mihin lähettää miehen kalaan?

Keskustelut » Perhokalastus ja muu maailma

Viimeisin viesti: Taimen 14.6. 2002, 14:40

Uusi aihe Vastaa ketjuun
2 vastausta,   1 sivu   Aseta vahti Lisää vahti
sanna mihin lähettää miehen kalaan? 13.6. 2002, 15:27 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Mieheni on haaveillut jo pitkään pääsystä pidemmälle kalastus-reissulle, aikaa on noin viikon verran, olen päättänyt hänelle sellaisen reissun järjestää, mutta mihin hänet lähettäisin, häneltä en voi kysyä, koska yllätys ei olisi enää yllätys, joten apua tarvitaan. Kiinnostuksen kohteena ovat lähinnä itä-suomen kosket, majoitusmahdollisuudet, mahdolliset "kalastus rajoitukset" (rauhoitukset ym), lupien noin hinnat jne. Hän perhokalastaa, (on varmaankin oleellinen tieto). Kaikki tieto on tietenkin tervetullutta...


MNi
[Ylläpito]
Re: mihin lähettää miehen kalaan? 13.6. 2002, 15:51 Vastaa tähän viestiin Vastaa

Kuhmon alue voisi olla harkitsemisen arvoinen paikka. Sieltä löytyy useita eri jokia ja koskia, jotka sopivat hyvin perhokalastukseen. Itse olen siellä suunnalla ollut useana vuotena keväisin ja kalastettavaa on riittänyt.

Kuhmon (ja Kainuun) kohteista lisätietoa löytyy hyvin osoitteesta http://www.kainuufinland.com/kalastus/koskikalastus/fs_koskikalastus.htm

Paikkoja löytyy moneen lähtöön, pienestä paikasta isoon jokeen. Jos kesällä on menossa (heinä- elokuussa) voi olla, että pienimmät joet ovat melko vähävetisiä, mutta sekin riippuu sadetilanteesta.

Perhokalastajana itse menisin varmasti käymään ekokoskikokeilulla, Kynäkoskilla, joissa saa kalastaa vain perhovälinein ja kalojen vapautus on suositeltavaa.

Luvat ovat melko edullisia yleisesti, luokkaa 5 euroa päivä. Rauhoitukset alkavat syyskuun 11. päivä varmaankin, kuten muuallakin Suomessa joitain poikkeuksia lukuunottamatta.

--
MNi

Taimen Re: mihin lähettää miehen kalaan? 14.6. 2002, 14:40 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Käyppäs katsomassa seuraavilta sivuilta:

http://www.koillismaa.fi/perhokalastajat

http://www.lohiloordit.com

http://www.koillismaa.fi/siilasmajankilta

mitä mahdollisuuksia Koillismaan alueella on..

2 vastausta,   1 sivu   Aseta vahti Lisää vahti
Edellinen aihe Takaisin aiheisiin Seuraava aihe