Perhokalastajan tietopankki

Tämä on perhokalastusta käsittelevä tietopankki, johon kaikki käyttäjät voivat lisätä tietoa tai muokata jo olemassa olevia tietoja. Lue ensin ohjeet ja etiketti, jonka jälkeen voitkin lisätä itse tietoja sivuille.

Jos haluat kokeilla miten muokkaaminen toimii, kokeile sitä hiekkalaatikossa. Hiekkalaatikkoa voi vapaasti muokata ilman että siitä on kenellekään mitään haittaa.

Voit myös lähettää kysymyksiä, joihin yritetään vastata mahdollisimman hyvin. Vastauksia voivat täydentää kaikki käyttäjät tarvittaessa. Vastausta vailla oleviin kysymyksiin voi kuka tahansa vastata.

Tietopankki on vielä vajavainen, mutta ajan mittaan siitä toivottavasti kasvaa hyvä ja laadukas perhokalastusta käsittelevä kokoelma, joista on hyötyä niin aloittelijoille kuin konkareillekin. Kirjatkaa siis tietojanne ja lähettäkää kysymyksiä.

Pää-aiheet

Sekalaisia tietoja

Bugit

Jos löytyy virheitä, niin niitä on hyvä listata bugit -sivulle.

Sivua muokattu viimeksi 27.09.2011 13.34.
Muokkaajat jabo999, Ike, MNi, nimetön, admin

Katso myös

Perhot Perhonsidonta Kalastustekniikat Perukkeen liittäminen Välineet Larvastus

Kommentit

Kommenttitumifisher - 04.05.2005

Minulla on nestemmäistä perhosiima voidetta(Vision LineSpeed), mutta en tiedä, kuinka aineen laitto tapahtuu siimaan. Laitanko ensiksi pumpuliin ainetta ja sitten vedän siiman pumpulin läpi.


KommenttiTatuu - 05.05.2005

Pese ensiksi siima miedolla saippuavedellä. Laita sitten ainetta rättiin tai pumpuliin ja vedä siima siitä läpi. Tuo kannattaa tehdä pariin kertaan ja ainetta pitää laittaa välillä lisää, että sitä tulee joka puolelle.


KommenttiBlueslad - 25.06.2006

Itse olen joka reissun jälkeen lyöny line speedin kankaalle ja vetäny kerran läpi. Käsittääkseni scientific anglerin siima aine pitää laittaa pestyyn siimaan ja putsata vielä levityksen jälkeen siima.


Kommenttiveltsu91 - 06.02.2007

Kannattaako oikeasti voidella ja peseskellä siimaa joka reissun jälkeen ja vaikuttaako se paljonkin siiman kestävyyteen jne.


KommenttiMesikämmen - 07.02.2007

Kyllä tuo siimanhoitoaineen käyttö omien kokemusten perusteella siiman ikää lisää. En halua mainostaa mutta itse olen käyttänyt tuota aiemmin mainittua Vision LineSpeedia, sen vuoksi että erillistä pesua ei valmistajan mukaan tarvitse, vaan aineen pitäisi mm. hoitaa tuo puhdistaminen.

Useastihan sitä joutuu kauden aikana laittamaa, eli varsin rajallinen sen vaikutus aika siimassa on.

Toki jos laskee noiden hoitoaineiden hinnan ja menekin, niin halvemman siiman kyseessä ollen kannattanee halpa siima vaihtaa useammin, kuin ruveta sitä voitelemaan suhteellisen kalliilla hoitoaineilla.


Kommenttisuperharri - 26.11.2009

Ei se siima nyt niin paljon maksa kestää minkä kestää.


Kommenttiperho poika97 - 14.02.2011

Tietääkö kukaan miten poistaa käyttäjä tilin?


Kommenttikotikoski - 25.09.2011

Tere kaikki oisin vailla 3-4 luokan vapaa halvalla jos jollakin on nii laittakaa ilmotusta tähän!


Kommenttikotikoski - 26.09.2011

Tai jos jossain on alle 100e joku 3-4luok vapa nii sanokee!!!!


Kommenttikoskisjukka - 14.03.2012

superharri@ 'Ei se siima nyt niin paljon maksa kestää minkä kestää.'

Kyllä ainakin minun kukkarolle maksaa! Nykyisin käyttämäni siimat ovat järjestäin yli 100€. Kaikkiin keloihin ja varapuoliin kun vaihtaa keskimäärin joka viides vuosi siiman (ihan vaan arvio), niin kyllä tippa silmäkulmasta lirahtaa ja hammasta purraan.

En ole käyttänyt hoitoaineita siimassa ikinä. Parantaisikohan se siiman ikää?! Onko siitä kokemuksia? Loppua ennen kun siima alkaa halkeilemaan.


KommenttiMesikämmen - 14.03.2012

Tuosta aikaisemmasta asiaan liittyvästä kommentistani on jo näköjään kulunut viisi vuotta, joten päivitetäänpäs uskomuksia ja luuloja.

Nykyisnhän jokaiseen kaliimpaan siimaan taidetaan laittaa jo valmistusvaiheessa teflonia, silikonia ja UV-suoja-ainetta. Eli liukaita ja auringon kestäviä pitäisi ainakin valmistajien mukaan olla.

Kaikesta huolimatta olen hoitoaineita käyttänyt, joskin kai enimäkseen rauhoitaakseni mieltäni, ettei oman laiskuuden vuoksi mene siimat pilalle.
Tosin omista siimoista useimmat on noita hinnaston yläpään siimoja, joten toivoisi niiden useamman vuoden kestävänkin.

Kommentoi

Jos sinulla ei ole tunnusta, ole hyvä ja rekisteröidy.

Olethan tutustunut Perhorasian sääntöihin?