Kylmää kyytiä

Keskustelut » Perhokalastus ja muu maailma

Viimeisin viesti: Karvaturri 22.1. 2004, 20:27

Uusi aihe Vastaa ketjuun
14 vastausta,   1 sivu   Aseta vahti Lisää vahti
gizzmo Kylmää kyytiä 23.7. 2003, 13:24 Vastaa tähän viestiin Vastaa
No aina ei voi perhomies voittaa kun koski ottaa ohjaat käsiin. MInulle sattui näin kun oli Karviolla kalassa. Niskalla näin kun joku onneton virvelimies jätti sinne uistimen pohjaan ja enkös minä sen sitten sieltä päättänyt hakea oikein virvelimiehen riemuksi mutta tietysti pitäisin vieheen itse :P Mutta kun oli jo vieheen luona jalka lipesi ja alkoi 5 metrin mittainen lasku alaspäin ennen kuin jalat taas koskettivat maata. Siitä olisi tullut kylmä kyyti jos olisin sen laskenut alas asti koko kosken mutta tällä kertaa oli onni myöta ja en koskea kokonaan laskenut vaan vain niskalla pulikoin.

Onko teillä koskaan ollut vastaavia tilanteita arvoisat kollegat ja te virvelimiehet??

Mighty Re: Kylmää kyytiä 23.7. 2003, 14:56 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Eli uimamaisterin tutkinto tuli suoritettua...
Olkaahan varovaisia kahlatessanne ja jos kahlaatte oudoilla paikoilla niin kahluukepin käyttö on kyllä ihan suositeltavaa (puukeppikin käy oikein hyvin)

Anttikk Re: Kylmää kyytiä 23.7. 2003, 16:58 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Itsekin olen aina aikonut kahluusauvan ottaa seuraavalla kerralla mutta aina on jäänyt...
Pelkkä varovaisuuskaan ei aina riitä, itselläni kerran kiertäessäni kiveä virran puolelta reisilihas kramppasi kun alla oli irtosoraa ja jalka hieman "venähti". Meinasi väkisinkin mennä virran mukaan, sauva olisi helpottanut mukavasti.

Onko kenelläkään havaintoja kahluusauvasta joka toimisi myös nostokoukkuna? Sellaisen kun löytäisi jostain.

JOne Re: Kylmää kyytiä 28.7. 2003, 12:29 Vastaa tähän viestiin Vastaa
"Anttikk"<akarjalainen@hotmail.com> kirjoitti:
> Itsekin olen aina aikonut kahluusauvan ottaa seuraavalla kerralla
> mutta aina on jäänyt...
> Pelkkä varovaisuuskaan ei aina riitä, itselläni kerran kiertäessäni
> kiveä virran puolelta reisilihas kramppasi kun alla oli irtosoraa ja
> jalka hieman "venähti". Meinasi väkisinkin mennä virran mukaan, sauva
> olisi helpottanut mukavasti.
>
> Onko kenelläkään havaintoja kahluusauvasta joka toimisi myös
> nostokoukkuna? Sellaisen kun löytäisi jostain.

Joo ainaskin DIDA:n sauvan päähän on mahdollisuus liittää nostokoukku ja muuten kin sauvana erittäin tukeva ja kätevä...!! SUOSITTELEN!

Pekka Re: Kylmää kyytiä 14.8. 2003, 17:31 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Oma DIDA sauvani katkesi kunnon extreme käytössä. Vaelsin sen kanssa n. 50 km ja sitten sauva oli entinen. Koukkuni minä oikaisin siitä sauvasta tenolla, kun oli varmasti yli 15 kiloinen lohi kiinni. Muuten ihan hyvä ostos!

jutevaan Re: Kylmää kyytiä 19.11. 2003, 15:13 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Joo on sitä itsekin tullut uitua.. Kerran eräänä huhtikuisena päivänä sattui eräässä suvannossa taimenet pulikoimaan pinnassa. Ongelma vain oli siinä, että tuo suvanto oli muuten jäässä, paitsi siellä kaukana keskellä missä kalat kävivät pinnassa. No sehän oli tietysti lähdettävä varoen lähestymään tuota sulaa kohtaa ja melkeinpä heti ensi heitolla siellä ihan mukavan kokoinen taimen oli kiinni. Kalan ylösotto vaan tuotti hieman vaikeuksia, sillä olin kuitenkin melko kaukana jään reunasta. Niinpä menin vielä hieman lähemmäs jään reunaa ja raks.. siellä sitä uitiin. Yllättävän hankala on takaisin jäälle päästä kahluuhousut täynnä vettä ja vapa toisessa kädessä ja siellä vielä kala. Pääsin sieltä kuitenkin aikani kiroiltua ja kalakin tuli ylös. Sen jälkeen on tullut keväisin oltua vähän varovaisempi.

Tuosta kahluusauvasta vielä. Itse olen käyttänyt tälläistä "opiskelijamallia" eli vanhaa suksisauvaa. Ainoa ongelma on ollut lasikuitusälöt sormissa, mutta tästäkin ongelmasta pääsee kun käyttää vähän jeesusteippiä. Ei kovin näyttävä, mutta ihan toimiva ratkaisu. Jos olet köyhä opiskelija niin suosittelen ;)

Elvis Re: Kylmää kyytiä 26.11. 2003, 15:08 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Tuota "opiskelija"- mallia pitäisi kehittää...
Itse muistelen kaiholla valkoista suksisauvaani, jossa oli muuten loistava kädensija. Ja se valkoinen värikin oli juuri kuin minulle nakutettu, kärki oli vain pitänyt maalata punaiseksi. Vinkkinä käyttäjille, että jeesusteipin ohella paksu maalikin auttaa tikkuihin.


