Kirjolohen C&R

Keskustelut » Perhokalastus ja muu maailma

Viimeisin viesti: zonkeri 13.8. 2008, 11:02

Uusi aihe Vastaa ketjuun
4 vastausta,   1 sivu   Aseta vahti Lisää vahti
januz Kirjolohen C&R 7.8. 2008, 17:12 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Eli siis otsikon mukaista aihetta olen miettinyt. Onko kenelläkään nyt sitten tarkempaa tietoa, kun monenlaista juttua liikkuu, tuosta että miten kirjolohi Suomen vesissä viihtyy, jos se saa siellä pitkään asustella? Jossain lähteessä arvioitiin että kala kuolee n.1-2-vuoden kuluessa istutuksesta, jotenkin kutuun/sen epäonnistumiseen liittyvien asioiden takia. Toinen että mitenköhän noi paljon istutettavat kohteet kehittyisi sellaisessa teoreettisessa tilanteessa, että vain C&R-kalastus olisi sallittua? Asentomonttujen ja ravinnon riittävyys yms. seikat?

Huvila Re: Kirjolohen C&R 7.8. 2008, 22:51 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Mun mielestä kirret istutetaan pyydettäviksi ei uudelleen istutevaksi.Ei kirre täällä lisäänny luonnossa eikä varmaan tuu lisääntyynkään ja kyllä se syö ruokaa luonnon kaloilta.

Vision79 Re: Kirjolohen C&R 8.8. 2008, 18:51 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Huvila kirjoitti:
> Mun mielestä kirret istutetaan pyydettäviksi ei uudelleen
> istutevaksi.Ei kirre täällä lisäänny luonnossa eikä varmaan tuu
> lisääntyynkään ja kyllä se syö ruokaa luonnon kaloilta.

Sen verran nyt korjaisin, että kyl se on onnistunu, mutta tosi harvassa paikassa, ilmaston lämpenemisen jne. juttuja ei voi täydellisesti ennustaa, joten voi tuo alkaa vaikka lisääntyynkin tiedä häntä ja kyllä sielä kaloilla ruokaa löytyy vaikka siä muutama kirjokin uis... Ja toivon, että varsinkin paikoissa joissa kalat "ei lisäänny luontaisesti" niin ei alettas tekeen pelkkiä c&r paikkoja... Mielestäni sen valinnan saisi jokainen tehdä henkilökohtaisesti...

-TE- Re: Kirjolohen C&R 13.8. 2008, 10:10 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Mielestäni kirjolohet olkoot siellä mihin kirjolohet kuuluvat. Eli lisäätyvät tai eivät niin kysymyksessä on kalalaji joka ei kuulu Suomen vesistöön. Kirre on voimas reviirikala joten ei tee varmastikkaan hyvää vesistön harjus- ja taimenkannoille. Harkintaa pitäis vähintäänkin käyttää sen suhteen mihin niitä laitetaan. Omilla kalastusvesilläni olen havainnut että harjuskannat lähti voimakkaaseen laskuun kirreistutusten alettua. Voi toki johtua muistakin syistä.

Joku viisashan se aikoinaan halusi rikastuttaa Suomen luontoa minkillä ja kanadanmajavalla. Lopputulos ei vaan ole kovinkaan mukavaa.

Eli vastaus alkuperäiseen kysymykseen: minä en ainakaan päästä yhtään kirreä takaisin ja toivoisin ettei niitä kukaan muukaan vesistöihin päästelis.

[Muokattu 13.8.2008, 10:14]
zonkeri Re: Kirjolohen C&R 13.8. 2008, 11:02 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Olen kans samaa mieltä.Saatu kala on saatu kala. Se kirrejen "koukuttaminen" eikö se kans ole vähän turhaa...
Altaas kasvanu kala nii muutama hyvä potku sit tulee maha pystys rantaa. Niitä väsytetään puoli tusinaa ja sit ne ei ota hetkeen kiinni,ja ihmetellään että kalaa on, mutta miks ei ota kiinni???

Toki sekin harmitaa että ajaa kymmeniä kilometrejä kalaan ja sit saa puoles tunnis kiintiön täyteen. Ei muuta kuin uus lupa tai vaihtaa koskea...

4 vastausta,   1 sivu   Aseta vahti Lisää vahti
Edellinen aihe Takaisin aiheisiin Seuraava aihe