytettyä niin rullaus- kuin yliolanheittoakin. Eräänä vaihtoehtona olen katsellut Vision Presentationia, joka on TT-siima, mutta kuinka TT-siimat soveltuvat streamereille ja muille uppoperhoille. Olisiko kenties ehdotuksia siimamerkeistä ja -malleista, niin ja mielellään jotain kohtuu hintaista, mitään 100e en ala siimastani makselemaan.

Kettju Re: Siimaehdotuksia? 25.2. 2004, 18:21 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Minulla on ollut parisen vuotta Vision presentation #6 siima. Mielestäni se on hyvä siima peruskalastukseen, hinta - laatu suhde kohdillaan. Se sopii ainakin minun heittotyylilleni ja Scott Voyager #6 vapaan.

jerppa Re: Siimaehdotuksia? 25.2. 2004, 18:39 Vastaa tähän viestiin Vastaa
joo suosittelen Visionin presentationia se käy hyvin noihin tarkoituksiin! mulla on siima loopin black-ja greenlinessä..

Jani Re: Siimaehdotuksia? 25.2. 2004, 20:03 Vastaa tähän viestiin Vastaa
WF siiman itse ottaisin. Kalliita siimat ovat nykyään ikävä kyllä.

Rion siimoihin en ole itse ikinä pettynyt, joten niitä uskallan suositella. Ei ole halpoja tosin.

krisse Re: Siimaehdotuksia? 26.2. 2004, 00:53 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Jos hinta on ratkaisevassa osassa siimahankintaa, itse lähtisin etsimään pitkäkartioista WF siimaa ns. mill end siimoista. Perhokalastustarvikkeita myyvissä liikkeissä on silloin tällöin tarjolla näitä mill end siimoja joissa ainoa "vika" on esimerkiksi värivirhe. Hinta taas on murto-osa niistä pakettiin menevistä siimoista. Pitkäkartioisessa siimassa on samoja ominaisuuksia kuin DT:ssä, jolloin rullaaminen on helppoa. Toisaalta taas kun siima on WF, siiman ampuminen luonnistuu vallan vaivattomasti kun koko paino-osa on vavankärjen ulkopuolella.
Varoituksen sana on kuitenkin paikallaan koskien näitä "tuotannon loppupään tuotoksia". Joukosta löytyy helmiä joiden pinnassa saattaa olla pieni kyhmy tai pieni vaalentuma, siimat on käytännöllisesti katsottuna huipputavaraa. Sitten on toinen ääripää joista löytyy sellaisia joiden pinnoitus on epäonnistunut ja/tai etukartiosta puuttuu suuri osa. Tälläisilla siimoilla ei sitten tee yhtikäs mitään, kerron kokemuksesta.

Pahkapää Re: Siimaehdotuksia? 26.2. 2004, 10:11 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Kuinka tuo TT-siima jaksaa heittää noita pikkustrimmuja? Olisiko tarpeen esim nappaista hieman kärjestä pois?

Minun kalastukseni jakaantuu käytännössä 50-50 rullaus ja yliolanheiton suhteen. Siiman päässä on taas jokin pikkustrimmu (6-10) n. 70% kalastusajasta, ja loput melkeimpä larva.

Cortlandin siimoista olen myls lukenut hieman. Itseäni kiinnostaa erityisesti nuo Cortlandit WF-siimat, kuinkas tuo "lazer-malli" eroaaa käytännössä tavalliseen 444:n verrattuna? Entäs noiden Cortlandin ja tuon Presentationin luokitus, kannattaako ostaa #5:n vavalle samanluokan siima, vai kenties #5-#6 tai #6?


jerppa Re: Siimaehdotuksia? 26.2. 2004, 11:08 Vastaa tähän viestiin Vastaa
kyllä kannattaa katkaista päästä vähän pois! helpottaa kummasti..


Karvaturri Re: Siimaehdotuksia? 26.2. 2004, 18:46 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Itselläni on Visionin Classic DT5F, 27m, ja Turrallin 4x peruke (tai mikälie)...En ole vielä koittanut, mutta lentääköhän tällä yhdistelmällä mikään?

7 vastausta,   1 sivu   Aseta vahti Lisää vahti
Edellinen aihe Takaisin aiheisiin Seuraava aihe