Kalavesien kummajaiset.

Keskustelut » Perhokalastus ja muu maailma

Viimeisin viesti: jäpä k 26.9. 2005, 21:54

Uusi aihe Vastaa ketjuun
2 vastausta,   1 sivu   Aseta vahti Lisää vahti
Zorbas Kalavesien kummajaiset. 26.9. 2005, 00:36 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Ainakin yhdessä keskustelussa havaitsin, että monet ovat törmänneet mitä kummallisempiin tapauksiin kalavesillä. Kerätään tänne kokemuksia kaikkien iloksi!

Eli kuka tai mikä on saanut sinut murhanhimon partaalle? Tai ehkä kuolemaan nauruun? Vuodattakkaa vapaasti tuntojanne virveli/verkko/perho/matomiehiä tai vaikka marjanpoimijoita kohtaan!

Sellainen ehdotus, että ei ristiinnaulittaisi ketään kirjoittajaa tässä ketjussa. Ihmisethän ärsyyntyvät tai huvittuvat erillaisista asioista.. Tää oli vaan ehdotus, ei komento.(sillä enhän ole admin)

Jos joku tunnistaa itsensä jostain tarinasta (jos niitä nyt tulee) niin tunnustakaa tietysti heti! =)

Zorbas Re: Kalavesien kummajaiset. 26.9. 2005, 01:20 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Pistän itse avauksen. Tämä on sellainen tapaus, mikä pisti melkoisesti huvittamaan..

Menin viime kesän heinäkuussa vakikoskelleni katsomaan, josko olisi nousutaimenia jo tullut jokeen syksyn kututouhut silmissä kiiluen. Metsätien päässä odotti yllätys: Auto. Eihän täällä muita koskaan ole.. Eikä ollut mikä tahansa biili vaan uutuutta hohkava X5 bmw-maasturi. No jatkoin matkaa rantaan ja sieltä se auton omistajakin löytyi kahden pikkupojan kanssa. Kaverilla oli välineet samaa tasoa kuin autokin, eli tavallisen tallaajan vuosipalkalla saattaisi juuri alennusmyynnistä irrota. Oli bambusälettä, öljykangastakkia, stetsonit...jne. Eihän siinä mitään, jos on ylimääräistä rahaa..

Oliko minun "omalle" joelleni nyt eksynyt oikein gurujen guru? No menin rantaan ja morjestin miestä ja junnuja. Siinä sitten istuin tämän "gurun" kanssa nuotiolle juttelemaan ja varovaisesti utelemaan, miten oli tänne eksynyt. Kovasti tuli juttua ja sattumalta oli joen kartasta havainnut. Kuulemma mökkimatkan varrella. Vähän väliä tämä mies kävi opastamassa virveliä viskovia poikia ja näyttämässä, kuinka sitä pitää kalastaa. Ajattelin, että voisin tämän kerran vain seurailla sivusta ja ottaa oppia.

No tunnin höpistyämme kävi komea taimen pinnassa aivan edessämme. No nyt tuli "guruun" liikettä. Komensi heti poikia olemaan heittämättä uistimia ettei kala säiky. Mies sitoi tosi pienen pinturin siiman päähän ja hiipi rantaan. Hieman itsekseni ihmettelin perhovalintaa. Jokeen pitkin kesää nousevat taimenet eivät nimittäin tule syönnökselle vaan syksyn kutua varten. Eikä se pintakäyntikään ollut mikään korennon imaisu. No, uskoin miehen kuitenkin osaavan hommansa. Tämän jälkeen kokemus muuttui kovin hämmentäväksi: Mies ei kovasta yrityksestä huolimatta saanut minkäänlaista heittoa aikaiseksi. Siis hänellä ei ollut hajuakaan, miten homma toimii! Hetken huiskittuaan peruke ja pari metriä siimaa oli tuhannen solmussa hienon vavan ympärillä. Mies tuli nuotiolle ja jupisi jotai perukkeen mittasuhteista. Sitten "guru" nappasi hianon varustesalkun ja poistui tyylikkäästi bemarin suuntaan.

Jäin huuli pyöreänä ihmettelemään näkemääni. Hetken päästä kuului auton ääni. Silloin kysyin pojilta, että eikö he lähteneetkään isänsä mukaan. Tähän toinen pojista sanoi, että eivät olleet koskaan ennen nähneetkään ukkoa. Oli kuulemma jo ennen tuloani tunnin verran opastanut poikia kalastamaan oikein.

Ehkä tämän tapauksen johdosta minulla on ollut hieman "asenteita" näitä koskien mannekiineja kohtaan.

Ei ehkä ollut maailman hauskin stoori, mutta ehkä huvittavin ja hämmentävin kokemukseni kalavesiltä. Pistäkää parempaa tulemaan. Itse pidän vuorokauden vapaata täältä ja häivyn työmatkalle..

jäpä k Re: Kalavesien kummajaiset. 26.9. 2005, 21:54 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Terve `ZORBAS

Nyt ei sitten Provosoida :)
Kala reissuilla kuulee nuotiolla istuessa aika usein hyviä humoristisia juttuja,elävästä elämästä tai hieman väritettyjä,joten kerron yhden,joka tosiaan minuun tehosi, aiheuttaen ylimääräisiä rinnan pistelyjä ja ilman purkauksia.

Kauden loppu puolella tuolla Hossajoella/Kuikankoskella, keski suomalainen kala mies kertoili yhdestä levottomasta yöstä laavulla, jolloin oli mäkärää ja inniä ollut tuhottomasti,joten offia oli tullut käytettyä pitkin päivää reilumman puoleisesti. Perho detsonikin oli välissä vaihtunut (riisin poimija)hyttys hattuun. Kalastus jatkui pitkälti ilta yöhön, kun väsymys vei voiton. No,siitä sitten laavulle hetkiseks pitkälleen,ennen enempiä ilta puuhasteluja. Yö saapui ja kaveri nukkui levottomasti,unen läpi innin ininä ja ihon kutina olivat äijää pyörittäneet hermoromahduksen partaalle,mut pakko nukkua, äijä ajatteli. Mutta se kutina vain jatkui,horroksessa käsi haroi korvaa,tunsi jotain olevan vialla,tutki vielä kaulaa ja takaraivoa,sama homma. Äijä tuumas horroksessa itselleen että, `tuli sittenkin laitettua liikaa offia päivän mittaan,varmaan iho on palanut voiteesta rakkuloille tai jokin allerkinen reaktio,kun on niin helkkarin kuiva ja kutiseva, saattaa olla aamulla kauhea näky,kun herää,ja mitähän vaimo sanoo,kun kotia menee naama ruvella´. Tutkinpahan, kun herään kunnolla. Aamu koitti, ja totuus oli paljastumassa. NO VOI PERKELE. RIISI HATTU PÄÄSSÄHÄN SITÄ NUKUTTIIN,ILMANKO KUTITTI JA OLI KUIVA IHO.!!
Että näinkin voi käydä. Meikäläistä naurattaa vieläkin.kuinka hyvin hän kertoi tämän. :) :) :O

2 vastausta,   1 sivu   Aseta vahti Lisää vahti
Edellinen aihe Takaisin aiheisiin Seuraava aihe