Perhonsidonta on kalastustaidetta (mtv3, 22.01.2002)

Keskustelut » Perhokalastus ja muu maailma

Viimeisin viesti: Päde-Veikko 1.2. 2002, 15:37

Uusi aihe Vastaa ketjuun
2 vastausta,   1 sivu   Aseta vahti Lisää vahti
juho Perhonsidonta on kalastustaidetta (mtv3, 22.01.2002) 23.1. 2002, 00:07 Vastaa tähän viestiin Vastaa

MNi
[Ylläpito]
Re: Perhonsidonta on kalastustaidetta (mtv3, 22.01.2002) 23.1. 2002, 09:56 Vastaa tähän viestiin Vastaa

Ihan kiva juttu oli. Näin saman telkkarissa.

Tuossa jutussa oleva pointti, että parasta perhoa ei ole vielä saanut sidottua on hyvä. Varmasti täälläkin monilla omaa rimaa kohotetaan taitojen edistyessä.

Itse huomaa aina joka perhosta jonkin jutun, mitä voi tai ainakin haluaa parantaa. Tässä vaiheessa sidontauraa onneksi vielä parannettavaa oikeasti löytyy. Mutta kai se menee sairaudeksi jossain vaiheessa...

Mutta maistuuhan se hyvällä perholla saatu kala paremmalle. Maistuuhan...?

--
MNi

Päde-Veikko Re: Perhonsidonta on kalastustaidetta (mtv3, 22.01.2002) 1.2. 2002, 15:37 Vastaa tähän viestiin Vastaa
jep, ehkäpä se näin on, että se paras perho kuhunkin tilanteeseen jää tekemättä ja niinkuin Veli tekstissä totesi, että monesti tekee mieli enemmän sitoa, eikä raski edes jollain kudelmalla pyytää, pitää paikkansa. Etupäässä tulee kuitenkin tehtyä työkaluja joihinkin tiettyihin tarkoituksiin ja useimmin perhot pääsevätkin sinne "työmaalleen" eli veteen kaloja houkuttamaan/ ärsytämään. Olen miettinyt muutamien veteraanien edesottamuksia, joissa he ovat mieltäneet saaliit liian arvokkaiksi yrittää edes pyytää. Toisinaan asioita hyvin syvällisesti ajateltuna ei itsekään haluaisi heikentyneitä kalakantoja, kalanpoikasia tai kannan viimeisiä mohikaaneja olla härnäämässä. Asia ei tietysti ole niin vakava, miltä saattaa tuntua, vaan verissämme virtaava jahti- ja eräsieluinen perimä liittää meidät syvästi luontoon ja jokainen meistä osaa alkupoltteen ja himosilmäpilkkeen hillitä kestävään luonnonkäyttöön. Emme me muuten olisi perhokalastajia :)

2 vastausta,   1 sivu   Aseta vahti Lisää vahti
Edellinen aihe Takaisin aiheisiin Seuraava aihe