Löytyykö Etelä-Suomesta jokea, jonka kalat ei maistu mudalle. Ja jos ei löydy, niin voiko sitä makua saada mitenkään häviämään. Tänään saatu 50 cm kirre maistui taas paskalle! Eli taas tuli turhaan kala tapettua!
|
|
|
Ei varmaan löydy joten sun pitää tulla tänne pohjosemmas kalalle.
|
|
|
Kymijoen kirret eivät varmasti maistu mudalle ku siel on nii kirkas vesi.
|
|
|
larvastelija kirjoitti: > Kymijoen kirret eivät varmasti maistu mudalle ku siel on nii kirkas > vesi.
Kirkas, tosin rusehtava, on väri tässä kyseisessä koskessakin, mutta ne kalat vaan on ihan järkyttävän makusia ja hajusia. Yksi haarukallinen per ruokailija riitti viimeksi meidän taloudessa. On kaksi syytä miksi käyn kalassa. Ensinnäkin, se on niin pirun mukavaa. Toiseksi, tykkään syödä kalaa. Ei ole korrektia mainita ko. kosken nimeä, mutta kyllä luvat pitäisi olla sitten puolet halvemmat, kun nautinto jää "puolittaiseksi". Mulla paikka vaihtui varmasti.
|
|
|
No se riippuu aika paljon myös siitä, että kauanko kirre on koskessa ollut esim jos kirre on oppinut hyönteis ravinnolle ja syönyt koskessa kauan niin liha muuttuu punaisemmaksi ja on hyvää! mutta jos se on nostettu juuri mutalammikosta niin tottakai se maistuu mullalle. esim viimevuotiset ovat aina paremman makuisia. yritäppä laittaa paljon eri mausteita esim. punapippuria, sitruunaa suolaa jne. miten kalan laitoit savustitko vai miten?
-Rami-
|
|
|
Niin ja olen saanut merikarvianjoelta hyvän makuista kirjoa!
|
|
|
Rami kirjoitti: > No se riippuu aika paljon myös siitä, että kauanko kirre on koskessa > ollut esim jos kirre on oppinut hyönteis ravinnolle ja syönyt > koskessa kauan niin liha muuttuu punaisemmaksi ja on hyvää! > mutta jos se on nostettu juuri mutalammikosta niin tottakai se > maistuu mullalle. esim viimevuotiset ovat aina paremman makuisia. > yritäppä laittaa paljon eri mausteita esim. punapippuria, sitruunaa > suolaa jne. > miten kalan laitoit savustitko vai miten? > > -Rami- > Käsittääkseni koskeen ei ole vähään aikaan kalaa laitettu. Tätä olettamusta puoltaa se, että oli lauantaiaamu ja lähes yksin sain olla. Yleensä siellä on tungosta, kun on lasti tullut. Uunissa laitoin ja kalan osaan maustaa kyllä. Viimeksi laitoin toisen uuniin ja toisen graavasin. Ajattelin, että sillä keinoin saan maun varmasti häviämään. Vesiperä tuli ja kala bioastiaan. Merikarvialle on tarkoitus kyllä mennä käymään. Sielläkö kala nyvän makuista? Ei valu ainakaan vesi mistään kaupungin viemäristä!
|
|
|
Kyllä kala on silloin parasta kun siinä on mausteena vain suola oli se sitten paistettu, uunitettu tai savustettu. Lämpimillä vesillä kala alkaa väistämättä maistumaan "jokivedelle". Norski kassilohi on hyvänmakuista aina, mutta nämä istarit lähempänä kalastella
|
|
|
Tuuppari kirjoitti: Lämpimillä vesillä kala alkaa väistämättä maistumaan "jokivedelle".
Minulla on se käsitys että pikemminkin juuri veden lämpötila aiheuttaa tuon "mudan" maun kalaan, kun vesi on ollut jonkinaikaa yli 22astetta tai yli, niin kala itsessään aiheuttaa tuon maun. Voi olla vääräkin käsitys mutta näin muistelen joskus erään kalankasvattajan kertoneen. Kalahan ei tunnetusti enää oikein syö mitään kun veden lämpötila on korkea. Jopa Kuusingin harrit eräänä kesänä maistui "mudalle" vaikka se tuskin on niin paskottunut kuin nämä pohojanmaan vedet.
terv.Tuomo
|
|
|
Joukkis kirjoitti: > Löytyykö Etelä-Suomesta jokea, jonka kalat ei maistu mudalle. Ja jos > ei löydy, niin voiko sitä makua saada mitenkään häviämään. Tänään > saatu 50 cm kirre maistui taas paskalle! Eli taas tuli turhaan kala > tapettua!
Paras ratkaisu on päästää kirret takaisin ja ostaa kalaa kaupasta. Kaupasta saa kesähelteilläkin raikasta kirjolohta, eikä maistu humus eikä muta. Suosittelen lämpimästi!
|
|
|
Joukkis kirjoitti: > Löytyykö Etelä-Suomesta jokea, jonka kalat ei maistu mudalle. Ja jos > ei löydy, niin voiko sitä makua saada mitenkään häviämään. Tänään > saatu 50 cm kirre maistui taas paskalle! Eli taas tuli turhaan kala > tapettua!
