Kairijoki, kutsuuko?

Keskustelut » Perhokalastus ja muu maailma

Viimeisin viesti: Pelaaja 20.5. 2005, 11:54

Uusi aihe Vastaa ketjuun
2 vastausta,   1 sivu   Aseta vahti Lisää vahti
santuu Kairijoki, kutsuuko? 5.4. 2002, 12:11 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Onko tietoa tai kokemusta kairijoesta kalastus mielessä? Siellä päin kun liikutaan kesällä niin olis kiva tietää vähän mitä tulemanpitää.

MNi
[Ylläpito]
Re: Kairijoki, kutsuuko? 5.4. 2002, 13:18 Vastaa tähän viestiin Vastaa

Kairilla on tullut muutaman kerran käytyä. Juttuakin reissusta löytyy <URL: http://perhorasia.com/article/Viewarticle.thtml?articleID=121 >, josta varmasti saa jotain käsitystä joesta.

Kiva paikka se on ja jokea riittää moneen lähtöön. Parhaat fiilikset itse löysi, kun käveli hiukan kauemmaksi tienvarsipaikoilta. Hyvä vaihtoehto voisi olla myös vuokrata kanootti ja mennä sillä jokea alaspäin.

Alueelta löytyy tulipaikkoja ja laavuja ja Savukoski-Tuntsa -kartta (1:100 000) kattaa alueen hyvin ja siitä näkee kosket yms. oleelliset riittävän tarkasti.

Saaliskaloina siellä on taimen (luontainen ja istutettu) ja myös harjusta löytyy, tosin parhaiten vasta loppusyksystä. Myös sivujokia ja puroja kannataa kokeilla, niistä voi löytää yllätyksenä parinkin kilon taimenia. Tosin purokalat ovat erittäin arkoja, joten yleensä näkee vain pakenevia kaloja...

Jos Kairille olen menossa pidemmäksi aikaa, kannattaa ehkä poiketa myös Nuortilla, joka on hieno joki, vaikkakin erilainen Kairiin verrattuna.

--
MNi

Pelaaja Re: Kairijoki, kutsuuko? 20.5. 2005, 11:54 Vastaa tähän viestiin Vastaa
santuu kirjoitti:
> Onko tietoa tai kokemusta kairijoesta kalastus mielessä? Siellä päin
> kun liikutaan kesällä niin olis kiva tietää vähän mitä tulemanpitää.

Joo jos sinnepäin olet menossa niin kannattaa varata aikaa vähän enemmän ja pistäytyä Nuorttijoella kans!!!Henkilökohtaisesti sieltä aika kovia kokemuksia...hyviä ja huonoja.

Kairijoella oon käyny pari kertaa ja sieltä on tullu kyl kivasti kalaa mut joskus ihmisiä riittää liiaksi joshaluaa kalastella yksikseen rauhassa.

Oma henkilökohtainen suosikkini sielläpäin kuitenkin on Kemijoen latvavesistön.varrella sieltä hyvin kalaa ja siellä ne on yleensä hieman kookkaampia...kalastaminen on huomattavasti vaikeampaa ja saalista ei tule niin paljoa mut joskus sit tuurit osuu kohdalleen. Parhaiksi paikoiksi luokittelen kemijokihaarasta alaspäin 10km. Tulppion risteystä ennen tien varressa hyvä koski.


2 vastausta,   1 sivu   Aseta vahti Lisää vahti
Edellinen aihe Takaisin aiheisiin Seuraava aihe