Emergenttien kelluminen

Keskustelut » Perhonsidonta

Viimeisin viesti: HansutheFlyFisher 16.1. 2004, 17:30

Uusi aihe Vastaa ketjuun
5 vastausta,   1 sivu   Aseta vahti Lisää vahti
Hara Emergenttien kelluminen 15.1. 2004, 15:43 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Onko jotain sidontaniksejä tai muita milla saisi emergentit kellumaan paremmin? Tai lähinnä pidempään, hyvinhän niiden ei pidäkään kellua. Mutta ongelma on se, että tuntuu että hyvin nopeasti, muutaman heiton jälkeen kelluvuus katoaa kokonaan, kun perho on ihan vettynyt.

Kettju Re: Emergenttien kelluminen 15.1. 2004, 17:45 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Mistä materiaaleista ja millaiseen koukkuun sidot emergenttisi? Jonkin verran apua kellumiseen tulee kun valitsee kevyen, ohut lankaisen koukun. Myös runkomateriaalin valinta vaikuttaa, esim. antron tai muu keinokuitu imee luonnonmateriaalia heikommin vettä.

CDC höyhenten käyttö, niin rungossa kuin muissakin emergentin osissa, antaa perholle sopivan "räjähtäneen" ulkonäön ja kelluttaa sopivasti. Jos käytät CDC:tä _ÄLÄ_ rasvaa perhojasi millään rasvalla, sillä se tuhoaa höyhenen luonnollisen veden hylkimisen.

Laskuvarjohäkilöinti parantaa kelluvuutta oleellisesti, mutta perho ei kuitenkaan kellu liian korkealla. Kun vielä rasvaa häkilän ja thoraxin perhosta, niin kelluvuus on hyvä vaikkakin perhosta suurin osa ui pinnan alla.

Toivottavasti näistä vinkeistä on apua.

Hara Re: Emergenttien kelluminen 15.1. 2004, 22:29 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Ahaa, olisiko se juuri tuo rasvaaminen. Olen sellaista sprayrasvaa käyttäny. Pitääpä muistaa kun sumarikalaan menee. Ja vaikka laittaa sitä CDC:tä myös runkoon, jos sekin auttaisi.

Kiitti.

Elvis Re: Emergenttien kelluminen 16.1. 2004, 10:25 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Emergentti pyytää parhaiten, kun runko on pinnan alla ja siipi/selkä pinnalla.

Kelluva runko voi kääntää perhon pinnalle kyljelleen, jolloin on kyse jostain muusta otuksesta tai tapahtumasta ötökän elämässä.

Keinokuiduista osa uppoaa ja osa kelluu, riippuu tiheydestä ja ilmansitomiskyvystä. Antronia myydään molempina, yleistettynä karkeampi kelluu ja hienompi uppoaa. Poly- [tähän tuotenimi, tai propeeni/propyleeni] nimellä myytävät langat yleensä kelluttavat.

Eli.
Kevyt koukku. Runko mielellään jostain uppottavasta materiaalista kani/antron yms. ja siipi esim. polypropyleenilangasta, peurankarvasta, solumuovista tai lååpatusta CDC:stä. Ja siipi lyhyenä.

Kellutusaineena käy silikonirasvat, jotka on helpoimpia levittää tarkasti. Ja penninvenyttäjälle käy myös autoilijan silikonipuikko.

JOne Re: Emergenttien kelluminen 16.1. 2004, 13:37 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Hara kirjoitti:
> Onko jotain sidontaniksejä tai muita milla saisi emergentit kellumaan
> paremmin? Tai lähinnä pidempään, hyvinhän niiden ei pidäkään kellua.
> Mutta ongelma on se, että tuntuu että hyvin nopeasti, muutaman heiton
> jälkeen kelluvuus katoaa kokonaan, kun perho on ihan vettynyt.


Ite ainaskin käytän aika paljon peurankarvaa emergenttien siivissä ja se kyllä kelluun hyvin ja pitkään

HansutheFlyFisher Re: Emergenttien kelluminen 16.1. 2004, 17:30 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Peurankarva kelluttaa hyvin ja on aikas komeen näköstäki. Itse laitan häkilään, tuntosarviin, pyrstöön (jos jäykkä) tai joskus koukun mutkaankin valko- tms. vaseliinia. Jos perho kelluu kohtalaisesti, mutta haluat parantaa kelluvuutta, niin vaseliini koukunmutkassa auttaa kelluttamalla takaosaa. Takaosassahan on koukun mutka, joka painaa varsin paljon.

5 vastausta,   1 sivu   Aseta vahti Lisää vahti
Edellinen aihe Takaisin aiheisiin Seuraava aihe