Minulle kävi lähes kuten gizzmiolle, mutta perho oli oma, eli Kärnäkosken niskalla virta nosti äijän irti pohjasta ja liutti muutaman metrin alavirtaan ja kohti kosken nielua. Onneksi jalat osuivat pohjaan ja pysyin jopa pystyssä, vain vähän tuli hörpättyä...

Muistin tapahtuneesta parhaiten vain sen, että itse tilanteessa olin ihan rauhallinen ja mietin, että "no kappas" ja "mitäs nyt", mutta rannalla pukkas pintaan ankara tärinä ja kylmänhiki.

-Mika- Re: Kylmää kyytiä 26.11. 2003, 22:21 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Muutaman kerran olen nähnyt itsetehtyjä kahluusauvoja ja hyviltä ovat vaikuttaneet. Yhdessä oli kaksi alumiiniputkea, joista alempi meni ylemmän sisään ja kiinni ne oli vain siipimutterilla. Alemmassa oli vähän rautaa tms. painavaa kärjessä, jolloin se ei jää tielle kalastaessa. Oli tukeva ja kohtuullisen helppo tehdä. Pitäisi joskus itselleen samanlainen tehdä.

Villahosut jalkaan Re: Kylmää kyytiä 27.11. 2003, 08:33 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Muistakaahan veljet myös riittävä eristys alakertaan, ettei tule eturauhas tulehdusta...on kuulemma todella ikävä ja tuskallinenkin kalastuskokemus...

gizzmo Re: Kylmää kyytiä 10.12. 2003, 12:42 Vastaa tähän viestiin Vastaa
No tulipas taas tuossa myöhemmällä kesää taas kaytyä Karviolla. Oli vielä yleisöä kun siinä vähän "tukea" otin pohjasta hihahan siinä vain kastui mutta ei se kalastusta haitannu. Samalla reissulla toinen kerta oli vähän liikaa, käsipohjaa siinä vähän tuli taas muisteltua kun polven korkuisessa vedessä kompastelin... :)

akub Re: Kylmää kyytiä 19.12. 2003, 12:27 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Villahosut jalkaan kirjoitti:
> Muistakaahan veljet myös riittävä eristys alakertaan, ettei tule
> eturauhas tulehdusta...on kuulemma todella ikävä ja tuskallinenkin
> kalastuskokemus...

Tuo on ihan totta ja se ei ole mitenkään harvinaista, ihan parikymppisillä alkaa olla jopa kroonisia edellä mainittuja vaivoja ja se ei ole enää mukavaa :(

Joten lämpimästi päälle kun talvella kahlaillaan ! ! ! :)

Tuuppari Re: Kylmää kyytiä 21.1. 2004, 18:25 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Joo on sitä kaste saatu...siis kalastuksessakin :P Syksyllä Merikarvian joella perho tarttui pohjaan ja lähdin pakittaman parempaan irroitus paikkaan.Ja samalla pakitin kiveen jonka juuri olin kieränyt.Senhän tietää mitä siitä seuraa kun vedessä pakittaa polvitaipeet kiveen.Selälleen mentii nii et jalkapohjat näyttivät taivaisiin.Onneksi aikaisemmin oli alkanut tihku ja oli takki ylös kiinni ja huppu kireällä kaulalla.Vähän hörppäs hihan suusta kun ei ollut kiristetty loppuun.

Niin juu ja kannattaa pitää kännykät ja röökit vesitiivissä taskussa...ja mieluiten ne taskut kiinni:D

MNi
[Ylläpito]
Re: Kylmää kyytiä 21.1. 2004, 18:35 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Viime kesänä tuli Könkämällä pulahdettua. Illan kalastus oli jo ohi ja rantaan päin menossa ja pari metriä ennen rantaa sitten jokin kivi meni alta.

Eipä siinä ollut kuin vajaa metri vettä, joten pikaisesti ylös pääsi, mutta menipä siinä kamera entiseksi. Yleensä kamera on ollut vedenpitävissä, mutta ei tietenkään juuri sinä päivänä...

Kameran menetys ei nyt niin rahallisesti harmita, mutta tuo oli eka tai toka ilta siellä, joten jäi kuvat ottamatta. Ja kerrankin olisi ollut kuvattavaa, mutta sitä ei taida kukaan enää uskoa ;)

Elvis Re: Kylmää kyytiä 22.1. 2004, 12:51 Vastaa tähän viestiin Vastaa
MNi kirjoitti:
> Ja kerrankin olisi ollut kuvattavaa, mutta sitä ei taida kukaan enää uskoa ;)

Uskotaanhan, näit kalan? Tosin nyt voit levitellä käsiä, että nääää*köh*äääin iso...

Jeps,
Tuo on muuten yleistä, että koskessa mennään hienosti, mutta viimeinen askel haparoi. Onneksi tähän mennessä horjahdus on suuntautunut eteenpäin. Pari kertaa on hiha kastunut rantavedessä, kerran tippui tupakat ja myöhemmin perhorasia ja lyijyt. Koskahan vapa napsahtaa? Sekin on ollut lähellä.

Karvaturri Re: Kylmää kyytiä 22.1. 2004, 20:27 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Itselläni koettelemus ensi kesänä Kituskoskilla, kun sinne olisi tarkoitus mennä. Tosin, siellä pystyy kalastamaan hyvin rannaltakin, ja rannan läheiset kivet ovat erittäin hyviä heittopaikkoja. Varmaan muuten menisin kahlailemaan, mutta en omista kahluukenkiä enkä housuja. Normaalisti me mennään siten, että housut ylös ja menoksi. Siellä pääsee niin aivan hyvin.

14 vastausta,   1 sivu   Aseta vahti Lisää vahti
Edellinen aihe Takaisin aiheisiin Seuraava aihe