Rahastaako Metsähallitus

Keskustelut » Perhokalastus ja muu maailma

Viimeisin viesti: olof 12.5. 2004, 10:00

Uusi aihe Vastaa ketjuun
9 vastausta,   1 sivu   Aseta vahti Lisää vahti
laude Rahastaako Metsähallitus 6.4. 2004, 22:10 Vastaa tähän viestiin Vastaa

En tiedä onko aihetta käsitelty aikaisemmin tällä keskustelupalstalla.Kuitenkin kyse on siitä löytyykö Suomesta kalastuskohteita joilla Metsähallitus pyrkii rahastamaan istutusten kustannuksella.Kairijoki jota niin kovasti mainostetaan Metsähallituksen taholta melkeimpä pohjolan kalaparatiisina on täyttä puppua. Lupia kyllä mielellään myydään mutta kalaa ei kyllä jokeen laiteta. Monta,monta pettynyttä kalastajaa olen tavannut joella ilman saalista. Yhden porukan viikon reissu löytyy osoitteesta http://koti.mbnet.fi/sis/reissut/kairijoki2002/kairijoki2002.html

Kettju Re: Rahastaako Metsähallitus 6.4. 2004, 22:34 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Omasta mielestäni meno Metsähallituksen vesillä on ollu alamäkeä liikelaitokseksi muuttamisen jälkeen. Kun Metsähallitukselle tuli "tulos tai ulos" tavoitteet, niin palveluiden taso on heikentynyt.

Otetaan esimerkiksi Hossa. Kävin Hossassa ensimmäisen kerran joskus 90-luvun alkuvuosina. Tuolloin paikka oli vielä siisti ja kaloja istutettiin ihan hyvin. Seuraavan kerran vierailin Hossassa 98 ja paikka oli todellakin muuttunut. Nuotiopaikat roskaisia, polkujen ympäristöt samoin. Niin ja niitä kaloja ei sitten näkynyt missään, enkä muuten ollut ainoa joka ihmetteli kalojen puutetta.

Viimeksi olen käynyt Hossassa 2001. Tuolloin kalastelin Hossanjoella ja Huosilammella. Enpä voi sanoa että tilanne olisi ollut ainakaan parantunut edellisestä käynnistä...

Toinen esimerkki Ruunaa. Ruunaalla olen käynyt kalastelemassa joitakin kertoja ja kaloja ei ole näkynyt. Eipä sikäli, että mikään mestari kalastaja olisinkaan, mutta kun jututtamani muutkaan kalamiehet eivät ole niitä saaneet. Ruunaalla samoin polut, nuotiopaikat ja wc:t ala-arvoisessa kunnossa.

Ennen niin hyvät kalapaikat Peurajärvi ja Änäkäinen ovat myös nykyään alennustilassa riittämättömien istutusten vuoksi. Tosin näitten vesistöjen osalta olen paljolti tuttavieni kertomusten varassa...

Lopuksi voisin todeta, että MH:n kalastusluvat ovat mielestäni tarjotun kalastuksen laadun ja palveluiden osalta ylihintaisia.

laude Re: Rahastaako Metsähallitus 7.4. 2004, 09:33 Vastaa tähän viestiin Vastaa


Kairijoki johon Metsähallitus ilmoittaa laittavansa 5000kpl pyyntikokoista taimenta,ei pidä alkuunkaan paikkansa. Kalaa löytyy sieltä kohdin missä on vuorakämppiä.Ilmeinen tarkoitus on, että saadaan kämppä vuokrattua ja tyytyväinen asiakas muutaman kalan istutuksella.Kairijoen mainoksessa puhutaan luontaisesta kalakannasta joka on kylläki n. 15-20 senttistä taimenen penikkaa.KETTJUn kanss olen samaa mieltä, että 90-luvulla istutuspuoli hoidettiin.Olisikohan ollut 2000-luvun vaihe kun tuli ns. kalakannan romahdus, jota on jatkunut näihin päiviin saakka.

MNi
[Ylläpito]
Re: Rahastaako Metsähallitus 7.4. 2004, 09:45 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Kairijoella varmaan käy nykyään huomattavasti aiempaa enemmän porukkaa, mutta ei varmasti metsähallitus samassa suhteessa ole istutuksia lisännyt. En sitten tiedä miten järkevää noin laajemmin on tuollaisia istuta ja ongivesiä laittaa, kun tuossakin joessa voisi luontainen kalakantakin toimia, jos kalastus olisi järkevämmin hoidettu.

Istutukset varmasti keskittyvät tiettyihin paikkoihin ja tuossa jutussa liikuttiin istutuksien kannalta ainakin osin liian ylhäällä joessa oman käsitykseni mukaan.

