Larvaa ei pidä painottaa?!

Keskustelut » Perhokalastus ja muu maailma

Viimeisin viesti: AnttiLehto-nen 18.2. 2005, 16:59

Uusi aihe Vastaa ketjuun
3 vastausta,   1 sivu   Aseta vahti Lisää vahti
Bear Larvaa ei pidä painottaa?! 15.2. 2005, 11:52 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Yleensä larvoja sidotessa ne painotetaan lyijylangalla. Mutta luin kerran eräästä kirjasta että larva sidoksia ei pitäisi painottaa ollenkaan. Kirjan mukaan larva ui paremmin ilman lyijylanka painoitusta. Ainoastaan perukkeeseen laitetaan lyijyhauli. Mitäs mieltä olette???

Norther Re: Larvaa ei pidä painottaa?! 15.2. 2005, 12:11 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Kai se "oikea tyyli" olisi se että laitetaan perukkeesseen painotus. Mene ja tiedä... Itse en paljoa käytä larvoissa painotusta. Riippuu tietysti kuinka syvälle pitää päästä. Perukkeeseen laitan usein kuitenkin lyijyhaulin.

larssi Re: Larvaa ei pidä painottaa?! 15.2. 2005, 15:17 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Helppohan se lyjjy hauli siimaan on purista, mutta entä jos ei saa käyttää haulia. Kesällä tulee kyllä heitettyä haulilla, mutta alan siirtyä paino perhoihin...

[Muokattu 15.2.2005, 15:18]
AnttiLehto-nen Re: Larvaa ei pidä painottaa?! 18.2. 2005, 16:59 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Tuntuma larvaan pysyy mielestäni parempana, mikäli käytetään painotusta perhoissa perukkeen sijaan. Uinti kyllä on varmasti luontevampaa, mikäli larvat "poukkuilevat" virran mukana. Tätähän ei ainakaan kovin hennossa virrassa tapahdu, mikäli lyijyä on paljon. Itse käytän ainoastaan perhojen painotusta, lähinnä sen takia että kisoissa ei lyijyhauleja sallita. Summa summarum: Perho ui paremmin ilman painotusta, mutta tuntuma pysyy parempana painotetuilla perhoilla. Jokainen päättäköön itse kumpi on tärkeämpää.

Antti Lehtonen

3 vastausta,   1 sivu   Aseta vahti Lisää vahti
Edellinen aihe Takaisin aiheisiin Seuraava aihe