Toistaiseksi nimeltämainitsemattomassa pohjoisen joessa Sukasjuotikas?

Keskustelut » Perhokalastus ja muu maailma

Viimeisin viesti: Juutuan pimeänsoutaja 15.7. 2006, 13:22

Uusi aihe Vastaa ketjuun
0 vastausta,   1 sivu   Aseta vahti Lisää vahti
Juutuan pimeänsoutaja Toistaiseksi nimeltämainitsemattomassa pohjoisen joessa Sukasjuotikas? 15.7. 2006, 13:22 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Olin muutama päivä sitten kalassa pienen joen latvavesillä, jossa tapasin Taimenten evien alle kiinnittynyttä loista. Kyseessä oli ilmeisesti sukasjuotikas (http://www.abo.fi/instut/fisk/Fin/Parasiter/acanthobdella.htm).

Loista ei pienissä "tammukoissa" juurikaan ollut, mutta yksi n. 42 senttinen taimen oli saanut 3-4 loista jokaisen evän tyveen ja loiset olivat imeneet ihoon pari milliä syvät montut. Myös välimallin taimenissa oli aina muutamia loisia. Harjuksessa loista ei esiintynyt. Loisen esiintyminen oli runsaampaa hitaasti virtaavissa suvannoissa. Myöskään Kaltiolammissa jotka laskevat ko. jokeen ei loista esiintynyt.
Olen tavannut kyseisellä joella juotikasta myös aikaisempina vuosina, mutta mielestäni juotikkaiden määrä oli tänä kesänä lisääntynyt.

Onko muilla ollut havaintoja kyseisestä loisesta tai onko muilla tarkempaa tietoa ko. elukasta? Kyseessä on kuitenkin ilmeisesti ihmiselle harmiton, joskin iljettävän näköinen iiliäinen.

0 vastausta,   1 sivu   Aseta vahti Lisää vahti
Edellinen aihe Takaisin aiheisiin Seuraava aihe