Kalata karkaa

Keskustelut » Perhokalastus ja muu maailma

Viimeisin viesti: Perhoukko 31.5. 2006, 15:27

Uusi aihe Vastaa ketjuun
5 vastausta,   1 sivu   Aseta vahti Lisää vahti
Möykky Kalata karkaa 29.5. 2006, 19:52 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Elikkä bropleemana ois, että kalat tuppaa karkaan liian helposti. kahden tunnin aikana on ollut kiinni ainakin 10 ahventa ja yhden olen saanut ylös!!! Eli missä vika??

Kalastelen oulussa pikku ojan meren puoleisessa päässä, josta pitäs tulla ahventa aika lailla ja on monta kiinni ollutkin, mutta melkeen kaikki pääsee karkuun. Ahvenet ei ole kovinkaan isoja. 60-200 gramaa. Miten tommosille tekee vasta iskua? Jos semmosen erehtyy tekemään nii se ahven lentää aika kivasesti tai pääsee heti irti ( jälkimmäinen käy useammin ). Kalastelen enimmäkseen zululla ja red tagilla joissa ei pyrstön pitäisi liian pitkä olla ( eihän niissä ole muuta ku pikku tupsu :D ) Kertokaa nyt mitä pitäisi tehdä???

aki.tormanen Re: Kalata karkaa 29.5. 2006, 20:00 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Itsellä sama ongelma kirjolohien kanssa päivässä karkuutin noin 15 kirjolohta. En ole varma miten menetellä mutta kannattaa kokeilla niin että annat kalan rauhassa syödä perhon ja sitten pieni vastaisku siimaa vetämällä... kannattaa ainakin kokeilla :) :)

Perhoukko Re: Kalata karkaa 30.5. 2006, 14:20 Vastaa tähän viestiin Vastaa
aki.tormanen kirjoitti:
> Itsellä sama ongelma kirjolohien kanssa päivässä karkuutin noin 15
> kirjolohta. En ole varma miten menetellä mutta kannattaa kokeilla
> niin että annat kalan rauhassa syödä perhon ja sitten pieni vastaisku
> siimaa vetämällä... kannattaa ainakin kokeilla :) :)


Aki, mulla sama probleema seuran lammella ja ainoo mitä oon tohon keksiny on pienimmästäkin liikkeestä nykäisy ja toivotaan parasta:)

Mulla ne vaan tuppaa irtoomaan 10-15 sekunttii vastaiskun jälkeen!

Tatuu Re: Kalata karkaa 30.5. 2006, 18:32 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Hmmm...Kai olette koukut tarkastaneet?

Itse annan vastaiskun ainakin heti, kun huomaan tärpin enkä ole suuremmin kaloja pudotellut. Muistakaa myös pitää siimat kireällä, ettei kalat pääse ravistelemaan itseään irti.

Zorbas Re: Kalata karkaa 31.5. 2006, 11:13 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Vastaisku vaan hetimiten.

Eikä niitten kalojen kanssa kannata turhia hieroa. Silloin kun kala on väsy niin alkaa se "muljuaminen", eli kala pyörii kuin hullun ****** *********** *******ssä. Siinä vaiheessa kala monesti irtoaa kun vetosuunta vaihtuu jatkuvasti. Eli reippaat otteet, mutta ei repimistä.

Perhoukko Re: Kalata karkaa 31.5. 2006, 15:26 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Koukut on kyllä tarkastettu jne., lammella on siis "jenkkikirjoa" ja ne hyppivät ja spurttaavat ja ravistelevat aivan käsittämättömän lujaa. Siimat ovat pysyneet kyllä kireällä, siitä ei huolta. Sitten kun kala on aivan vieressä se onkin yllättävän pieni. Tosin monet kalat ovat olleet suupielestä kiinni eli niukasti ovat tarttuneet, siihen nähden ihan mukavasti tullut ylös asti:)

Eli missä vika?

[Muokattu 31.5.2006, 15:27]
5 vastausta,   1 sivu   Aseta vahti Lisää vahti
Edellinen aihe Takaisin aiheisiin Seuraava aihe