Kalatrofee??

Keskustelut » Perhokalastus ja muu maailma

Viimeisin viesti: haukimies 15.12. 2003, 20:59

Uusi aihe Vastaa ketjuun
2 vastausta,   1 sivu   Aseta vahti Lisää vahti
kermit99 Kalatrofee?? 7.7. 2003, 20:39 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Olisikohan jollain tietoa,kun pitäisi saada hauen pää ja pyrstö säilöttyä.Kuinkahan se onnistuisi noin niinkuin omin konstein.
Pään vieminen täytettäväksi kun maksaa 1500 vanhaa rahaa.

ritz Re: Kalatrofee?? 10.7. 2003, 14:18 Vastaa tähän viestiin Vastaa
eräs tuttu kuivas ensin päät ja sit lakkas jollain venelakalla muutamaan kertaan. Kuivatus vaikka parvekkeella tai vastaavassa. käsittääkseni jos se pääsee kuivamaan nopeasti ei ees raatokärpäset pääse tekemään tuhojaan. haju on aluks kammottava, mutta se häviää muutamassa viikossa. leuat kannattaa levittää jollain kepilla tulee näyttävämpi.


haukimies Re: Kalatrofee?? 15.12. 2003, 20:59 Vastaa tähän viestiin Vastaa
itse en raaskinut viedä ennätyshaukeani täytettäväksi (9kg), joten kuivatin pään.ITSE TEIN NÄIN:ensin leikkasin pään irti kalasta ja suusta hieman liikalihoja pois puukolla. Sitten otin ison saavin,johon vettä ja PALJON suolaa.hauen pää sinne ja "suolautumaan",en muista kuinka kauan se siellä oli,mutta viikkoja ainakin. Sitten pää pois saavista ja pannuhuoneeseen kuivamaan. Pään pitää olla täysin kuiva!!!Pää aluksi hieman "tuoksuu", mutta hajun pitäisi hävitä melko nopeasti. Pää on ollut huoneeni seinällä nyt kaksi vuotta ja on todella hyvässä kunnossa!!!!EI HAISE ja hyvältä näyttää!!!!!!pään voi lisäksi lakata vaikka jollain sopivalla lakalla, mutta itselläni ei ainakaan ole millään lakattu!!Toivottavasti tuosta oli jotain apua!!!

kermit99 kirjoitti:
> Olisikohan jollain tietoa,kun pitäisi saada hauen pää ja pyrstö
> säilöttyä.Kuinkahan se onnistuisi noin niinkuin omin konstein.
> Pään vieminen täytettäväksi kun maksaa 1500 vanhaa rahaa.

2 vastausta,   1 sivu   Aseta vahti Lisää vahti
Edellinen aihe Takaisin aiheisiin Seuraava aihe