Zonkerit

Keskustelut » Perhokalastus ja muu maailma

Viimeisin viesti: Tilli 11.11. 2002, 18:07

Uusi aihe Vastaa ketjuun
18 vastausta,   1 sivu   Aseta vahti Lisää vahti
flyman87 Zonkerit 16.3. 2002, 22:48 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Ajattelin mennä huomenna kalaan Vantaanjoelle. Kumpi keltainen vai harmaa zonkeri siiman päähän?

Ande Re: Zonkerit 17.3. 2002, 11:58 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Kokeileppa keltaista, sillä ainakin minulla on ollut hyviä kokemuksia. Tosin en tähän aikaa vuodesta ole Vantaanjoella käynyt.

nuori perhokalastaja Re: Zonkerit 19.3. 2002, 21:29 Vastaa tähän viestiin Vastaa
minne koskelle olitkaan menossa? Onko pitkä koskessa paljon vettä? onko kukaan saanut vuonna 2002 vantaan joesta kaloja ja millä? Mä oon menossa sunnuntaina pitkä koskelle ja olis kiva tietää kala ja vesi tilanne!?

flyman87 Re: Zonkerit 20.3. 2002, 07:50 Vastaa tähän viestiin Vastaa
No pitkällä ei ollut kauheasti vesi nousussa mutta korkealla kumminkin. Minun mielestä juuri sopivalla korkeudella. Perhoista ei hajuakaan eikä kaloista, mutta uita tinseliä niskalla ja mustaa leechea, jossa on punainen pää pohjassa vaikka suvannolla. Käyn tänään koluamassa tuon Ruutinkosken ja sen yläpuolisen kosken Niskakosken. Kireitä siimoja pitkälle ja kerro ihmeessä miten reissu meni.

kaket Re: Zonkerit 20.3. 2002, 18:09 Vastaa tähän viestiin Vastaa
flyman87 kirjoitti:
>No pitkällä ei ollut kauheasti vesi nousussa mutta korkealla
>kumminkin. Minun mielestä juuri sopivalla korkeudella. Perhoista ei
>hajuakaan eikä kaloista, mutta uita tinseliä niskalla ja mustaa
>leechea, jossa on punainen pää pohjassa vaikka suvannolla. Käyn
>tänään koluamassa tuon Ruutinkosken ja sen yläpuolisen kosken
>Niskakosken.
Tuliko kalaa? Millaisilla syöteillä yritit? Käytitkö larvoja?

Kireitä siimoja pitkälle ja kerro ihmeessä miten reissu
>meni.


flyman87 Re: Zonkerit 20.3. 2002, 19:31 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Ei tullut kalaa. Kolusin kosken tinseleillä, leecheillä ja simpuilla.
En käyttänyt larvoja kun en ole ehtinyt sitoa vielä. Tänään kävin Ruutinkoskella, mutta jäi melkeimpä 20 heittoon kun tulva on näköjään alkanut. Vesi oli noussut kahden päivän aikana noin. 30cm. Kertokaahan joku kalastava larva resepti Vantaanjoelle.

kaket Re: Zonkerit 21.3. 2002, 17:00 Vastaa tähän viestiin Vastaa
En tiedä mikä on kalastava larva tähän aikaan vuodesta kun ilmat on näin lämpimät.Kuulema papukaijja väritys on kova sana liuku pilkin päässä ahvenet hyvin hanakoita ottamaan.ajattelen et miksei se vois ärsyttää muitakin kaloja.Eli punŽ/kelt/vihr. Ja pää musta tai kuula pää.Ois ihan kiva päästä metskaa jonkun innostuneen kalamiehen kanssa jos kiinnostaa.KAKE

flyman87 Re: Zonkerit 27.3. 2002, 18:54 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Joo onko sulla huomenna menoa? Jos ei niin olen menossa huomenna Vantaankoskelle heti aamusta (klo:09.00). Lähetä vaikka e-mailia niin sovitaan sitten paremmin niistä reissuista.
nico_ahonen@hotmail.com

Maikki Re: Zonkerit 7.7. 2002, 02:40 Vastaa tähän viestiin Vastaa
missä päin vantaanjokea kalastatte ?? ku asustelen vantaanjoesta 1km pois päin (Hyvinkäällä)... mitä perhoja vantaanjoessa kannattaa uittaa ? tietoa kaivataan....ja tuleeko sieltä hyvinkin kalaa? esim. harreja taneja kirjolohia ym.....??