Onhan täällä Etelä-Suomessa heleän kirkas lohijoki, Vantaanjoki. Vesi on niin puhdasta että siitä voit keitellä vaikka kahvit kalastuksen ohessa. Suuret lohi ja taimenparvet nousevat tähän jokeen ja sen harjuskanta on niin hyvä että alle 1.5 kiloiset on ollut tapana päästää pois. Koska joki saa alkunsa kantahämeen vuoristoisilta ikijäätiköiltä on vesi aina viileää ja virkistyttävää. Joen varressa ei juuri ole asutusta ja sitä reunustavatkin suuret aarniometsät. Kalastuspainetta ei joella ole vaan saat omassa rauhassa kalastaa päiviä näkemättä muita kalamiehiä. Lisäksi hyviä kalastustapoja noudetaan. Jokeen ei istuteta kalaa koska luonnonkanta on niin voimakas. Tervetuloa Vantaanjoelle kokemaan luonnon ihmeitä ja kalastamaan runsasta Ahdin faunaa.
|
|
|
5lan: Oliko tuon tarkoitus olla hauska vai? Ei tajjuu...
|
|
|
5lan: Erittäin hyvä kuvaus Vantaanjoesta - tuosta Uudenmaan Yellowstone Riveristä
|
|
|
Rami kirjoitti: > No se riippuu aika paljon myös siitä, että kauanko kirre on koskessa > ollut esim jos kirre on oppinut hyönteis ravinnolle ja syönyt > koskessa kauan niin liha muuttuu punaisemmaksi ja on hyvää! > mutta jos se on nostettu juuri mutalammikosta niin tottakai se > maistuu mullalle. esim viimevuotiset ovat aina paremman makuisia. > yritäppä laittaa paljon eri mausteita esim. punapippuria, sitruunaa > suolaa jne. > miten kalan laitoit savustitko vai miten? > > -Rami- >
Kyllähän tilanne on se että vanhat joessa kauan olleet kirret maistuu paskalle. Kesällä tilanne korostuu, koska lämpöisellä vedellä kirbelit oleilevat syvällä suvannoissa tai kosken syvimmissä montuissa. Näin ne etsivät suuren osan ravinnosta pohjasta, joka suvannoissa yleensä on mutaa. Itse vapautan aina vanhat kirret ja otan vain uusia tulokkaita. Järvissä tilanne on toinen.
|
|
|
Tatuu kirjoitti: > 5lan: Oliko tuon tarkoitus olla hauska vai? Ei tajjuu...
Musta se oli melko hauskasti heitetty. Tää mun paikka ei kyl ole kyseinen joki. Mutta ei siitä sen enempää. Kovin ristiriitaisia on kommentit ollu. Ketä tässä sit uskois. Mun kokemuksen mukaan veden lämpötilalla ei olis merkitystä. Saadut kalat on kaikki(syödyt, tai yritetyt)olleet joessa jo jonkin aikaa, joten olettaisin, että vesi vaan on niin likaista. Ja se aiheuttaa maun. Jos joukossa joku alan ammattilainen, niin vois kommentoida.
|
|
|
5lan toi oli paha Sai oikeen pepsodent-hymyn kun ton luki.
|
|
|
Joukkis kirjoitti:
> Kovin ristiriitaisia on > kommentit ollu. Ketä tässä sit uskois. Mun kokemuksen mukaan veden > lämpötilalla ei olis merkitystä. Saadut kalat on kaikki(syödyt, tai > yritetyt)olleet joessa jo jonkin aikaa, joten olettaisin, että vesi > vaan on niin likaista. Ja se aiheuttaa maun. Jos joukossa joku alan > ammattilainen, niin vois kommentoida.
Kalat voivat maistua jo mudalle jo silloin kun ne sinne istutetaan, eli kasvattajalla saattaa olla ongelmia veden lämpötilan kanssa,jos vielä veden vaihtuvuus on vähällä vedellä kasvatusaltaissa huono niin alkaa olemaan hapenpuutetta. Kaloja ei enää syötetä kun veden lämpötila ylittää 20 astetta. Maku kyllä häipyy muutamassa viikossa kun veden lämpötila laskee. Itse en ole noita mutakaloja saanut kuin Heinäkuussa,vai onko jollain muuta kokemusta.
terv.tuomo
|
|
|
Oma kokemus on että veden lämmetessä kalat rupeaa maistuun paskalle. Olipa kala sitte kirre,harri tai vaikka ahven.
|
|
|
kinttu kirjoitti: > Oma kokemus on että veden lämmetessä kalat rupeaa maistuun paskalle. > Olipa kala sitte kirre,harri tai vaikka ahven.
Kyllä veden puhtaudella on oma syynsä kalan makuun. kirkas vetisissä järvissä kalat maistuvat paljon peremmilta kuin tummissa ja saostuneissa vesissä.
|
|
|
jarnohuu88 kirjoitti: > kinttu kirjoitti: > > Oma kokemus on että veden lämmetessä kalat rupeaa maistuun > paskalle. > > Olipa kala sitte kirre,harri tai vaikka ahven. > > > Kyllä veden puhtaudella on oma syynsä kalan makuun. kirkas vetisissä > järvissä kalat maistuvat paljon peremmilta kuin tummissa ja > saostuneissa vesissä.
Totta tuokin. Mut ainaki pyhäjoessa kalat ovat todella hyviä kylmän veden aikaan, mutta kun vesi lämpenee nii takuulla kalan maku huononee.
|
|
|