järvikalastuksen tekniikasta ?

Keskustelut » Perhokalastus ja muu maailma

Viimeisin viesti: Perhoukko 10.7. 2005, 17:17

Uusi aihe Vastaa ketjuun
1 vastaus,   1 sivu   Aseta vahti Lisää vahti
aapee järvikalastuksen tekniikasta ? 10.7. 2005, 11:51 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Löytyisikö tietoo järvikalastuksesta ?!?

Olen meinaan pikkasen kaffella, kun pitäisi rueta kalastamaan seisovassa vedessä. Veneestä homma onnistuu jotenkin, mutta esimerkiksi uppoperhokalastus rannalta on mulle aivan ylivoimaista.
Homma menee lähinnä räpistelyksi ilman mitään järjen hiventä.
Kyselenkin tässä tietoja mahdollisesta opuksesta, kirjasta, nettisivusta yms. josta voisin löytää hiukan apua tähän heikkouteeni.

Gracias

Suomun yhteislupaalueella (Suodenniemi) kalastaville tiedoksi;
Kalastin Kiikoiskoskessa ja Putajankoskessa viikon 27 alkupuolella parina iltana. Taimenia 2 kpl (43 ja 41 cm), harjuksia n. 30 kpl (~ 20cm) + yksi perukkeen katkonut reilun kilon kirjo. Eli kalaa löytyy joesta, vaikka vesi tosi matalalla.




Perhoukko Re: järvikalastuksen tekniikasta ? 10.7. 2005, 17:13 Vastaa tähän viestiin Vastaa
No ite ainakin uitan järvillä\lammilla etelässä nymphejä pienillä nypytyksillä. Vaaleat jäniksenkarvanymphit ovat olleet lyömättömiä, sain tänäänkin (lähes 30 astetta lämpöä, aurinko paistaa ja pilvetön taivas) 2 noin 40cm kirjoa ja yhen isomman karkuutin (kalat olivat olleet jo lammessa kuukausikaupalla), myös pienet ruskeat pupat toimivat. paikkoja kannattaa hakea varjoista varsinkin aurinkoisella säällä. Auringonpaisteessa kokeilemisen arvoinen on myös kun laitat fläsboun nymphin selkään.

Heittona käytän rullausheittoa (rannalta) tai jos kalastan sivuttaissuunnassa rantaa myöten heitän perusheittoa sivuttain. TUNTUMA PERHOON on kuitenkin aina oltava.

Pintovia kaloja kannatta myös kokeilla jymäyttää lähellä pintaa uivilla nympheillä, itselläni ainakin toiminut menestyksekkäästi.

[Muokattu 10.7.2005, 17:17]
1 vastaus,   1 sivu   Aseta vahti Lisää vahti
Edellinen aihe Takaisin aiheisiin Seuraava aihe