Roskaaminen ja perhokalastus

Keskustelut » Perhokalastus ja muu maailma

Viimeisin viesti: jäpä k 5.9. 2005, 15:38

Uusi aihe Vastaa ketjuun
7 vastausta,   1 sivu   Aseta vahti Lisää vahti
pasi_arola Roskaaminen ja perhokalastus 3.8. 2005, 17:44 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Hei kaikki lajikumppanit ja muut hassahtaneet perhoilijat :)

Olin eräänä viikonloppuna Keskisenkoskella kalassa; juteltiin siinä ranta-asukin kanssa ja kuinka ollakaan, kuulin asian, jota en olisi halunnut kuulla.

Olettamukseni mukaan perhokalastajat eivät juuri likaa / roskaa luontoa. Mutta tilanne olikin päinvastoin. Virvelimiehet ei kuulemma edes osaa kantaa niin paljon roskaa luontoon kuin perhomiehet. Aikas paha juttu.

Eli voiskos jokainen perhokalastaja katsoa itseään peiliin, ettei tarttis hävitä koneonkijoille tälläkään alalla. Siis kaikki mitä jaksaa kantaa luontoon, niin samat romppeet tulee kotiinkin kannetuksi, pois lukien ne mitä voi polttaa nuotiossa tai kalapaikan roskapisteeseen saapi laittaa... !!! JÄRJEN KÄYTTÖ SALLITTU!!!

Annetaan seuraavienkin sukupolvien nauttia puhtaasta luonnosta!

peetu Re: Roskaaminen ja perhokalastus 3.8. 2005, 18:50 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Pakkohan tähän on itsekkin vastata!

Kotijoellani asia on täysin päinvastoin -virppaajat jättää jälkeensä punottua siimaa ja kaikenmaailman uistin paketteja....Patalaiskat kalastajat (perhokalastajatkin) eivät nykyään piittaa luonnosta yhtään mitään. -Tehdään asialle jotain

-Jokainen voisi ottaa ylimääräiset roskat talteen (löydetytkin), ja kiikuttaa ne lähimpään roskikseen. (Tämän yksinkertaisen toimenpiteen ei luulisi olevan ylitsepääsemätön ongelma.... Mutta toiselta se on tähän asti näyttänyt)

Niinkuin edellisessä tekstissä sanottiin JÄRJEN KÄYTTÖ ON SALLITTUA!!!

Tatuu Re: Roskaaminen ja perhokalastus 3.8. 2005, 19:03 Vastaa tähän viestiin Vastaa
> Kotijoellani asia on täysin päinvastoin -virppaajat jättää jälkeensä
> punottua siimaa ja kaikenmaailman uistin paketteja....

Sama juttu. Yleisin roska mikä joenvarresta/joesta löytyy on siimasoppa. Sitten tulevat uistinpaketit ja karkki-/ruokapakkaukset. Siimasoppia ja uistinpaketteja tuskin perhokalastajat jättävät jälkeensä...

Ei ole iso homma laittaa roskia roskikseen olivat ne sitten omia tai toisten.

Vieras Re: Roskaaminen ja perhokalastus 3.8. 2005, 23:12 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Jep jep... mut suoraan sanottuna kaikki vaan selittää... kukaan eivaan suostu myöntämään mutta on tässä tollut itsekkin oltua huolimaton. toi mitä tatuu sano on kyl harvinaista. se on kyl niin vaikeeta täytyy myöntää.

Tepa Re: Roskaaminen ja perhokalastus 4.8. 2005, 00:52 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Joo mutta kyllä perhokalastajatkin sotkee. Just olin Kellankoskella Viitasaarella ja siellähän niitä tyhjiä Rion tapsirullia oli maassa jos jonkin paksusta ja muuta tavaraa, tupakka-askia, mehupurkkeja ym.

Tiedoksi vaan roskaajille, että mun silmien alla ei sitten kannata roskata.

Häiskä Re: Roskaaminen ja perhokalastus 4.8. 2005, 21:56 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Joo-o... Ongelma on liiankin tuttu.
Olkkakoskelta löytyy niin siimasöttyröitä, kaljapulloja kuin läjäpäin tupakkiaskeja ja tummpeja. Kaljapulloja pitäisi kyllä käydä keräämässä matalan veden aikaan pois... Siimasotkut olenkin jo pidemmän aikaa ottanut matkaan ja vienyt roskiin. Helpointa tietysti olisi jos jokainen keräisi omat roskansa pois, mutta eiköhän roskaajalla ala omatunto kolkuttaa kun menet ja keräät sanaakaan sanomatta hänen jätöksesnä rannalta ja kannat roskiin. :D

TK76 Re: Roskaaminen ja perhokalastus 15.8. 2005, 23:32 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Tein juuri niin kuin ehdotettiin.....Haukia perhostellessani keräsin rannalta muiden pullon sirut. Surullisinta oli se, että kyseiset pallopäät olivat heittelemässä pulloja kivikkoon(päidemme yli) samalla kun siivosimme.Kaverini on noin 210cm ja roteva sälli.Samainen kaveri on "opettanut" minullekin siiman keruun jalon taidon...Muuten ollaan edelleen väleissä..LOL.
No Joni palautti kassillisen pullon kappaleita yläpuolellamme kalliolle olevalle seurueelle, sanaakaan sanomatta...
Kävivät pyytämässä anteeksi.Seuraavalla kuha/hauki reissulla ranta oli taas kuin piikkilankaa...

[Muokattu 15.8.2005, 23:35]
jäpä k Re: Roskaaminen ja perhokalastus 5.9. 2005, 15:38 Vastaa tähän viestiin Vastaa
On se hyvä,että muutkin puhuvat roskaamisesta. minä en viitsi enää puhua, kun ei tunnu jengille uppoovan kaaliin. Kerätään me (siistissä)luonnossa viihtyvät rojut paskoojien jäljiltä. Hyvä ME. :O

7 vastausta,   1 sivu   Aseta vahti Lisää vahti
Edellinen aihe Takaisin aiheisiin Seuraava aihe