itse en raaskinut viedä ennätyshaukeani täytettäväksi (9kg), joten kuivatin pään.ITSE TEIN NÄIN:ensin leikkasin pään irti kalasta ja suusta hieman liikalihoja pois puukolla. Sitten otin ison saavin,johon vettä ja PALJON suolaa.hauen pää sinne ja "suolautumaan",en muista kuinka kauan se siellä oli,mutta viikkoja ainakin. Sitten pää pois saavista ja pannuhuoneeseen kuivamaan. Pään pitää olla täysin kuiva!!!Pää aluksi hieman "tuoksuu", mutta hajun pitäisi hävitä melko nopeasti. Pää on ollut huoneeni seinällä nyt kaksi vuotta ja on todella hyvässä kunnossa!!!!EI HAISE ja hyvältä näyttää!!!!!!pään voi lisäksi lakata vaikka jollain sopivalla lakalla, mutta itselläni ei ainakaan ole millään lakattu!!Toivottavasti tuosta oli jotain apua!!!
kermit99 kirjoitti: > Olisikohan jollain tietoa,kun pitäisi saada hauen pää ja pyrstö > säilöttyä.Kuinkahan se onnistuisi noin niinkuin omin konstein. > Pään vieminen täytettäväksi kun maksaa 1500 vanhaa rahaa.
|
|