Huonot matskuostokset

Keskustelut » Perhonsidonta

Viimeisin viesti: erajorma15 4.12. 2005, 19:31

Uusi aihe Vastaa ketjuun
4 vastausta,   1 sivu   Aseta vahti Lisää vahti
Dustin Huonot matskuostokset 29.11. 2005, 23:06 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Kaikille on varmasti tullut huonoja hankintoja eteen varsinkin sidonnan alkumetreillä. Kaupassa sitä piirtää jo mielessään kuvan niistä "huippuperhoista", mitä jostain materiaalista voisi loihtia. Mutta kotona sitten huomaakin mitä p***kaa sitä on taas tullut hankittua!
Muutaman vuoden sitoneena olen itse jo oppinut tarkistamaan muutamien materiaalien laadun ja kiinnittämään huomiota oleelliseen, mutta siltikin välillä tulee hankittua jotain roskaa, kun jotenkin vaan kaupassa "silmät menee huuruun" (;)), kun ei osaa kiinnittää huomiota tarpeeksi olennaiseen. Tosin muutamat ostot ovat osoittautuneet huonoiksi vasta itse sidontavaiheessa (kuten puolikas kukon niska prkl!)

Omat huonot hankinnat: em. puolikas kukon niska, kuulapäät (eivät todellakaan ole pallonmuotoisia), huonon malliset koukut, joku ihme "kellunta" -aine, polttopihdit, marabou, zonkker...

Mitäs muille on tullut eteen? Onko kenties paikallisen kalastuskaupan "vanhakonkari" myyny "ladaa mersuna" aloittelijoille? Pankaahan kommenttia!

P.S. Jokainen voi sitten lopuksi pohtia mikä määrä rahaa tähän kaikkeen roskaan on mennyt!:D

jygi Re: Huonot matskuostokset 30.11. 2005, 10:33 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Noh, ensimmäisenä tulee mieleen iso nippu riikinkukon herlejä, jotka sidontavaiheessa osoittautuivat lähes pelkiksi ruodeiksi. :(
Mutta eiväthän nuo nyt niin kalliita ole.
Toisena marabou, joka postilaatikosta ulos otettua oli "piikkikärkistä shittikamaa". Ei oikein mun tarkotuksiin sopivaa..

Jussi_h Re: Huonot matskuostokset 30.11. 2005, 14:31 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Yksi oma kokemus viime ajoilta on, kun ostin amherstfasaanin pyrstön. Pyrstö näytti todella hyvältä, ja hinta oli todella edullinen. Kokeilin vielä kaupassa naittamista kalkkunan kanssa, ja siikaset oikein imaisivat toisiinsa kiinni. Kaiken hyvän lisäksi pituutta oli reilusti.

No, kotia mennessä rupesin sitten virittelemään hienon hienoa luomisperhoa amhersteineen. Oikeanpuoleinen siipi tuli valmiiksi hetkessä. Kun rupesin väsäämään sitten vasenta siipeä, ei naittuminen onnistunut ollenkaan! Höyrystin, pesin ja höyrystin uudestaan pikku palan vasemman puoleista sulkaa. Ei onnistunut naittaminen taaskaan. Otin sitten oikein suurennuslasin ja rupesin tarkastelemaan kovan onnen sulkaa lähemmin ja kas, siikasissa ei ollut karvan karvaa, vaan ihan sileitä ruoteja. Oikean puoleinen sulka oli aivan priimakamaa. Että sellaista... (luetaan Matti Näsä- tyylisesti)

raven Re: Huonot matskuostokset 30.11. 2005, 15:26 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Näistä kaikista on huonoja ostoksia kun ei ole tyhmyyksissään tullut valkattua: Peruskamoista marabou tulee aina tarkasti katottua ennenkuin ostaa. Toki teräväkärkisellekin käyttöä on mutta kärkeen asti nukkaiset on aina harvemmassa. Zonkereita on hyviä ja huonoja mitkä tulee jo kaupassa eroteltua. Bucktaileissa eli peuran hännissä on kans eroja. Kannattaa valkata nekin kaupassa ennenkuin ostaa. Siinä nyt pikaisesti ne mitkä tuli ekana mieleen.

erajorma15 Re: Huonot matskuostokset 4.12. 2005, 19:31 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Mulle tuli ekaks mieleen tämmönen lureflash kimalle. Ostin heti sidonnan alotettua tämmösiä kimalteita hirveen nipun ja kun tulin kotiin, aloitin sitoa, huomasin, että eihän näistä saa mitään tehtyä.
( varmaan kimalsi sen verran kaupassa silmään, että oli pakko ostaa)
En ole tähän päivään asti käyttänyt kertaakaan. Huomasin että flashabou kimalteet on paljon käytännölisempiä.

4 vastausta,   1 sivu   Aseta vahti Lisää vahti
Edellinen aihe Takaisin aiheisiin Seuraava aihe