--
MNi

vieras Re: Rahastaako Metsähallitus 7.4. 2004, 14:06 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Manamansalo on kanssa aivan samanlailla sieltä ja syvältä. Leirintämökkien hinnat pilvissä, kalat lammista hukassa...niissä paikoissa, joista vielä löytyy vieraskirja, niin on muuen korutonta kertomaa, kun porukat on kirjoitellut saaliittomuspäiväkirjoja....

leonardo Re: Rahastaako Metsähallitus 13.4. 2004, 15:13 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Kairijoki on hyvä joki!
Olen kyllä nyt ihmeissäni. Eikö muka hyvä luonnon kanta? Oletan, että olette viettänyt aikanne kairijoella Karpisen pirtin , Majavasokan tai Majavakosken laavujen kupeessa. Eihä niillä alueilla alkuperäiskantaa paljon olekaan ja jos on, niin 20-30cm pikkutaneja, sillä kesän aikana tuskin rauhaa näillä alueilla on. Pelipaikat, joissa kunnon kalat asustaa on kairiveriä paljon alempana ja ylempänä. Alempaa puolta pidän henkilökohtaisesti parempana, koska esim. Aartonivanlanssin seutu on mitä maukkaimpaa pinturivettä ja Morottajankoski on öiseen aikaan hyvinkin kalaisa. Eli jos meinaatte tuomita Kairijoen kalakannan, niin kannattaa ensin tutkia alueet, sillä se joki pitää sisälään varsin eloisan taimenkannan.
Se istutus politiikka, mitä siellä harjoitetaan on kylläkin aika syvältä. Kalaa survotaan jokeen niin paljon, että harjuskaan ei tahdo viihtyä eräkeskuksen lähialueilla. Valitettavan usein vielä nämä onkikokoiset tuki-istukkaat n.35cm:n mittaisia. Onhan se hienoa nähdä kun joku "lappi-ihminen" tulee onkimaan alamittaisia kaloja oikein ruuhkasoumesta lappiin asti :). No onneksi joella on pituutta riittävästi ja suurin osa porukasta, jotka siellä käy, on istutettujen kalojen perässä.

kauaksi kalastamaan Re: Rahastaako Metsähallitus 13.4. 2004, 16:23 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Romahtanut on Metsähallituksen Valkeajärvikin lähellä Mikkeliä. Ei kannata paljon kalastamaan mennä, kyllä niin on aneeminen mesta nykyään.
Metsähallitus voisi ilmoittaa julkisesti jos on lopettamassa toimintaansa tälläisissä istutusjärvissä. Läheisissä lammissa saa kalastaa ilmaiseksi ja saalis on parempi, niistä tulee ainakin ahvenia...

laude Re: Rahastaako Metsähallitus 13.4. 2004, 17:49 Vastaa tähän viestiin Vastaa

Leonardolle

En tiedä minkälaisiin ja monenko vuoden kokemuksiin sinun joen tuntemuksesi perustuu.Epäilen vahvasti luonnon kalan tuntemustasi.Jos alkuperäistaimenia tulee kesän aikana enemmän kuin yksi(siis kunnon taimen) saa olla tyytyväinen.
Tämä perustuu, ei ainostaan minun vaan useamman kalastajan kokemuksiin. Kyseleppä varsin Sallan, Savukosken, tai Sodankylän kalastajilta. Veikkaampa ettet kovin myönteisiä kommentteja saa. Lähiseudun kalastajat eivät viitti enää vaivautua koko joelle.Turistikalastajalle toivon kuitenkin onnistumisen hetkiä Kairijoella.

Mania Re: Rahastaako Metsähallitus 5.5. 2004, 21:30 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Rahastaa tietenki metsähallitus. Pari kertaa olen luvan ostanut metsähallitukselta päiväksi ja en osta enää IKINÄ. Aina on luvat ollu muuten kunnossa mutta IKINÄ ei ole kysytty. Joka jorpakkoon pitäs muka olla eri lupa ja läänikohtaista, jokikohtaista kaikkea ihan älytöntä rahastusta, joka lääniin vaan kork. 20€ lupa minne vesistöön ja lätäkköön vaan. Silloin ihmiset lunastais kortin ja sais rauhassa samoilla missä vaan. Ei niitä vesiä loppujen lopuksi kukaan omista. Verkkohommiin kunnon maksut, koska niillä ne suurimmat määrät nostellaan kalaa. Tai joka jannu vaan sekaan verkottamaan niin paljon ku sielu sietää, loppuu ne lohet viimeistään sitte...

olof Re: Rahastaako Metsähallitus 12.5. 2004, 10:00 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Kyllähän toi rahastaa.. Kuusamon alkukesän perinteinen onginta paikka Kiutaköngäs, itse asiassa puolet oulanka joesta meni pillaan. Ku Mehtähallitus iski kyntensä siihen. Eikä Paikalliset saa siihen edes kausi lupaa ? Saatikka sitten että vapaaehtoisten poikasistutusten kieltäminen jne.. ihan perseestä koko MH.. Ensin yritettiin Koko Kitkajokea siten pätkää jokihaaran alueella ja kun ei muuta saatu niin vietiin Oulankajoki. Tässä sorretaan varmasti paikkallisten nautinta oikeuksia Kansallispuiston alueella. MH sucks! Ja kaiken lisäksi luvan myynti järjestelyt on retuperällä. Luvat pitää hankkia todella ajoissa jos kallalle aikaa mennä.

9 vastausta,   1 sivu   Aseta vahti Lisää vahti
Edellinen aihe Takaisin aiheisiin Seuraava aihe