Oikeaa perhoa oikeaan aikaan!

Keskustelut » Perhokalastus ja muu maailma

Viimeisin viesti: toke 5.9. 2006, 15:43

Uusi aihe Vastaa ketjuun
2 vastausta,   1 sivu   Aseta vahti Lisää vahti
vilberi Oikeaa perhoa oikeaan aikaan! 3.9. 2006, 19:08 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Kiinnostas tietää, että mitä perhoja käyttää mihinkin vuoden/kellon aikaan, ettei turhaa uita tavaraa! Esim. mitä vesiperhosen vaihetta käytetään milloinkin ja yleensä minkalaisia tavaraa sinne jokeen voi hiettää mihinki aikaan??

timppah Re: Oikeaa perhoa oikeaan aikaan! 4.9. 2006, 17:21 Vastaa tähän viestiin Vastaa
No ensimmäiseksi kun menet koskelle, istu rannalle ja tutki mitä sielä liikkuu. Yleensä näkee veden pinnalla tai ilmassa lentävän hyönteisiä joista voi päätellä onko vesiperhosia, koskikorreja vai päikkäreitä. Sitten katsoo värin ja koon suurinpiirtein. Seuraavaksi tutkii pintatapahtumia. Jos hyppää, niin pinturi, emergentti tai pintakalvopupa/nymfi. Joen pohjasta löytyy myös hyöntiäisiä joista saa osviittaa minkälaista kannattaa tarjota. Ja jos ei mitään apua edellämainituista niin sitten aukaisee raakasti ensimmäisen kalan mahan ja katsoo mitä se on pistellyt poskeen.
edit. Niin tosiaan nuo ajat on niin paikkakohtaisia, että kannattaa ihan paikanpäällä katella. Jonkin verran suuntaa-antavaa tietoa löytyy vaikkapa http://www.kalakerho.net/perhokalastajan_hyonteistieto.htm

toke Re: Oikeaa perhoa oikeaan aikaan! 5.9. 2006, 15:43 Vastaa tähän viestiin Vastaa
vilberi kirjoitti:
> Kiinnostas tietää, että mitä perhoja käyttää mihinkin vuoden/kellon
> aikaan, ettei turhaa uita tavaraa! Esim. mitä vesiperhosen vaihetta
> käytetään milloinkin ja yleensä minkalaisia tavaraa sinne jokeen voi
> hiettää mihinki aikaan??

Tohon ei tosiaan ole yksiselitteistä vastausta, m utta jotkut perhot ja ennenkaikkea kalastustekniikat toimivat tiettyyn vuodenaikaan selvästi paremmin kuin toiset. Esimerkiksi talvella liitsit yms. hitaaseen virtaan, alkukaudesta larvat ja streamerit vuolaassa virrassa, matalan lämpimän veden aikaan pikkuperhot ja vesien kylmetessä näin syksyllä pintaperhot. Ainakin taimenen ja kirren pyynnissä omien kokemuksien perusteella. Aihe on kiinnostava, koska jokaisella on varmasti hiukan omat tekniikkansa eri tilanteissa.. Laittakaahan muutkin mielipiteitä!

2 vastausta,   1 sivu   Aseta vahti Lisää vahti
Edellinen aihe Takaisin aiheisiin Seuraava aihe