Niska vs. satula

Keskustelut » Perhonsidonta

Viimeisin viesti: Harri_83 8.4. 2004, 14:55

Uusi aihe Vastaa ketjuun
8 vastausta,   1 sivu   Aseta vahti Lisää vahti
Jussi Niska vs. satula 16.8. 2003, 13:52 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Satuin tässä ostamaan Metzin ns. "Microbarb"- satulan. Kyseessä on satula, jossa pisimmät höyhenet ovat noin 30 cm (!) pitkiä, mutta kuitenkin hyvin ohutruotisia ja lyhytsiikasisia. Pisimmät höyhenet ovat niin pitkiä, että niistä sitoo hyvinkin kymmenkunta häkilää (siis yhdestä ja samasta höyhenestä). Kuitenkin siikaset ovat niin lyhyitä, että kokoon 12 ne alkavat olla jo liiankin pitkiä. Näistä höyhenistä saa mahtavia häkilöitä pikkuperhoihin ja Klinkhämeriin laskuvarjot todella nätisti. Kysyisinkin, onko muilla kokemusta näistä satuloista ja toimivatko ne yhtä hyvin kuin vastaavan laatuiset niskahöyhenet? Mitä huonoja puolia tässä siis on, itse en ole oikein niitä vielä löytänyt.

Jani Re: Niska vs. satula 16.8. 2003, 14:20 Vastaa tähän viestiin Vastaa

Hyvää tavaraa nuo ovat. Saattavat olla vain siikasiltaan hieman niskoja pehmeämpi, joten voivat vettä imeä helpommin. Mutta edullisia ovat, joten hyvä ostos varmasti.

Satulan tyvihöyhenistä tulee muuten hyviä streamereita ja siipiä.

Jani

Jouni Re: Niska vs. satula 31.1. 2004, 21:04 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Ittellä on 5 tommost Metzin saddle 1:stä. Olen ollut erittäin tyytyväinen. Höyhenet on hiton pitkiä ja siikaset pirun jäykkiä. Satulassa olevat huonolaatuisetkin höyhenet voi käyttää esim. matuka-siipiin ja runkoihin. Satula on myös selvästi niskaa halvempia.
kannattaa ostaa.

keke67 Re: Niska vs. satula 1.2. 2004, 15:48 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Jos tehdään kunnon pintureita niin niska hakkaa satulan 100-0. Mutta kyllähän hinta noissa hyvissä niskoissa on pelottavan kova.

Veljmies Re: Niska vs. satula 2.2. 2004, 07:49 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Minulla on sekä Metzin niskoja että satuloita varmaankin kymenkunta kumpaakin. En allekirjoittaisi edellä esitettyä väitettä, että niskat olisivat ylivertaisia pintaperhoissa. Mielestäni satulan hyvälaatuisen satulan (esim. edellä mainitus Metz #1 ja Microbarb) ainoa huono puoli on höyhenten tasokokoisuus - höyhenet ovat siis kaikki yhtä ja samaa kokoa. Satulasta saa erinomaisia häkilöitä normaalikoisiin (12-14) pintureihin ja microbarb-satulasta vähän tätä pienempiin. Suuriin pintureihin tai streamerin siipiin niistä ei ole.

Itse käytän nykyisin 95 prosenttisesti satuloita pintaperhoihin.

Minulla ei ole kokemusta Whiting-niskoista tai satuloista. Voisiko joku verrata niitä esim. Metzin-laatuun. Varmaankn parempia, koska hintaakin on rutkasti enemmän?

>0zzy> Re: Niska vs. satula 5.4. 2004, 17:11 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Itse olisin ostamassa whitingin niskaa. Eli onko kellään kokemuksia ko. tavarasta? Onko kenties joitain huonoja/hyviä puolia? Kommenttia otetaan kiitollisena vastaan :)

Harri_83 Re: Niska vs. satula 5.4. 2004, 20:30 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Tosta metz vs. whiting on ollu joskus aikaisemminkin keskustelua ja muistaakseni kommentit olivat selvästi sitä mieltä että Whiting nikat ja satulat on parempi laatuisia!

PatilZ Re: Niska vs. satula 6.4. 2004, 09:00 Vastaa tähän viestiin Vastaa
keke67 kirjoitti:
> Jos tehdään kunnon pintureita niin niska hakkaa satulan 100-0. Mutta
> kyllähän hinta noissa hyvissä niskoissa on pelottavan kova.

En myöskään allekirjoita keke67:n väitettä. Huippulaatuinen satula on jopa parempaa pintureissa. Itse olen myös tykästynyt noihin microbarb-satuloihin varsinkin kun nykyään olen sitonut pintaperhoja vain pienempiin koukkukokoihin (14 suurin koko ja enimmäkseen 18-22 kokoa käytän).

Niska on kieltämättä monikäyttöisempi, koska höyheniä löytyy monenkokoisia ja ennenkaikkea rutkasti enemmän.

Itselläni on käytössä sekä Metzin että Whitingin satuloita/niskoja, enkä juurkaan ole huomannut laadussa eroja. Käyttämissäni Whitingin satuloissa on ehkä aavistuksen verran lyhyemmät siikaset, joten noihin "Micropatterns"-perhoihin löytyy mukavammin tavaraa.

Harri_83 Re: Niska vs. satula 8.4. 2004, 14:55 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Antaako noi pienet pinturit sitten paremmin kalaa? Varmaan ainakin aremmat kalat tykkää, mutta miten noin niikun yleisesti, kannattako noita pieniä pintureita pitää reissuilla mukana, muuallakin kun Lapissa?

8 vastausta,   1 sivu   Aseta vahti Lisää vahti
Edellinen aihe Takaisin aiheisiin Seuraava aihe