Moro.

Keskustelut » Perhokalastus ja muu maailma

Viimeisin viesti: Pectus 28.2. 2003, 12:07

Uusi aihe Vastaa ketjuun
2 vastausta,   1 sivu   Aseta vahti Lisää vahti
Jaakko Moro. 7.2. 2003, 23:57 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Moro!!!.
Oon uusi täällä keskustelu foorumilla. Jaakko 14 wee Oulusta.
----->Kesällä hankin ekat perhovehkeet ja tavoitteena ois saada tuota perus tietoa perhostamisesta, täältä jonkin verran ja kyllähän sitä on jo melkosen verran, mutta ei vielä tarpeeksi. Härvelillä oon kokeillut perhostusta, mutta en nyt silti vielä kesää enemmän. 5 vuotta kohta kalastus kokemusta plakkarissa.

Kertokaa tekin jotain itsestä.

Että semmosta speliä...:)


Päde-Veikko Re: Moro. 10.2. 2003, 14:52 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Olen Jaakko nyt tylsä ja turvaudun vain neuvomaan kirjastossa käyntiä.
Kirjastosta löytyy kaikenlaisia opuksia perhokalastukseen.
Eräs havainnollinen ja yksiselitteinen kirja on nimeltään "Erämaan vesillä" (Tekijät Wahl/ Gustafsson)
Kannattaa ehkä hankkiutua vaikkapa johonkin kalastusseuraan.
Jokaisesta seurasta löytyy alaan vihkiytynyttä väkeä, jotka mielellään opastavat alkuun. Henkilökohtainen opastus on kirjaoppia arvokkaampaa.

Pectus Re: Moro. 28.2. 2003, 12:07 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Toi päde-veikon neuvo hakeutuun johonkin perhokalastus seuraan ainakin aluksi niin on kohtalaisen hyvä. Sieltä, varsinkin kun olet tuon verran nuorempi, saat hyviä neuvoja perhonheitosta,perhonsidonnasta, paikoista, ja uskoisin jopa että voi päästä jonkun kokeneemman perhokalastaja kyytiinkin. Näin saada oikein paikan päällä opetusta. Eli tämä on helpompi ja suositeltavampi tyyli.

Se silti käy toisellakin tavalla eli itse opiskelulla mutta sen on kovin kivikkoinen tie, sen voin sanoa kokemuksen syvällä rinta äänellä. Mutta onnistuu. Tässä kohtaa kuten päde-veikko neuvoi, nokka kohti kirjastoa ja ahmi kirjallisuutta, opettele solmuja, opettele solmuja. Kun kevät koittaa sinulla on kertynyt jonkin verran pohja tietoutta lajiin jonka jälkeen alat etsimään omia ratkaisujasi. Perhon heittoon kannattaa panostaa eli kun lumi väistyy niin etsit vapaan paikan alat harjoittelemaan( Tiedän näyttää H*******in typerältä, ja tuntuu vielä typerämmältä mutta ainoita keinoja jolla opi heittämään kunnolla( eli jos opettele rannalla heittämään niin keskityt kalastukseen etkä heitoon jolloin perho on kiinni takaheitossa ja solmuja ilmestyy *4 mitä perho on kiinni takaheitossa, Paljon.)
Kaiken kaikkiaan voi suositella seuraan liittymistä, siellä yleensä otetaan ilomielellä kaikki nuoret harrastajat mukaan lajin pariin ettei kannata hirveästi ujostella. Tai jos asuu sellaisessa paikassa jossa ei ole seuraa lähellä niin kyselee henkilöiltä jotka jo kalastavat perholla neuvoja/pyytää opettamaan. koska se henkilö kohtainen apu on todella suuri verraten siihen että joudut itse harjoittelemaan kaiken.




2 vastausta,   1 sivu   Aseta vahti Lisää vahti
Edellinen aihe Takaisin aiheisiin Seuraava aihe