Eri maiden kalastuskultturit

Keskustelut » Perhokalastus ja muu maailma

Viimeisin viesti: Pectus1 4.2. 2004, 12:10

Uusi aihe Vastaa ketjuun
4 vastausta,   1 sivu   Aseta vahti Lisää vahti
Hara Eri maiden kalastuskultturit 21.1. 2004, 13:04 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Tuntuu ainakin Suomessa vielä olevan kalastuskulttuuri aika lailla "kädestä suuhun" tasolla. Onko maailmalla matkanneet huomanneet eri maissa eroja tässä? Eli arvostetaanko virkistyskalastusta muissa maissa enemmän eikä ajeta liiallisesti ammattikalastajien asiaa?

Ruotsissa ainakin C&R tuntuu ottaneet Suomea laajemmin ilmaa siipiensä alle ja tuloksiakin on näkynyt mm. harjusvesillä.

Jani Re: Eri maiden kalastuskultturit 22.1. 2004, 21:25 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Onhan joillain lohijoilla jonkinlaista kulttuuria olemassa. Ringit pyörii mukavasti ja homma toimii. Kuusamossakin taitaa vähän samaa meininkiä olla.

Mutta aina parannettavaa on ja meistä itsestään se usein on kiinni. Niin metsä vastaa kuin sinne huutaa. Etenkin vanhempien kalastajien tulisi näyttää nuoremmille, vasta-alkajille esimerkkiä.

Seuroillakin on tässä suuri vastuu ja vaikutuksen mahdollisuus ja hyvin he ovatkin hommaa hoitaneet. Harmittavasti vain monessa seurassa toiminta on vain yhden tai kahden aktiivin varassa.

Kulttuuria siis on täällä kotonakin, mutta hyvää voisi oppia muualta.

noviisi Re: Eri maiden kalastuskultturit 22.1. 2004, 23:10 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Jani kirjoitti:
> Onhan joillain lohijoilla jonkinlaista kulttuuria olemassa. Ringit
> pyörii mukavasti ja homma toimii. Kuusamossakin taitaa vähän samaa
> meininkiä olla.

Miten nuo ringit toimivat? En ikinä ole sellaista nähnyt kun on vaan pikkujoilla ollu kun ei vielä pääse pitkille reissuille.

Yankee Re: Eri maiden kalastuskultturit 29.1. 2004, 21:51 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Amerikassa on monilla joilla pakollinen c&r tai sitten on ylämitta otettaville kaloille! Se on kyllä hyvä idea, kun isoissa kaloissa on parhaat mätimunat.

Pectus1 Re: Eri maiden kalastuskultturit 4.2. 2004, 12:10 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Mielestäni tuo Yankeen mainitsema ylä ja alaraja joita on Jenkeis ja Kanadassa käytössä. Niin saisi, Nuo suurimmat jäämään joidenka "mätilasti" on suurin ja perimä arvokkain sekä myöskin tulisi niitä suurien väsytys kokemuksia.

Etenkin tulisi josssain kohtaa se pysyvä kanta oman poikastuotannon kautta. Jolloin sitten kalojen määrä saataisiin kasvamaan näin olisi kalastajat tyytyväisiä vaikkei sitten saisi ottaa niitä suurimpia kaloja mutta silti otettavienkin kalojen määrä tulisi lisääntymään ajan kuluessa.

Ehkäpä sitten porukat alkaisivat otamaan kameraa hivenen enemmän mukaan.

4 vastausta,   1 sivu   Aseta vahti Lisää vahti
Edellinen aihe Takaisin aiheisiin Seuraava aihe