Juurikin siitä näykkimisestä on kyse. Kalat kun kasvatetaan suhteellisen pienessä tilassa niin alkavat tunteet siellä välillä kuumentua. Luonnostaan kuitenkin ovat reviirikaloja, ja geeniperimä käskee ajamaan tunkeilijat tiehensä. Tällainen on oma ymmärrys asiasta, voinhan tietysti kysäistä asiaa vielä tutulta kasvattajalta.
Mutta se on selvää ja varmaa että ei niitä pyrstöjä kukaan leikkaa!! Eväleikkauksilla täällä Keski-Suomessa tarkoitetaan istukastaimenten rasvaevän poistoa. Tämä siitä syystä että erotetaan varmasti istutettu ja luonnonkala, suurimmassa osassa koskia kun luonnontaimen on rauhoitettu. Merikarvianjoella olen törmännyt siihen että poikasistukkailta on leikattu rintaevät tästä samasta syystä (siis istutetun kalan tunnistamiseksi), mutta se on mielestäni jo vähintäänkin arveluttavaa toimintaa. Kun rasvaevä leikataan poikasena, se ei kasva enään takaisin. Oliskohan ollut niin että ensimmäisen ikävuoden aikana leikattu ei kasva...?
|
|