Joo tuota hieman apua

Keskustelut » Perhokalastus ja muu maailma

Viimeisin viesti: Julius 5.4. 2002, 18:20

Uusi aihe Vastaa ketjuun
3 vastausta,   1 sivu   Aseta vahti Lisää vahti
ukko86 Joo tuota hieman apua 22.3. 2002, 15:55 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Eli ostin tuossa perho välineet ja heitin uistelu vehkeet nurkkaan pölyttymään. Niin haluaisin vähän apua, että minkälaisia perhoja, näin kevään alussa ja keväällä, kannattaa käyttää. Koski missä kalastan on hieman humuksen värjäämää vettä ja vettä on sopivasti. Se on sellainen pieni koski, josta löytyy taimenta, kirjolohta, haukea ja satunaisia harjuksia???
Mielluummin pintaperhoja koska olen kuullut että niillä on helppo kalastaa alussa.

MNi
[Ylläpito]
Re: Joo tuota hieman apua 22.3. 2002, 18:44 Vastaa tähän viestiin Vastaa

Onnea viisaasta päätöksestä!

Pintaperhot ei ehkä keväällä kaikkein tehokkaimpia ole, koska ei ötököitäkään hirveästi ole lentelemässä. Juuri nyt jos käy kalassa, niin sumukorentosidokset ovat paikallaan.

Keväällä itse olen käyttänyt paljon stremereita, joilla taimenta tulee, kun pikkukalat nousevat koskiin kutemaan. Esim. Kuhmo Special < http://perhorasia.com/fly/fly.thtml?flyID=10 > ja erilaiset muddlerit toiminevat hyvin.

Pintaperhoja ei kannata unohtaa ja peruspintureina voisi mainita Nalle Puhin ja vaikka Klinkhämer Specialin. Niillä pärjää jo pitkälle. Kannattaa tarkkailla vähän millaisia ötyläisiä koskella lentelee ja sen mukaan valita perhoja. Tarkka jäljittely ei ole niin tärkeää, kunhan muoto ja väri on sinne päin ainakin. Ja oma usko vaikuttaa myös kalan saantiin.

Pinturit ovat alussa mukavia, koska niitä on helppo heittää, ainakin jos verrataan stremereihin, jotka voivat märkinä painaa melkoisesti.

--
MNi


santuu Re: Joo tuota hieman apua 25.3. 2002, 23:28 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Kyllähän se sumppari eri kehitys versioineen on tällä hetkellä kevättä ihan paikallaan, mutta täällä keski-suomen korkeudella kotelokopat reilulla painolla monttuja pompotellen toimii hienosti.

rabe

Julius Re: Joo tuota hieman apua 5.4. 2002, 18:20 Vastaa tähän viestiin Vastaa
no voisit kokeilla dark puhia ja nalle puhia. nyt kevään aikaan kokeile värikkäitä striimereitä. jos joki on syvä kannattaa laittaa perhoon paino.

3 vastausta,   1 sivu   Aseta vahti Lisää vahti
Edellinen aihe Takaisin aiheisiin Seuraava aihe