Savukosken ja Posion kalapaikat?

Keskustelut » Perhokalastus ja muu maailma

Viimeisin viesti: Onni 24.2. 2003, 09:17

Uusi aihe Vastaa ketjuun
4 vastausta,   1 sivu   Aseta vahti Lisää vahti
Libe Savukosken ja Posion kalapaikat? 10.2. 2003, 11:40 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Tarkotus olis tehdä alkusyksystä metsästy/kalastus reissu posion kautta savukoskelle. Onko tietoa näitten kuntien kalapaikoista? Perholla olis tarkotus kalastella..



ihmelaama Re: Savukosken ja Posion kalapaikat? 18.2. 2003, 12:08 Vastaa tähän viestiin Vastaa
(tajunnanvirtaa):
posiolta putkahti ensimmäisenä mieleeni virtaavista vesistä Livojoki ja ko. jokeen laskeva Mäntyjoki.

Livo on aluksi pienimuotoinen, erittäin kirkasvetinen harjusjoki, johon tosin ahneuksissaan luvanmyynti toivossa metsähallitus tankkaa taimenia (ainakin tankkasi vielä toissa vuonna). Taimenet on semmoisia 42cm pituisia naaras kaloja enimmäkseen.

Mäntyjoki tuo Livoon lisää vettä ja samalla värjää sitä humuksellaan, ko. jokihaarasta saattaapi paukahdella isojakin harreja ja em. taimenia.

Korojoki Korouoman (tsekattava luonnonmullistus sinänsä, yli 20km pitkä parisataa metriä leveä ja satakunta metriä korkea maanrepeämä) pohjalla saattaapi yllättää harjuksillaan, tosin joki on nimessä liioittelua, pikemminkin puro tai oja. Tammukoita tietävät jonkun saaneen, myös minä, mutta laskin ne taimenen lapsosina takaisin ja suosittelen sitä kaikille muillekkin ko. joella pistäytyviä.

SAVUKOSKELLA en ole pysähtynyt kuin Nesteelle kahaveelle, matkatessani Nuortille taimenia onkimaan. Kemijoki ja sen haarat muodostavat melkoisen mukavat kalastuspuitteet kaikkeen makuun.

jotain kuitenkin.


Matti Makkonen Re: Savukosken ja Posion kalapaikat? 22.2. 2003, 10:02 Vastaa tähän viestiin Vastaa
'Ihmelaama' oli liian häveliäs mainitsemaan Savukosken tunnetuimman eräkohteen: Kairijoki. Eräkeskus Kairiveristä löytyy palvelut. Siellä käydään paljon metsälläkin. Kalastus perustuu taimenistutuksiin, villejä taimenia saa harvoin, harria (pienehköä) on myös mukavasti. Joki on pienehkö, mutta monimuotoinen ja kiva kalastettavaksi perholla.

ihmelaama Re: Savukosken ja Posion kalapaikat? 24.2. 2003, 09:03 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Parahin Matti,

Olet oikeassa, Kairiver jäi pois. Olen tylysti sivuuttanut joen kirreistukkaita väistääkseni jne.

Perustin vastaukseni 'mäti' (mä tiedän) tuntumaan, elikkäs paikkoihin joissa olen käynyt kalastelemassa. Teidän toki Kairijoen pinnan alla majailevan myös taimenija, mutta käymätön korpimaa minulle siis...

Käsittääkseni Kairijoki on kuitenkin Kemijoen haara ja itse itseäni lainaten: "muodostavat melkoisen mukavat kalastuspuitteet kaikkeen makuun"...

Onni Re: Savukosken ja Posion kalapaikat? 24.2. 2003, 09:17 Vastaa tähän viestiin Vastaa

4 vastausta,   1 sivu   Aseta vahti Lisää vahti
Edellinen aihe Takaisin aiheisiin Seuraava aihe