Mitä syöttää taimenelle?

Keskustelut » Perhokalastus ja muu maailma

Viimeisin viesti: Haiyaa-Kid 22.7. 2005, 16:14

Uusi aihe Vastaa ketjuun
6 vastausta,   1 sivu   Aseta vahti Lisää vahti
Pakkasherra Mitä syöttää taimenelle? 30.6. 2005, 18:00 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Tuohon kotinurkille istutettiin taas tämä jokakesäinen taimenlasti. Kokoluokka 1,4-2,5kg. Kyseinen kalapaikka on siis virtaamaton, noin 10-20m leveä joki (virta siis todella heikko). Mitä perhoa tuollaiselle tuoreelle istaritaimenelle kannattaisi syöttää? Kalat hyppivät näyttävästi ja ottavat kyllä kavereiden heittämiin vaappuihin/lippoihin hanakasti mutta itse olen perhon kanssa jäänyt saaliitta ja virvelin kanssa en periaatteestakaan lähde taimenta kalastamaan. Perhoni sidon itse ja sillä saralla on vielä paljon kehityksen varaa, joten kovin monimutkaisten streamereiden sitominen ei oikein luonnistu. Uppoperholla (red tag, zulu jne.) olen lähinnä koittanut. Pinturina tarjoillut Nalle Puhia. Ja tähän samaan vielä: Miten tuota uppoperhoa tulisi tyynessä vedessä uittaa?
Kiitos ja anteeksi.

larvastelija Re: Mitä syöttää taimenelle? 30.6. 2005, 18:34 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Kokeileppa tummia stremereita. Tai jotain ärsykeperhoa. Heitä vaikka toiselle puolelle ja pienin (n.5-10cm) nykäsyin uittelet uppoperhoja.
Etsi siitä joesta syvimmät montut, kalat voi olla siel.

perza Re: Mitä syöttää taimenelle? 30.6. 2005, 20:03 Vastaa tähän viestiin Vastaa
heitä pienen lyijy haulin kanssa tinseliä tai sitten jotain pupa/lasrva litkaa vaikka 2larvaa 1pupa!

pmv Re: Mitä syöttää taimenelle? 2.7. 2005, 12:55 Vastaa tähän viestiin Vastaa
musta/oranssi leech toimii istareille todella hyvin.oranssi marabou pyrstö jonka sekaan muutama hopea flashbou säie, musta runko, hopea kierre, palloketju silmät tai kuulapää.

Pakkasherra Re: Mitä syöttää taimenelle? 8.7. 2005, 17:36 Vastaa tähän viestiin Vastaa
No nousihan se kesän ensimmäinen perhotaimen =) N. 1,5kg. Nalle Puhiin tuo nappasi. Tähän vielä jatkoksi yksi kysymys Teille kokeneemmille perhostajille: Kuinka kauan tuota pintaperhoa olisi hyvä pitää vedessä paikoillaan? Jostain olen saanu sellaisen käsityksen että paikoillaan oleva pinturi ei kalaa kovin kauaa jaksa kiinnostaa... Eli tulisiko heitto uusia melko nopeasti vai voiko pinturia (esim. nalle puh) "uittaa" pinnalla jotenkin?
Kiitos vastauksistanne.

Lpg Re: Mitä syöttää taimenelle? 9.7. 2005, 01:02 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Monesti on tilanteita jolloin taimen ei kiinntostu pelkästään virran mukana ajelehtivasta hyönteisestä, joten silloin perhoa kannatta viistättää esim poikkivirtaan! silloin monesti taimen saattaa napata kun perho viistää jonkin niskan yli!

Haiyaa-Kid Re: Mitä syöttää taimenelle? 22.7. 2005, 16:14 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Olen myös huomannut, että pinturia ei kannata virtaamattomassakaan vedessä kovin pitkään pitää samassa paikassa, yleensä kala iskee melkein heti pinturin laskeuduttua veteen, tai sitten ei ollenkaan. Rautujen ja muitten parvissa liikkuvien kalojen suhteen tilanne on hieman toinen, monesti toiset raudut eivät vilkaisekaan perhoa, mutta sitten jokin rohkeampi toveri ui paikalle ja nappaa perhon. Aloita pinturin tarjoaminen hyvin lyhyillä heitoilla.

Pintureitten täytyy usein hitaammassa vedessä olla aika realistisia, tai sitten todella ärsyttäviä. Kurkkaapa sinne seuraavan taimenen mahaan ja rupea oikein hyönteiskirjan kanssa sitomaan niitä pintureita.

6 vastausta,   1 sivu   Aseta vahti Lisää vahti
Edellinen aihe Takaisin aiheisiin Seuraava aihe