Merikarvian joki

Keskustelut » Kalapaikat

Viimeisin viesti: savlari 16.3. 2008, 14:55

Uusi aihe Vastaa ketjuun
6 vastausta,   1 sivu   Aseta vahti Lisää vahti
savlari Merikarvian joki 9.3. 2008, 18:04 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Ollaan menossa tossa toukokuun alussa taas Merikarvian joelle perhostelemaan, oisko jollain hyviä otti perho ehdotuksia?? Olis kiva tietää myös teko ohjeita ym.. Olen nyt 5 vuodella käynyt joella perhostamassa ja omasta mielestä on zonkkerit on toiminut hyvin. Myös mustan sävyiset Leezhit on pelannut.

Mikä olis varsinkin taimenelle hyvä otti perho kyseisellä joella. Myös hyviä kalapaikkoja kyseisellä koskella olis kiva tietää.
Olleen oltu enimmäkseen Lankoskella ja Puukoskella, suurin osa kaloista mitä ollaan saatu on ollut noin kilon kirjoja tai 15-25cm taimenia.

Nonsmoking Re: Merikarvian joki 9.3. 2008, 20:36 Vastaa tähän viestiin Vastaa
.
>
> Mikä olis varsinkin taimenelle hyvä otti perho kyseisellä joella.
> Myös hyviä kalapaikkoja kyseisellä koskella olis kiva tietää.
> Olleen oltu enimmäkseen Lankoskella ja Puukoskella, suurin osa
> kaloista mitä ollaan saatu on ollut noin kilon kirjoja tai 15-25cm
> taimenia.
Ite olen ollu monta kertaa puukoskella että siellä kun mennään sen puukosken loppuu siitä ku alkaa se kesämökki asutus ni ennen sitä on semmonen kosken loppu ja parii aika isoa kosken niskaa ni niistä uita ihan sen niskan yläpuolella ni varmana tulee.Otti perhoista että semmonen on hyvä otti perho
1. koukku 10-14 streamerkoukku

Nonsmoking Re: Merikarvian joki 9.3. 2008, 20:37 Vastaa tähän viestiin Vastaa
2. Kierre ovaali hope runko ruskea jäniksen karva häkilä ruskea kukko tosi helppo sitä ja vielä pää on musta lakka varmana toimii.

savlari Re: Merikarvian joki 9.3. 2008, 22:55 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Kiitos neuvoista, olen kalastanut usein puukoskella, mutta harvoin tuota kyseistä paikkaa, siinähän on usein aika voimakas virtaus. Oletko käyttänyt reilusti puntteja vai ihan pienellä painolla??
Olen itse saanut kirreä monesta kohtaa puukoskea, mutta ennätys taimenen sain ihan siitä ylhäältä, kun koski alkaa. Siinä on keskellä kapeaa virtaa syvempi kohta, uitin 15min ajan pientä kuulapää nymfiä reilulla painotuksella ja sain 55cm taimenen siitä. Olen tässä vuosien mittaan huomannut, että tosi moni tunkee juuri puukosken yläpäähän. Olen itse koittanut löytää rauhallisempia paikkoja.

Mites perhojen värien suhteen?? Olen itse huomannut yleisesti merikarvian joella olevan hyviä värejä mustan ja punaisen sekoitus. En ole paljoa vielä edes perhostellut, siksi kyselen noiden painojen käytöstä yleisesti ja perhojen värityksestä.

Olin viimeksi marraskuun alussa kaverin kanssa Lankoskella nelisen tuntia ja nauroin kun kaveri ostaa aina perhot valmiina ja minä koitan itse väsätä jonkin näköisiä karvakasoja. Koko päivän aikana kaveri sai 3kpl 20cm taimenta ja minä sain omatekoisella mustalla kuulapää Zonkerin tapaisella perholla 5kpl noin kilon kirjoja ja kymmenisen pientä taimentä. Sekä elämäni ensimmäisen noin puolen kilon nieriän.

Nonsmoking Re: Merikarvian joki 10.3. 2008, 12:45 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Tarkotan enne niitä loppu kuohuja kun on hiukan hitaampaa virtaan ni siinnä en ole käytt'ny mitään painoja.vaan antanu menna siinnä niskan reunalla

Nonsmoking Re: Merikarvian joki 10.3. 2008, 14:23 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Mustat kuuanymfit ja oliivit larvat ovat koviapelejä tuolla puukoskella ja jotkut zonkkerit.

savlari Re: Merikarvian joki 16.3. 2008, 14:55 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Ajateltiin tällä tulevalla reissulla käydä ensimmäistä kertaa tuolla Stäävit ja Vaadit koskilla koittamassa, onko varmoja kalapaikkoja tiedossa, missä sitä kuulapää nymfiä kannattaa uittaa?? Kaikki hyvät vihjeet ja neuvot otetaan ilomielin vastaan.

6 vastausta,   1 sivu   Aseta vahti Lisää vahti
Edellinen aihe Takaisin aiheisiin Seuraava aihe