Mielipiteenne?

Keskustelut » Perhokalastus ja muu maailma

Viimeisin viesti: ihmelaama 17.12. 2002, 10:17

Uusi aihe Vastaa ketjuun
11 vastausta,   1 sivu   Aseta vahti Lisää vahti
mattivehvilainen Mielipiteenne? 3.10. 2002, 15:02 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Mitä mieltä olette Vision prestation WF 5 F siimasta ( en tiiä menikö kirjotus oikein ;)). Tarkotuksena ois ostaa tollanen visionin extreme+ vapaan (vapa 5 luokkaa).

mattivehvilainen Re: Mielipiteenne? 4.10. 2002, 15:46 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Kirjotin tuon nimen väärin. Se on presentation.

Henri Re: Mielipiteenne? 7.10. 2002, 11:38 Vastaa tähän viestiin Vastaa
En ainakaan itse ostaisi moista rupusiimaa. Käytössä on ollut tämän kesän 3:n pressu ja soon syvältä eli vaihtoon lähtee. Jos meinaat 5# luokan pressun laittaa 5# luokan extreme+:aan niin äkkiseltään voisin sanoa että on liian kevyt siima kyseiseen vapaan. Eli jos ei muita vaihtoehtoja ole niin laita ihmeessä kutosen presentationi. Jos nyt jotain muuta saa ehdottaa niin Rio:n Windcutter, Loop:n Long Distance pesevät kyllä mielestäni visionin presentationin 100-0. Ja ilman muuta 6# noistakin siimoista.

mattivehvilainen Re: Mielipiteenne? 7.10. 2002, 15:50 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Kävin tossa Loopin sivuilla ja siellä näky olevan siima nimeltä Long Distance Plus. Mahtaako olla sama siima kun toi Long Distance? Minkä hintaisia nuo mainitsemasi siimat ovat? Muitakin siimoja voi ehdottaa.
Rialinnassa näky olevan Ron Thompsonin joku siima alle 20e. Kannataiskohan ostaa vara siimaksi?

Henri Re: Mielipiteenne? 10.10. 2002, 17:07 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Long Distancen hinnat pyörii siinä 50€ tietämillä muistaakseni. Kyseessä on sama siima. On vain tullut uusiin tuo Plus perään :)

Henri Re: Mielipiteenne? 10.10. 2002, 17:09 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Long Distancen hinnat pyörii siinä 400mk:n tietämillä muistaakseni. Kyseessä on sama siima. On vain tullut uusiin tuo Plus perään :)

saqqa Re: Mielipiteenne? 14.10. 2002, 19:16 Vastaa tähän viestiin Vastaa
minkäs hintanen toi visionin siima sit on? itelläni on joku visionin siima minkä tarkempaa merkkiä en muista mut hyvä se on ainakin mun mielestä ollu...

mattivehvilainen Re: Mielipiteenne? 15.10. 2002, 12:55 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Rialinnassa on presentation siima tarjouksessa 45e. Oikee hinta muistaakseni 53e.

mattivehvilainen Re: Mielipiteenne? 15.10. 2002, 18:43 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Minä ostin tänään ton visionin pressun luokassa 5/6. Voipi olla että jää vara siimaksi, mutta huomenna pääsee kokeiluun Konnuskoskelle (luultavasti)

jokken Re: Mielipiteenne? 19.10. 2002, 13:13 Vastaa tähän viestiin Vastaa
No mä ostin äskettäin visionin extreme distance WF5#. Mut mulla on siille visionin 3zone 4# vapa! mulla se ainakin toimii kuivaharjottelussa helvetin hyvin. tai mulle se tuntu sopivan hyvin. varmaan johtuu osaksi siitä että alotin perhkolastuksen eri vavalla ja eri siimalla. siimana oli sellanen ron thompson keltanen halpa, paska.(n. 120mk)muistia on helvetisti.. mut onhan se just sitä, että mihin on tottunut. mitä mä nyt olen vuoden verran harrastanut tätä, ja monet on sanonut että yleensä kannattaa ottaa vähän painavampi siima. mutta siitä visionista; että onhan se hyvä siima siihen hintaan, mitä ne maksaa. Mutta tää on mun mielipide!! Ja vielä kun olen vasta aloittelija, niin mulle se on ihan sopiva. tietysti jos on pitempään harrastanut, niin sit tottakai vähän arvokkaampia siimoja ...

ihmelaama Re: Mielipiteenne? 17.12. 2002, 10:16 Vastaa tähän viestiin Vastaa
olen nyt kesän kalastellut visionin #7/8 presentationilla (vapa gloomis, trilogy, 10', #7) ja #4 exreme distancella (loop adventure ,9', #3-4).

presentation on ehkä hieman kevyt, mutta eipä vapanikaan jossa sitä olen käyttänyt ole mikään hiirulainen (siimaa valitessa keväällä vippasin sillä koe mielessä hankikorri hätsin keskellä lee wulffin 8-luokan intermediaattia ilman ongelmia!). 7/8 toimii moitteetta 7-luokkaisessa luumiksessani ja rullaa parikymmentämetriä nätisti. Peruke oikeaa esimerkillisesti ja muutenkin siima on oikein miellyttävä käyttää. takaheittoa en yleensä käytä, sillä jokeni jossa ko. setillä ongiskelen, ei oikein mahdollista ylettömiä yliolan heittoja ja pituutta kuitenkin on jonkin verran heittoihin siis saatava.

rullatessa (ja 'spöy'-tyylissä) toimii mielestäni loistavasti.

extreme distancen kartiointi taas puolestaan vaikeuttaa rullailun (ainakin aluksi) lähes olemattomiin. en tiedä miksi moisen siiman hankin. #3-4 luokalla ongittaessa ei pituudet heitoissa olekkaan enää pää-asia, vaan se tuntuma. ala'tyylin' spöy-pullistelu onnistuu

ihmelaama Re: Mielipiteenne? 17.12. 2002, 10:17 Vastaa tähän viestiin Vastaa
...jatkoa

extreme distancen kartiointi taas puolestaan vaikeuttaa rullailun (ainakin aluksi) lähes olemattomiin. en tiedä miksi moisen siiman hankin. #3-4 luokalla ongittaessa ei pituudet heitoissa olekkaan enää pää-asia, vaan se tuntuma. ala'tyylin' spöy-pullistelu onnistuu kuitenkin pikku harjoittelun jälkeen tälläkin, mutta pikku riuhtomista se vaatii.

summasummarum:

vision presentation on siima minun mieleeni ja olenkin tehnyt päätöksen, että ensi kesänä kolomosluokkaisessa luupissanikin on moinen siima. tod.näk. varustan 'välimaalin' vapavarustuksenikin (#5-6, 9') saman laisella siimalla, niin minä siihen tukästyin.

kaikki nämä ylläolevat kokemukset siis KELLUVILLA siimoilla.

ihmelaama,
KITKAton elämä on teeskentelyä.

11 vastausta,   1 sivu   Aseta vahti Lisää vahti
Edellinen aihe Takaisin aiheisiin Seuraava aihe