Onni Re: Zonkerit 7.7. 2002, 11:31 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Käyhän Vantaanjoki ihan hyvästä korvikekalastuksesta, joten kannattaa mennä. Hyvinkäältä ei ole paha matka Nurmijärvelle, jossa on Myllykoski (varma kirjopaikka) ja Nukarinkoski. Noi kannattaa käydä katsomassa.

Taimenta ja harjustakin voi tulla, mutta itse päästäisin ne ehdottomasti takaisin, koska kanta on kovin heikko vielä. Ruokakalaksi riittää kirjolohta melkein joka paikassa.

Onni

Maikki Re: Zonkerit 7.7. 2002, 14:54 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Olen käynyt nukarilla ja myllykoskella,on sieltä kalaakin tullut enimmäksee justiinsa kirjolohia. vihavuodenkoski olis seuraava kohde kuhan sais paikat varattuu

saqqa Re: Zonkerit 7.7. 2002, 22:44 Vastaa tähän viestiin Vastaa
ikinä en oo sielläpäinkään käyny kalassa mutta veikkaisin et sellanen larva mikä on veessä ni pyytää... ite ainaki saanu vähän vaikka millasella

nuoriperhokalastaja Re: Zonkerit 8.7. 2002, 19:28 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Fuckin baittari!!!!!! Pölliny mun nimen.

flyman87 Re: Zonkerit 8.7. 2002, 20:08 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Kuka?

nuoriperhokalastaja Re: Zonkerit 9.7. 2002, 21:05 Vastaa tähän viestiin Vastaa
et sinä ku toi toinen feikki nuori perhokalastaja.

tilli Re: Zonkerit 19.9. 2002, 21:00 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Unohda vantaalla kaikki Streemerit (paitsi musta ja vihreä leece).
85 % kaloista tulee ELK hair caddiksellä (molemmat värit) ja Goddardilla, lisäksi larvat ja Luput painotettuna koko 12-14. Kysymyksesi oli kirjotettu keväällä silloin Tummia! siis pintureita. Coddardit saavat olla lihavia, nyky tyylistä poiketen, joka tosin muualla puree hyvin. Varma valinta on aina 18-20 musta, harvahäkiläinen Coddartti. Peruke 0.09-014 mm, mutta aina on kirjon vaara, ja sitten vietiin !

Mahdotonta Re: Zonkerit 23.9. 2002, 21:37 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Joo yritä sit saada pitkäkoskelta jollai pintaperhol mitan täyttävä kala! Mahdotonta! Ku ei siel oo mitallisii kaloi muita ku kirjot! Ja niitäki on vähän ja ne on pohjas yritä sit jollai pintiksel! Millä vantaanjoen koskel oot saanu pintaperhol kalaa? Ja mitä(vain mitalliset lasketaan)?

