Noloin tilanne reissulla?

Keskustelut » Perhonsidonta

Viimeisin viesti: JoRzE 20.2. 2004, 16:38

Uusi aihe Vastaa ketjuun
6 vastausta,   1 sivu   Aseta vahti Lisää vahti
jekku Noloin tilanne reissulla? 15.2. 2004, 19:46 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Kaikki vaan kertomaan noloimpia kommelluksia kalareissuillaan tai hauskimpia tapahtumia matkojen varrelta.

Viiksijorre Re: Noloin tilanne reissulla? 15.2. 2004, 21:54 Vastaa tähän viestiin Vastaa
jekku kirjoitti:
> Kaikki vaan kertomaan noloimpia kommelluksia kalareissuillaan tai
> hauskimpia tapahtumia matkojen varrelta.

Pari vuotta sitten könkkämäenolla lammaskosken niskalla, nostelin jalkoja leputellakseni niitä. No tasapainohan siinä petti vaikka kyseesä oli hidasvirtanen kohta, pulahdin oikein kunnolla päätä myöten. Kun keräilin itseni sieltä, niin ikäväkseni huomasin, että nuori kalamies seurasi innolla showtani. Ja kyllähän se vielä nauroi ja huusi "onko märkä olo"! No pistin kamat pakettiin ja ajoin Nuortti joelle samana päivänä. välimatkaa kertyi noin 500km kalapaikkojen välille. Kyllä hävetti! :D

Viiksijorre Re: Noloin tilanne reissulla? 15.2. 2004, 22:08 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Kun kerran aloitin kertomaan, ni vielä tuli muistoja mieleen.
Kerran Silamusjoella vietin pienimuotoista taukoa kalastuksesta ja huomasin vastarannalla oksistossa jonkun paikallisen kyvyn ottiperhon.
Oksat kaartuivat veden ylle ja pieni kivi oli siinä virrassa sopivasti juuri kohdalla.
No siinä sitten päätin lähteä irroittelemaan tuota ottiperhoa aikani kuluksi. Kiipesin kivelle ja kurotin kohti perhoa.
Sain kyllä perhosta kiinni ja tasapainonikin menetettyä. Ei muuta kuin selälleen jorpakkooon juuri sopivasti silloin kun kaverinikin olivat saapuneet katsomaan mitä olen puuhailemassa.
No tietäähän sen millainen loppureissusta kehkeytyi. No ainakin kavereillani tuntui olevan kovin hauskaa kustannuksellani... :D

Tämä tapahtui Kuusamossa:

Olimme porukan kanssa Oulankajoen Taivalkönkäällä. Hetken kalastettuani tärähti kunnon mörkö kiinni perhoon. Sen jälkeen huusin kavereilleni tosissaan naama punaisena, että "nyt on mörkö kiinni !".
Noh, kaverini kiiruhtivat paikalle. Kesyttelin siinä mörköäni kieli keskellä suuta jonkin aikaa ja niinhän siinä kävi, että perhokalastajan tapaturmahan (HAUKI) se siellä siiman päässä uiskenteli. Taas oli kavereillani koko viikon reissun ajan jotain vinoiltavaa, kun näkivät minut vapa kaarella jossakin...

Karvaturri Re: Noloin tilanne reissulla? 16.2. 2004, 20:32 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Hmmm...minulla ei paljoa ole tapahtunut, kun en ole päässyt mihinkään kalastelemaan. Yhden asian muistan, mikä ei ole nolo, mutta hauska ollut jälkeenpäin. Olin kalastelemassa järvellä nimeltä Suolijärvi. Tämä järvi on kuuluisa siitä, ettei siellä pahemmin kalaa ui, nykyään ehkä jotain pientä ahventa. Olin kaverini kanssa heittelemässä vaapuilla ja siinä sitten heiteltiin laiturilta. Kun vielä niin pieniä oltiin, otimme kisaa kumpi heittää pisimmän heiton. Aina vuorotellen sanoimme toisillemme: "Katos tää!" Oli juuri minun vuoroni ja sanoin: "No katos tätä!", ja samalla lukko aukesi vaapustani ja katselin kuinka vaappuni liehui ilmojen halki veteen. Veden pärsähdys kuului tänne asti. Sille on aina tullut naurettua vähän väliä.

>0zzy> Re: Noloin tilanne reissulla? 17.2. 2004, 15:53 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Olin viime kesänä karvion koskella (heinävedellä) kalassa. Ja siinä sitten heittelin, mutta kun ei tuntunut kalat edes nykäisevän, niin päätin viedä välineet kämpälle (noin 50m. päässä). Kaverini oli jäänyt sillä välin kalaan ja kohta kuului huuto: etkö vois tulla vähän jelppimään?! No, sinne sitten mentiin ja huomasin, että kaverini piteli käsissään haavia ja haavissa sätki n. 2kg. taimen. Olin rupeamassa perkaamaan kalaa (oli sopimus, että kumpi sai ensin kalan, ei sen tarvinnut siihen näppejään sotkea) Sitä kun rupesin perkaamaan niin oli siinä vielä sen verran puhtia, että sai potkaistua itsensä vapauteen. Kyllä siinä katselijoita riitti!

jimmy Re: Noloin tilanne reissulla? 18.2. 2004, 11:50 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Olimme viime kesänä viikonloppureissulla eräässä eteläsuomalaisessa järvikalastuskohteessa. Hiljaisen saapumispäivän iltana kaverini sitten viimein huusi tarvitsevansa haavia. Pinkaisin heittopaikaltani apuun ja otin haavin kouraani. Kala riuhtoi siiman päässä ja sai taisteltua itsensä pienen lumpeikon sekaan. Minun käskettiin pitää kiirettä, joten otin pari ripeämpää askelta katse liimautuneena tempoilevaan kalaan. En epäonnekseni huomannut rantapenkan tulevan vastaan hieman turhan nopesti ja kolmannella askeleella upposin reittä myöten rantaveteen. No, kala saatiin haaviin ja pannulle, mutta olen tähän päivään asti saanut kuulla sattuneesta jokaisella kalareissulla.

JoRzE Re: Noloin tilanne reissulla? 20.2. 2004, 16:38 Vastaa tähän viestiin Vastaa
viime kesänä kaaduin virrassa nokisen koskella, onneksi siinä oli vähän hitaampi virta joten itse en joutunut uimaan ihan kunnolla, mutta vapa siinnä meni poikki ja lähtipä vielä virran mukana syvänteeseen 4m vettä... Onneksi urheilusukellusta harrastan, joten otin kanat pois päältä ja lähdin uimaan... 30min sitä sieltä pois saada sitten lopulta sain siitä otteen... KOUKUSTA TIETENKIN SEN OTTEEN SAIN... Sitten se koukku upposi mun sormen läpi ja siinnä se...
lääkäri reissu tuli :(

6 vastausta,   1 sivu   Aseta vahti Lisää vahti
Edellinen aihe Takaisin aiheisiin Seuraava aihe