Joensuun kosket

Keskustelut » Perhokalastus ja muu maailma

Viimeisin viesti: Harri_83 12.3. 2004, 13:26

Uusi aihe Vastaa ketjuun
6 vastausta,   1 sivu   Aseta vahti Lisää vahti
gizzmo Joensuun kosket 1.8. 2002, 15:21 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Onkos kukaan käynyt Joensuun koskilla kalassa jos on niin millä perholla olet kalastanut ja miten? Itse olen uskoni lähes menettänyt kyseyseen koskeen koska en sieltä ole kalaa saanut. Muuten hieno paikka!

saqqa Re: Joensuun kosket 4.9. 2002, 10:24 Vastaa tähän viestiin Vastaa
joo ois mukava jos joku vois kertoa jotai paikasta, kun siellä vois joku kerta käydä kun vierailee veljen luona joensuussa

JOne Re: Joensuun kosket 17.2. 2003, 19:40 Vastaa tähän viestiin Vastaa
ja jatko kysymys onko kukaan käynyt sumari aikaan kalassa ja minkälaisilla perhoilla??!!

jns gandalf Re: Joensuun kosket 17.2. 2003, 22:33 Vastaa tähän viestiin Vastaa
minä asun joesuussa ja en ole saanut sieltä kuin yhden alamittaisen taimenen, se tuli uistimella nykyään kalastan perholla.mutta meidän luokkalaisen isä on saanut sieltä noin 6 kiloisen taimenen se saa melkein aina sieltä kalaa

gizzmo Re: Joensuun kosket 12.3. 2003, 17:22 Vastaa tähän viestiin Vastaa
jns gandalf!!

Minkaslaiset välineet sulla on ja mitä perhoja oot uitellut?? Kuulutko joensuun perhokalastajiin?? Siellä sitten tullaan varmaan tapaamaan useita kertoja kesällä, sillä siellä mä tuun olemaan melkein joka päivä tai niin ainakin on aikomus!

T: GiZZmo

Kettju Re: Joensuun kosket 20.11. 2003, 10:08 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Itse olen kalastellus jonkin verran perholla Joensuun koskilla. Aika epätoivosta touhua se on, varsinkin yhden käden vavalla. En ole saanut kertaakaan sieltä kalaa, jos ei ahvenia lasketa mukaan.

Kaverini kalastaa virvelillä ja on käynyt joella minua aktiivisemmin. Tyypillinen saalistane on alamittanen, poikasistutuksesta peräisin oleva yksilö.

Mielestäni kalastuskunta ei hoida tehtäviään hyvin. Istutus määrät ovat liian pienet kalastusalueen kokoon nähden. Mitä vaikuttaa joku rupunen 1000kg/v kun kalat valuu kuitenkin järviin?

Harri_83 Re: Joensuun kosket 12.3. 2004, 13:26 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Löytyyhän täältä jotain juttua täältäkin joensuun suunnalta, vaikka taitaa olla jo aika vanha juttu tää.... Nythän Joensuun koskista myös länsikoski on aukaistu kalastukselle, se soveltuukin nimenomaan paremmin juuri perhokalastukseen mm. helpomman kahlattavuuden vuoksi. Viimekesänä tuli käytyä aika ahkerasti vaikka kevään kalastuksen missasinkin. Kalaa on mutta alamittaisia nekin varmaan juuri poikas istutuksista, mutta kyllä silti siimanpäässä vauhtia riitti, toisin kuin istareiden kanssa. Virvelimiehethän ne parhaat saaliit sieltä saavat koska koski on todella leveä ja paikoitellen tosi syvä. Yksi mittakala tuli kuitenkin kesällä 40 cm harjus, taitaa olla hieman harvinaisempi nykyään joensuun koskissa.
Perhoista sen verran, että white marabou muddler, valkea liitsi, vihreä larva, musta keltainen zonkeri olivat ottipeleinä viime kesänä! Kiva kalapaikka Joensuun keskustassa, saisi vaan kalastuskunta miettiä niitä istutuksia ja istuttaa kalaa myös länsikoskeen! Ja vaihtaa vaikka istukkaat kirjolohiksi, olisivat paikka uskollisempia eivätkä lähtisi vaeltamaan järvelle ja olisivat hiukan erilaisia siiman päässä kun laiskat taimenet! Suurin kala kuulemani mukaan oli hieman yli 6 kg taimen sekä useita yli 4 kg kaloja olivat virveli miehet saaneet!

6 vastausta,   1 sivu   Aseta vahti Lisää vahti
Edellinen aihe Takaisin aiheisiin Seuraava aihe