Tilli Re: Zonkerit 11.11. 2002, 17:25 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Sorry, en ole huomannut aikaisemmin että on tullut kommenttia.
Tosiasiahan on, että jos tyytyy kirjoihin niin Zonkeri on varmaan hyvä valinta Vantaallakin, kun se toimii "isoilakin" joilla.
Pitkäkoskella en ole 40 vuoteen käynyt, että en kommentoi; kuullostaa kamalalta paikalta.
Mainittakoon Nurmijärven Myllykoski, johon ainakin aikaisemmin istutettiin "onkikokoista" taimenta ja jota kansa sai. Itse käynyt parikertaa n.5 vuotta sitten ja ainakin ylhäältä (autonromut)kirret otti pinturiin, mutta niitähän et laskenut.
Nukarin luontainen taimen ei kasva kuin 35-40 cm korkeintaan. Silti komeita kaloja on helpo saada, vaikka moni kirren kalastaja ei sitä edes huomaa. Nukarille nousee/laskee myllykoskesta; ylempää "onki-istukkaita" taimenia. Ongelmana on kannan sekaantuminen istukkaisiin.
Myös nukarin kirret ottaa pinturiin. Ennen nukarilla oli myös mitallista harria, nykyään tosi harvinaisia.
Mutta ylempää löytyy monia taimen /harjuspaikkoja mm.
Ylikylä (maaseutuoppilaitoksen särkkä), Vatvuoren "vuolle" , Lähteenpuron mutka, josta tuli vielä rauhoituksen jälkeenkin 48cm taimen ELKlla ja josta Mato/katkarapuonkijat ottavat kesässä ilmeisesti enemmän taimenta kun kirreä (Alamittaisia ilm.suurin osa. HVNK Golf radan yläpuoli, myös harjusta!
Käräjäkoski! jossa Riihimäkeläisten mukaan mustamurkku (pinturi!?) on kova sana. Parikertaa käynyt ja kirret ottaa pinturiin, jos lasketaan. Aluellahan on luotainen kirren lisääntyminen! Ylempää löytyy vielä lisää tosimiesten paikkoja, mutta pikkutaimenet kiusaavat, joten ei viitsi kalastaa. Sitten on kaikki sivuhaarat, joista saa pinturilla ja varmaan Zonkerillakin taimenta vaikka millä mitalla, MUTTA onko järkevää onkia poikastuotantoalueilla, kun saaliista on 87% alamittaista taimenta. Sitten on Harjus! Kanta on oli vahva, mutta pienikokoista 18-35cm ja viimevuosina jyrkästi heikentynyt. Mutta vinkinä mainittakoon 3-tien sillan alustat, jossa on heinää. Vakkuri paikallistie 136>N ja Vatvuori. Ruskea/mustamurkku toimii.
Santakoskessa (Keravanjoki) on joka syksy kutevia/mitallisia taimenia, niin viime yönäkin 10.11 oli "varjoja".
MUTTA nyt on Taimenen rauhoitus!
Kuivat kesät ovat todelista pituriaikaa, esim. vuosi -97. Kalat ovat kaikkein kovimmissa pyörteissä ja HYPPÄÄVÄT pomputettuun pinturiin!!
Vuosi 2002 jäi vähiin, mutta "helteellä" tuli ELKillä 42cm, MUTTA tuntematon vieruskaveri otti "Lyijypuntti" Simpulla 2,5kg kalan, TAIMENEN NUKARILTA; olisikohan sittenkin pitänyt käyttää painotettua Zonkeria. Kalaa saa kaikilla tyyleillä, kun mieli on avoin ja uskoo itseensä ja PERHOONSA!

Tilli Re: Zonkerit/Maikki 11.11. 2002, 18:07 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Maikki ! Katsoppa vastaustani 11.11.2002 17.25 ja 19.9. 2002, 21:00 RE: Zonkerit.
Siinä on jotain kohteita. Näiden lisäksi perhoista (Musta) Leech, Tupu, Vihreä peruslarva, mulkosilmä. Kaks,häkiläinen on ehkä yksi vantaan käytetyimistä perhoista, itse en ole saanut kun kirren.
Monet saa Supertinselillä. Ruskeamurkku!! Siinä alkuun.
Jos Hyvinkään lähiseudun paikkoja halajat, niin Karkkila ja Loppi on Taivas Vantaaseen verrattuna, toistakymmentä paikkaa, miksei Keravanjoki, Kotka!?!? Onkimaanjoki Nummi-Pusula, Turboonjoki yläosat ja eräs haara. Myllyjoki Metsä Karkkilassa (Karkkilan Pyörä myy lupia).
Renkajoki, istutettua kirreä. (Rosenlev) Ja PIENTÄ taimenta. Lanainen, Miekankoski 160KM, Jaala!? hienot paikat,mutta aina ajettu ohi.
Lisäksi kymmeniä pikkupuroja joissa on (pikku)taimenta ja kalastus hiukan arveluttavaa, mutta maisemat mahtavat.

18 vastausta,   1 sivu   Aseta vahti Lisää vahti
Edellinen aihe Takaisin aiheisiin Seuraava aihe