Kalakaveriksi Näätämölle heinäkuun lopussa?

Keskustelut » Perhokalastus ja muu maailma

Viimeisin viesti: Tammukka 27.9. 2005, 10:32

Uusi aihe Vastaa ketjuun
9 vastausta,   1 sivu   Aseta vahti Lisää vahti
Vehvis Kalakaveriksi Näätämölle heinäkuun lopussa? 13.6. 2005, 17:59 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Tervehdys kalamiehet!

Tässä olisi 32-vuotias kalamies Jyväskylän liepeiltä lähdössä heinäkuun viimeisellä viikolla Näätämön Saunakoskelle. Olen lähdössä ajelemaan diesel-Sitikalla pohjoiseen illalla 21.7. ja paluu olisi reilun viikon päästä lauantaina/sunnuntaina.

Polttoainekustannuksiin (diesel on halpaa bensaan verrattuna) osallistumista vastaan pääsisi yksi mukava kaveri reissuun mukaan. Kyselin tuolla kalastus.comissa lähtijöitä, mutta eipä ole ainakaan toistaiseksi lähtijää löytynyt. Niin että ei kun vavat mukaan, rinkkaa pakkaamaan ja menoksi. Kai nyt jota kuta muutakin kiinnostaisi lähteä lohta kalastamaan?

zepe Re: Kalakaveriksi Näätämölle heinäkuun lopussa? 18.6. 2005, 20:09 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Olisipa ollut elämäni tilaisuus! Juuri tänä keväänä kirjoitin ylioppilaaksi Jyväskylän Lyseon lukiosta ja koko kesä oli tarkoitus omistaa kalastukselle (lue:ennen armeijaan menoa), ja onhan noita reissuja jo ehtinyt kertyä. Eipä taida kuitenkaan kalastus ihan HSL:än syyksi riittää ;). Ehkä ensi kesänä? Tarjous kyllä oli mahtava, ei voi muuta sanoa.
Kireitä siimoja Lappiin, ja toivottavasti löydät kalakaverin! :)

Vehvis Re: Kalakaveriksi Näätämölle heinäkuun lopussa? 20.6. 2005, 11:16 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Onhan se synkkää jos pitää mennä leikkimään sotaa sen sijaan että lähtisi kalastamaan lohijoelle, mutta kaikkien sekin välttämätön paha(?) on koettava. Tarkoitus on mennä myös ensi kesänä, ja ajankohta on sama eli heinäkuun viimeinen viikko. Ilmeisesti ensi kesäksi on kyllä neljän hengen porukka jo kasassa. Olimme nimittäin samalla porukalla jo viime kesänä Näätämöllä, muuta muut kolme kalamiestä ovat tänä kesänä erinäisistä syistä estyneitä. Mutta katsellaan sitä asiaa uudelleen ensi vuonna. Voihan taas käydä niin että kaikki eivät pääse lähtemään. Ilmoittelen sitten mikäli mahtuu mukaan.

Vehvis Re: Kalakaveriksi Näätämölle heinäkuun lopussa? 5.7. 2005, 11:03 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Palautetaanpa ihmisten mieliin, että tämän vuotiselle reissulle auto on edelleen ihan tyhjä. Niin että vielä voi pistää lomasuunnitelmat uusiksi ja lähteä lohta koettamaan.

summer fly Re: Kalakaveriksi Näätämölle heinäkuun lopussa? 5.7. 2005, 23:54 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Vehvis kirjoitti:
> Palautetaanpa ihmisten mieliin, että tämän vuotiselle reissulle auto
> on edelleen ihan tyhjä. Niin että vielä voi pistää lomasuunnitelmat
> uusiksi ja lähteä lohta koettamaan.

kyselen tässä vaan ,että tuottiko se viime kesän reissu mitään?

Vehvis Re: Kalakaveriksi Näätämölle heinäkuun lopussa? 6.7. 2005, 20:56 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Kokemusta ja raitista ilmaa, sekä paikalliselta verkkomieheltä ostetun ruokakalan. Hyvin maistui.

Viimekesäinen reissu ajoittui juuri sille viikolle kun Etelä- ja Keski-Suomessa oli se valtava vedenpaisumus. Lapissa ei ollut. Siellä oli 30 astetta lämmintä joka päivä ja vesi todella alhaalla. Ei mitenkään ihanteellinen keli aloittelevalle lohestajalle...

summer fly Re: Kalakaveriksi Näätämölle heinäkuun lopussa? 6.7. 2005, 22:37 Vastaa tähän viestiin Vastaa
> Viimekesäinen reissu ajoittui juuri sille viikolle kun Etelä- ja
> Keski-Suomessa oli se valtava vedenpaisumus. Lapissa ei ollut. Siellä
> oli 30 astetta lämmintä joka päivä ja vesi todella alhaalla. Ei
> mitenkään ihanteellinen keli aloittelevalle lohestajalle...

kuulostaa aika tavalliselta aina kun minäkin menossa tenolle tai muualle lohestamaan niin huonoin mahdollinen keli joko sateita hirveesti tai hirvee auringonpaiste eikä pientäkää ilmaston muutosta!!!! :(

summer fly Re: Kalakaveriksi Näätämölle heinäkuun lopussa? 31.7. 2005, 02:02 Vastaa tähän viestiin Vastaa
no mites reissu meni!?

Vehvis Re: Kalakaveriksi Näätämölle heinäkuun lopussa? 23.8. 2005, 20:15 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Reissuhan meni mahtavasti. Kelit suosi sekä oleskelua että kalastusta. Neljä päivää lämmintä ja aurinkoista ja neljä päivää helvetillisen kylmää, sateista ja tuulista.
Eikä ollut liikaa tungosta joella. Muutamia mukavia kalamiehiä seurana joka päivä, terveisiä vaan kaikille.
Ja kalaakin tuli. Kolme mukavan kokoista harria perholla Kontinpaistamasta maanantaina. Tiistai-iltana Saunakosken niskan alta puolentoista kilon titti uistimella ja keskiviikkona päivällä Saunakosken mutkasta kallion kupeesta toinen samankokoinen, uistimella sekin ja vielä samaisella Tobylla. Torstai-iltana oli vielä sekunnin titti perhossa kiinni, mutta se päätti pitää perhon itsellään. Ei ollenkaan kehnosti toista kertaa lohijoella käymässä olleelta kaverilta.
Menen muuten Näätämölle ensi kesänäkin.

Tammukka Re: Kalakaveriksi Näätämölle heinäkuun lopussa? 27.9. 2005, 10:32 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Terve Vehvis!

Olimme kavereiden kanssa Kontinpaistamalla Villin Pohjolan kämpällä viikkoa aikaisemmin ja täytyy todeta, että mahtava paikka! Kelit suosi vaihtelevasti ja kalaa näkyi varsinkin loppuviikolla todella paljon. Kalastelimme n. 3km ylä- ja alavirtaan Kontinpaistamasta. Sain pinturilla 1650 g titin ja komean 1860 g taimenen. Lisäksi kaverilta karkasi toinen samanlainen taimen pinturista. Yksi kaveri röyhi lotolla melkein peräkkäisillä heitoilla 4370 g ja 4460 g jalat, jonka jälkeen hänet "pakotettiin" pois joelta saunan lämmittäjäksi. Harrit tuntuivat olevan kadoksissa tänäkin vuonna. Mahtavat puitteet kalastukselle, joten varasimme saman mökin myös ensi vuodeksi.

9 vastausta,   1 sivu   Aseta vahti Lisää vahti
Edellinen aihe Takaisin aiheisiin Seuraava aihe