alamitat

Keskustelut » Perhokalastus ja muu maailma

Viimeisin viesti: marim 7.5. 2003, 09:45

Uusi aihe Vastaa ketjuun
1 vastaus,   1 sivu   Aseta vahti Lisää vahti
ritz alamitat 30.4. 2003, 13:05 Vastaa tähän viestiin Vastaa
ois ihan kiva kuulla muitten mielipiteitä, siitä että pitäisikö kalojen alamittoja nostaa.

Kuvitellaan, että taimenella olisi vaikka 50cm ja harrille 40cm. Siinä alamitat samalla vähentyisi napina c&r kalastuksesta. Tai ainakin minä tuntisin suuria tunnon tuskia vapauttaa jo noihin mittoihinn päässyt kala. Jos vielä ajattelee, että mitä luultavammin se on jo kerennyt täyttää elämän tehtävänsä moneen kertaan. Tällä tarkoitan lisääntymistä. Vielä tähän yhteyteen voisi lisätä, että jos tahtoo saada itsensä kylläiseksi 30cm harreista saa niitä popsia aikamonta.

Voi olla, että c&r kalastuksen liittäminen tähän on täysin asiatonta, mutta se on tämän ajatuksen pohjalla. Nimittäin Jusis ja kumppanit eli C&r kalastuksen suuret vastustajat vertaavat c&r kalastajia rikollisiin ja pelottelevat, että tulevaisuudessa c&r kiellettäisiin verraten sitä eläinrääkkäykseen. Päivän suurin kysymys kuuluukin ovatko he ja muut kalastajat valmiita nostamaan alamittoja?

marim Re: alamitat 7.5. 2003, 09:45 Vastaa tähän viestiin Vastaa
> Meritaimen on kutukypsä vasta oltuaan 2.5 vuotta meressä,jolloin sen mitta on yli 60cm. Siten alamitan nostamisella 50cm:iin ei auteta vielä lisääntymistä. Toki vuoden meressä ollut 50 cm 1.5 kg kala alkaa olla ruokakalaksi kelpaava. Kuhalla on sama juttu. Suuri osa kaloista pyydetään merellä 37-41 cm pituisina, jolloin ne eivät vielä ehdi lisääntyä.

>

1 vastaus,   1 sivu   Aseta vahti Lisää vahti
Edellinen aihe Takaisin aiheisiin Seuraava aihe