Nuorttijoelta...

Keskustelut » Perhokalastus ja muu maailma

Viimeisin viesti: Flyer 6.11. 2004, 14:53

Uusi aihe Vastaa ketjuun
2 vastausta,   1 sivu   Aseta vahti Lisää vahti
Pörhö Nuorttijoelta... 18.8. 2004, 22:51 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Okei ei tullu kyllä vastauksia tuohon nuorttikysymykseen, onko lie joku sitte käyny. Mutta tehimä reissun sinne ja kalantulo ei ollu mitään kovin mahotonta. Yhen 42 cm taimenen sain se oli reissun suurin ja pullukka ja äkänen kutukala. Pienempää ns. tammukkaa tuli jonkin verran mutta kovin olivat pieniä. Isommat taimenet olivat noin 50 cm jne. Yks kaveri sai kolme sellaista yöllä ku oltiin jo nukkumassa. Arkoja olivat kalat siellä ilmeisesti porukkaa ollu liikkeellä, mutta maisemat olivat mahtavat. Kanjonin pohjalla oli mettähallituksen kota kamiinoineen ja puutki oli metrin mittasina. Kävelyä tuli noin 6 km yhteen suuntaan voitinkönkäälle. Näkemisen arvoinen paikka ja pientä perhoa kannattaa käyttää, tai vilkkuja ja uistimia. Niihinkin taimen otti.
Harreja ei tullu paljon mitään. Olisin luullut että irtoaa hyvinkin mutta ei niin hyvin mitä eilen ja toissa päivänä Tornionjoelta 10 toissapäivänä ja eilen 7 harria. Hyvän kokoisia olivat ja perhovavalla tuli parhaiten...Eli kyllä se kotiseututuntemus on joka puolella valttia :) Arvasin kyllä tuon Nuortin reissun melkein tismalleen ku ei ollu tosiaan kokemusta Nuortin perhoista. Mustaa ja pientä sutturaa ja myös ruskeaa. Ruskealla kuulapäällä sain sen mittakalan kokoa 12 muistaakseni..tollasta ehkä kokoa 14 tai 16 niin vois olla tehokas yöllä...

MJS 1.0 Re: Nuorttijoelta... 20.8. 2004, 09:12 Vastaa tähän viestiin Vastaa
JUU, kuullostaa tuo kalan tulo aika kohtuulliselta ekakertalaiselle, millä se joku sai ne kolme taimenta, mudulla ilmeisesti. Kyllä siellä kodan yläpuolisella koskella pitäisi harria olla kohtuullisesti= parit syömä kokoiset per päivä, tai ainakin on ennen ollut, en ole käynyt nuortilla sitten v.-99. Porukkamme ennätystaimen oli vain 49cm pitkä koukkuleuka mettopalosta, suurimmat harjukset noin 45cm. Kävimme nuortilla vuosina 88-99, 7kertaa ja kyllästyimme "paikallisten" touhuihin= kaikki ylös mitä tulee ja saaviin + suolaa perään ja kotiin. Myös etenkin sallalaisten mudulla pyytäminen vituttaa kun se on kerran kielletty säännöissä. No jahka joelta alkaa kuulua iloisempia uutisia niin palaan sinne varmasti.

Flyer Re: Nuorttijoelta... 6.11. 2004, 14:53 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Joo oon käyny siellä nuortilla 2:viimisenä kesänä peräkkäin ja ekana ei tullut kuin muutamia mittakaloja mut viime kesänä tuli paljon enemmän ja harria kyllä löytyy kaveri samalta niskalta 5 täis mittaista 30 min sisällä :)

2 vastausta,   1 sivu   Aseta vahti Lisää vahti
Edellinen aihe Takaisin aiheisiin Seuraava aihe