Siian kalastus keväisin?

Keskustelut » Perhokalastus ja muu maailma

Viimeisin viesti: player 8.5. 2007, 11:50

Uusi aihe Vastaa ketjuun
3 vastausta,   1 sivu   Aseta vahti Lisää vahti
Nuorukainen Siian kalastus keväisin? 4.5. 2007, 20:38 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Millaisia perhoja pitäisi käyttää kirkasvetisessä pienessä järvessä siian kalastuksessa näin kevät aikaan? Kuinka syvällä perhoa pitää uittaa ja millä tekniikalla? Järvi on suurimmaksi osaksi n.2-7 metriä syvä, yksi 16 metrin monttu löytyy. Suurimmaksi osaksi mutapohjainen, mutta sora ja kalliopohjaakin löytyy. Järvi on karu luonteeltaan. Jos on joitain ottiperhoja, niin lisäilkää ohjeita ja koukkukokoja. Voitte kertoa siian kalastuksesta järvellä yleensäkkin!

player Re: Siian kalastus keväisin? 7.5. 2007, 11:54 Vastaa tähän viestiin Vastaa
En ole järvellä siikaa perholla kokeillut, mutta ihan varmasti niitä saa sieltäkin. Otetaanpa alkuun peruke, kärjen vahvuus on 0,15- 0,20 luokkaa, 20 on usein liian vahva (=näkyvä). Keväällä kannattanee tarjota kaikkea mikä viittaa perhosiin ja niiden elinkaareen. Päivällä siika ei ole kovin aktiivinen ottamaan, vaikka liikuukin. Illan tulen tavoittaa siian läheltä pintaa tai pinnasta. Oma suosikkini on Europa 12, koska se kalastaa pinnan altakin. 12 voi olla kokona liian suuri, 14 ja 16 voivat olla parempia kokoina. Europan voi sitoa ihan uppoavaksikin versioksi. Parhaiten Europa on itselläni toimitut siten että perhon runko on rasvattu kiinteällä siimarasvalla. Europaa kannattaa sitoa matkimaan kyseisen paikan vesiperhosten sävyjä.

Nuorukainen Re: Siian kalastus keväisin? 7.5. 2007, 16:56 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Kiitos player vinkeistä! Kalapaikkana toimii kyseinen "mökkijärvi": http://perhorasia.fi/Place/Place.thtml?placeID=15265

Itse olen saanut Kangasjärveltä siika mato-ongella, verkolla, pilkillä ja virvelillä, mutta perhoa en ole kauheasti vielä kyseisellä järvellä uitellut. Siiatkin ovat aika hyvän kokoisia: 30-60cm yleensä. Pieniä (-30cm) siikoja emme ole saaneet kertaakaan, vaikka niitäkin siellä varmasti jossain on.

Olen seurannut kalojen liikkeitä ja huomannut, että siiat aloittavat pintomisen jo varhain keväällä ja jatkavat sitä pitkälle syksyyn. Juhannus ehdottomasti parasta aikaa! Siiat syövät järvellä suuria vesiperhosia, päivänkorentoja ja muurahaisia, joten pitänee varmaan sitoa Europa 12 ja kokeilla sitä! Olen nyt myös sitonut muutamat päivänkorennon nymfit... toivottavasti niihin nappaa.

Ensi kesänä aion tehdä niin, että seuraan kalojen pintomispaikkoja tiettyinä kellonaikoina, merkitsen ne karttaan ja pidän "tilastoja" yllä. Mahtaako tuollainen suunnitelma toimia? Uskoisin sen helpottavan ainakin pintaperholla kalastamista.

player Re: Siian kalastus keväisin? 8.5. 2007, 11:50 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Aina voi laatia ennakkoon strategiaa mihin mennä ja mihin aikaan. Tosin siiat saattavat muuttaa kulkureittiään tuulen mukaan, niemen kärjet voi olla hyviä paikkoja samoin tyynen ja tuulen rajat. Oikeassa olet, ankurissa on syytä olla ennakkoon, myös tuulen mukana ajelehtiva vene on hyvä vaihtoehto. Vesiperhosten kuoriutumisaikaan voi perholla saada niitä, mutta ne ottavat pinnan alta. Välttämättä kelluva pintaperho ei ole toimivin silloin. Siika on sen verran hyvä kala että sitä kannattaa pitempäänkin jahdata.
Järvesi muistuttaa meidän mökkijärveä. Sinnekin on aikoinaan siikaa laitettu mutta kumma kyllä ei ole saatu yhtään ylös. Voi olla ettei ole osattu sitä pyytää. Olen seuraillut järven elämää tyyninä iltoina ja jotenkin tuntuu siltä että niitä siellä on kuitenkin. Varmaan seassa hyvänkin kokoisia, jos istutus on tehty yli 8 vuotta sitten.

3 vastausta,   1 sivu   Aseta vahti Lisää vahti
Edellinen aihe Takaisin aiheisiin Seuraava aihe