Äkäsjoki

Keskustelut » Perhokalastus ja muu maailma

Viimeisin viesti: Late 2.7. 2006, 12:35

Uusi aihe Vastaa ketjuun
6 vastausta,   1 sivu   Aseta vahti Lisää vahti
ere Äkäsjoki 31.5. 2006, 14:40 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Tarkoituksena olisi lähteä heinäkuun loppupuolella lomailemaan ylläkselle. Onkos kukaan käynyt heittämässä perhoa äkäsjoella? Netin perusteella näyttäis olevan hyvä harjus ja taimen joki.Minkälaista perhoa siellä kannattais uittaa?:)

Kong Re: Äkäsjoki 1.6. 2006, 01:17 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Muutama viikko on tullut vietettyä Äkäsjokea kalastellen, mutta saalis on jäänyt onnettoman pieneksi. Pientä taimenta ja harria löytyy Äkäslompolosta alaspäin mentäessä, mutta suurempiin yksilöihin en ole saanut minkäänlaista tuntumaa. Reissu kannattaisi varmaan suunnata jonnekin muualle Lappiin jos varmuudella haluaa saada kunnolla kalaa. Musta nymfi toimi muistaakseni joten kuten.

ere Re: Äkäsjoki 2.6. 2006, 19:54 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Tämä nyt olisi vaan semmoinen lomareissu ylläkselle naisystävän kanssa ja ajattelin et jos ottais perhovehkeet mukaan kun on joki niin lähellä. Pitäähän se joka vuotinen käsivarren reissu tehdä mut ne on eri reissuja.. ;)

äkäs Re: Äkäsjoki 2.6. 2006, 21:22 Vastaa tähän viestiin Vastaa
kyllähän äkäsjoessa harria hyvin ui.pari vuotta sitten kävin kyseisellä joella ja heti ekana iltana 7mittaharria.mutta isoin vain n.40cm.tosiaankin paljon tuntuu hieman yli 30cm olevan.samalla viikolla kuerjoesta saatiin vajaa 60cm taimen.kannattaa varata perhovehkeet ehdottomasti mukaan on nimittäin itseni mielestä ihan hieno paikka.

Kuer Re: Äkäsjoki 8.6. 2006, 12:22 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Omat kokemukset on viikko kesä-heinäkuun vaihteessa,muutamana kesänä peräkkäin.Harjusta tulee mukavasti,45cm suurin viimekesänä ja muutaman samanlaisen karkuutus ja keli oli pilvistä ja pientä tihkua tuli alas,heti kun aurinko alkoi paistaa isot kalat hävis.Taimen on tosiaan kiven takana,yhtään mittataimenta en ole saanut,suurin on jotain 35cm.Perhoina on mulla toiminut:tummatliitsit,erilaiset kuulapäänynfit ja peuranpääpinturit.

lahna Re: Äkäsjoki 11.6. 2006, 22:44 Vastaa tähän viestiin Vastaa
ere kirjoitti:
> Tarkoituksena olisi lähteä heinäkuun loppupuolella lomailemaan
> ylläkselle. Onkos kukaan käynyt heittämässä perhoa äkäsjoella? Netin
> perusteella näyttäis olevan hyvä harjus ja taimen joki.Minkälaista
> perhoa siellä kannattais uittaa?:)

Ylläkseltähän ei ole pitkä matka Muoniojoelle...emäntä varmasti tykkäis kauniista maisemista ;)

Late Re: Äkäsjoki 2.7. 2006, 12:35 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Viime vuonna olin kaverin kanssa juuri tossa heinäkuun lopussa vai oliko se nyt elokuun lopussa Äkäsjoella kalassa. Suurin osa kaloista oli pienikokoista, mutta taisi olla kalastajista kiinni. Vesi on nimittäin HIUKAN kirkkaampaa kuin Vantaanjoella ja maitokahviin tottuneena emme tainneet olla tarpeeksi varovaisia. Kalastimme lisäksi suurimmaksi osaksi päivällä ja yöllä ne isot taimenet kuulemma sieltä tulevat. No saimme siis harjuksia todella paljon, vaikka suurin osa pieniä olikin ja pieniä taimenia tuli myös. Suurimmat kalat olivat kaverille 37cm taimen ja hyvän kokoinen harri(en muista pituutta millään), minun suurin kala oli 34cm taimen. Isoon meritaimeneenkin on Äkäsjoessa mahdollisuus. Meritaimenet nousevat Tornion/Muonionjokea ja siitä Äkäsjokeen. Parhaita perhoja olivat Nalle Puh ja kuulapäänymfit. Ruskeat klinkit ovat kuulemma hyviä harrille ja kannattaa koettaa myös kivikoppa-perhoja, sillä harjukset olivat syöneet niitä.

6 vastausta,   1 sivu   Aseta vahti Lisää vahti
Edellinen aihe Takaisin aiheisiin Seuraava aihe