kumma juttu

Keskustelut » Perhokalastus ja muu maailma

Viimeisin viesti: flyman87 8.7. 2002, 20:08

Uusi aihe Vastaa ketjuun
4 vastausta,   1 sivu   Aseta vahti Lisää vahti
ukko86 kumma juttu 4.7. 2002, 13:18 Vastaa tähän viestiin Vastaa
olin kalastamassa kosken loppuliu'ussa, kun yhtäkkiä parin metrin päässä mulahti puolitoista kiloinen taimen. No minähän fiksuna poikana ajattelin, että nyt tuli taimenelle virhe, kun näytti itsensä. Kokeilin vaikka mitä perhoja, eli: steamereita, larvoja, pintoja, pupia ja nymfejä. Kävin kirjaimellisesti kaikki perhoni läpi, että kyseinen taimen nappaisi, mutta ei. Sillä välin, kun olin ottanut tapahtuma paikkaa n.5m etäisyyttä, jatkoi taimen mulahteluja samassa paikassa. Ei ottanut vaikka yritin. Sitten kun päätin luovuttaa, niin taimen otti ja rupesi hyppimään alavirtaan päin. Loikkasi vedestä ylös ainakin kolme kertaa peräkkäin MYÖTÄVIRTAAN. Onko tälläinen tapahtuma yleinenkin, sillä muut paikalla olleet kalastelijat olivat myös ihmeissään??? siis en ihmettele niin paljoa ettei taimen iskenyt(kalastajan vika), vaan tuota ihmeellistä alavirtaa pomppimista?? mikä voisi olla syynä???

flyman87 Re: kumma juttu 4.7. 2002, 16:06 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Minä olin tänään aamukalassa ja arviolta ~2,5kg taimen ihan metrin päästä jalkojen juuresti hyppää kaaressa ilmaan. Se oli varmaan nukkumassa siinä rannassa eikä nähnyt kun tulin koska vesi oli niin sameeta (Vantaanjoki). Koska tuo sun tapahtuma tapahtui? Syksyisin se on ihan norm. kututaneilla. Jos se on nyt kesällä tapahtunut niin veikkaan että se yrittää vaeltaa koskea ylös ja on säihkähtänyt kun tulit rantaan. Siitä se on sitten siirtynyt alavirtaan hetkeksi koska ei uskaltanu tulla lähelle.

kake Re: kumma juttu 7.7. 2002, 02:08 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Missäs päin vantaanjokea tuo taimen pompsasi pois jalkojesi juuresta???

Maikki Re: kumma juttu 7.7. 2002, 02:23 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Niin ni missäs päin vantaanjokea se n.2.5kg taimen loikkasi, ei oo paha matka joelle ni päätin kysästä että kannattkaako sielä käydä perhoja uittamassa, asustelen vantaanjoesta 1km päässä (hyvinkää)

flyman87 Re: kumma juttu 8.7. 2002, 20:08 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Haltialan Ruutinkoskella

4 vastausta,   1 sivu   Aseta vahti Lisää vahti
Edellinen aihe Takaisin aiheisiin Seuraava aihe