Perhon heitto

Keskustelut » Perhokalastus ja muu maailma

Viimeisin viesti: GlenButerol 20.8. 2010, 22:10

Uusi aihe Vastaa ketjuun
2 vastausta,   1 sivu   Aseta vahti Lisää vahti
vintio Perhon heitto 19.8. 2010, 21:50 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Olen vasta aloittelemassa perhon heittämistä mutta minulla on heitossa jokin ongelma. Ensin heittelin perhoa normaalisti ja vähän ajan päästä huomasin perhoni kadonneen. Vaihdoin uuden perhon ja sekin lopulta katosi. Huomasin sen jälkeen perukkeessani olevan 4 solmua. Kun heitän ilman perhoa siima valillä napsuu heitoissa. Aluksi luulin että solmuni petti mutta toiseen perhoon solmin unisolmun ja 3 tavallista solmua joten en usko että se sidos purkautuisi parin tunnin aikana. Vapa on Loop Adventure2 ja siima on 0.20mm perukkeen ohuimmasta päästä. Tämä oli siis ensimmäinen kerta kun heitin perhoa. Muita perhonheittotekniikkavinkkejä voi lähettää :)

T0nttu Re: Perhon heitto 20.8. 2010, 20:22 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Veikkaan että solmu, jolla liität perhon on jotenki huono. Toimiko tuo toinen solmu?
Itsellä oli alussa se onglema että vispasin vavalla liian vauhdikkaasti, jolloin syntyi solmuja perukkeeseen, mutta sain rauhoitettua heiton ja sen jälkeen ei ole tullut lainkan solmuja.

Kaverini opetti minulle yhden erittäin hyvän ja pitävän solmun, jonka nimeä en tiedä.. Se on erittäin yksinkertainen, tosin peruketta tuhlaantuu vähän enemmän. Jospa yrittäisin kuvailla sitä: "Työnnä perukkeen pää läpi koukun lenkistä ja vedä sitä vähän matkaa takaisin siimaa pitkin. Ota sormilla kiinni päästä ja siimasta jotka ovat limittäin ja kostuta hieman jotta ne pysyisivät yhdessä. Sit muodosta lenkki kaksinkertaisesta siimasta( ne jotka ovat limittäin) ja pujota perho kahdesti lenkistä. Sitten vaan kiristää nii kyllä pitää!! "
En tiedä voiko tuon perusteella tehdä solmua, mutta yrittää voi :D
Alussa tavallisilla viehesolmuilla perhohävikkini oli suurta, mutta tämän solmun opittuani hävityt perhot sopii yhden käden sormiin :)

Tavan takaheiton lisäksi voi tietenki opetella rullausheiton, josta kyllä löytyy netistä vaikka minkälaisia ohjeita. Se sopii ahtaisiin paikkoihin, mutta ei mihinkään maratonheittoihin.

GlenButerol Re: Perhon heitto 20.8. 2010, 22:10 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Tuskin siinä solmussa on mitään vikaa vaan vika on todennäköisesti siinä, että aloitat etuheiton liian aikaisin eli ennen kuin heittosiima ja peruke on oiennut takana. Odota, että heittosiima ja peruke on lähes suorana takana ennen kuin aloitat eteenviennin. Seuraa katseellaa aluksi heittosiimaa.

2 vastausta,   1 sivu   Aseta vahti Lisää vahti
Edellinen aihe Takaisin aiheisiin Seuraava aihe