Oletteko käyttäneet Ebayta?

Keskustelut » Perhokalastus ja muu maailma

Viimeisin viesti: Veljmies 9.6. 2005, 15:26

Uusi aihe Vastaa ketjuun
1 vastaus,   1 sivu   Aseta vahti Lisää vahti
Pertza Oletteko käyttäneet Ebayta? 9.6. 2005, 10:16 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Oletteko itse tai tuttavanne käyttäneet Ebay-nettikauppaa?
Voiko sielta tilata turvallisesti?
Miten homma toimi?

Veljmies Re: Oletteko käyttäneet Ebayta? 9.6. 2005, 15:26 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Olen ostanut sieltä kymmeniä kertoja. Paljon mm. perhonsidontatarvikkeita, vieheitä, kalastusvälineitä ja lapsille erilaisia tietokone pelejä. Mitään ongelmia ei ole kertaakaan ollut.

Homma toimii aivan samoin kuin kaikkissa nettihuutokaupoissa. Jätät tarjouksen ja jos voitat sovit myyjän kanssa maksusta ja toimituksesta. Yhteydenpito sujuu sähköpostilla ja maksu PayPalin kautta. Kyseinen firma välittää luottokorttimaksuja ostajalta myyjälle, jolloin kortin tietoja ei tarvitse levitellä maailmalle aina erikseen jokaisen ostoksen yhteydessä. PayPal perii myyjältä pinen korvauksen ja ostaja maksaa korkeintaan valuuttakurssien pyöristyksissä. PayPal on itsessään toiminut ideaalivarmasti, ja valitsenkin yleensä vain sellaisia myyjiä, jotka hyväksyvät siten suoritetut maksut.

Esim. Saksaan, joka tuntuu nettisysteemien käytössä olevan todellinen takapajula, olen maksanut pankin kautta EU-maksuna, joka ainakin minun pankissani on ilmainen.

Pieni sivuilmiö ovat PayPal-käyttäjille silloin tällöin tulevat hämäysvistit, joissa mukamas tuon firman nimissä kysellään luottokortin tietoja tai PayPal/Ebay-salasanoja. Niiden anatamisen suhteen saa siis olla pikkuisen varuillaa.

EU-alueen ulkopuolesta tehdyistä isommista ostoksista täytyy tietenkin maksaa tullit ja verot riippumatta siitä onko ne tehty kaupassa vai Ebayssa. Pienin perittävä tullimaksu on 10 €, mistä johtuen noin 40 euron paketin saa tullitta. Perhotavaraa kannattaa ostaa useita pieneiä eriä yhden suuren sijaan. Paketti tulee USAsta halvemmalla kuin naapurikylästä täällä Suomessa.

Ebaysta saa mm. perhokamaa niin halvalla, että Suomesta ostaminen tuntuu suorastaan tuhlaukselta.

1 vastaus,   1 sivu   Aseta vahti Lisää vahti
Edellinen aihe Takaisin aiheisiin Seuraava aihe