Hyönteisjäljitelmät vs. lohiperhot

Keskustelut » Perhonsidonta

Viimeisin viesti: pörhöstelijä1 26.12. 2004, 00:36

Uusi aihe Vastaa ketjuun
14 vastausta,   1 sivu   Aseta vahti Lisää vahti
pörhöstelijä1 Hyönteisjäljitelmät vs. lohiperhot 19.12. 2004, 21:03 Vastaa tähän viestiin Vastaa
[Viestiketju siirretty perhokommenteista: http://perhorasia.fi/Fly/Fly.thtml?flyID=7442. Sopii tänne paremmin.]

No niin nyt näitä kalastus perhojakin alkaa näkyä.Hyvä hyvä :) alkaa vähän liiaksi tulla noita hienoja lohiperhoja tai super realistisia öttiäisiä näitähän sitä kuitenkin eniten tulee sidottua.


[Muokattu 20.12.2004, 10:17]
[Editoitu - admin]
Niksaa Re: Hyönteisjäljitelmät vs. lohiperhot 19.12. 2004, 21:47 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Anteeksi vaan mutta minun mielestä lohi ja ötökkä jäljitelmä perhot ovat myös kalastusperhoja samassa suhteessa kun tämäkin vai olenko väärässä? :)

[Muokattu 20.12.2004, 10:18]
pörhöstelijä1 Re: Vihreä vesiperhosen pupa 20.12. 2004, 00:27 Vastaa tähän viestiin Vastaa
lohiperhot voi kyllä jättää pois tarkoitin lähinnä näitä super realistisia perhoja... esim.viitsisitkö pistää siimaasi sellaisen perhon jota olet vääntänyt 4 tuntia jotta se vain jäisi pohjaan tai että sen jalat katkeaisivat yhden tärpin takia?Omasta mielestäni kalastus perhojen tulee olla (ainakin larvat ja pupat) suht. helppoja ja nopeita sitoa joten ei haittaa vaikka menisi pohjaan.

[Muokattu 20.12.2004, 00:28]
Niksaa Re: Hyönteisjäljitelmät vs. lohiperhot 20.12. 2004, 02:01 Vastaa tähän viestiin Vastaa
noh tuo on kyllä ihan totta mutta minulla on ainakin sellainen mielikuva että kalastajat kalastaa perholla mikä näyttää nätiltä silmään esimerkkinä juuri nämä tarkat jäljitteet mutta ainakin minun mielestä sitojan tarvisi kehittää perhoa jokasella kerralla kun sitoo sen niin kestävämmäksi ja nopeemmaksi mutta ei välttämättä ne muutaman jalan katkeaminen tarkoita sitä että kalastavuus kärsisi
sori vähän menee keskustelu ulos aiheesta

mutta tämä on varmasti hyvä toimiva perho en halua sitä väittää

[Muokattu 20.12.2004, 10:18]
Aarne_k Re: Hyönteisjäljitelmät vs. lohiperhot 20.12. 2004, 10:08 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Käsittääkseni perhonsidonnassa on tarkoitus jäljitellä hyönteisiä mahdollisimman tarkasti. Siksi kaikille perhoille on luotu mittasuhteet, että se muistuttaisi vain esikuvaansa, päivyrit, vesiperhoset, nyfit, jne.. kaikilla omat mittasuhteet. Mikään ei estä sitomasta "super realistista" siimanpäähän, vaikka olisi muutaman tunnin perhoa värkännyt. Lohiperhojen sidonnassa saa kyllä menemään kans aikaa, neljä tuntia ei ole mikään poikkeus! Kysyn vaan? Miksi värkkäillään siligonista päivyreille jatkoperiä, kun siligonin kuivumisaika on noin vuorokausi. Siinä ajassa kehittyy, jo tunne arvoa? HYMIÖ

[Muokattu 20.12.2004, 10:18]
Oltsu Re: Kuulapää nymfit 20.12. 2004, 10:18 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Niin no vähän kateellisten puhettaki saattaa seassa olla. :/ Ainaki minulla ei oo muuta tekemistä ku kattoa suu auki nuita lohiperhoja ja lakattuja hyönteisiä! :) Mutta tietty asiaa voi tarkastelle eri näkökulmista.
Toinen kalastaja haluaa kiinnittää huomion siihen miten kala reagoi ja millä tulee saalista.
Toinen kalastaja on ehkä saanut jo mahansa täyteen ja yrittää keksiä sen mihin "SE" nappaa.
Ja sitten on niitä joilla on erityisiä lahjoja kädentaidoissa ja askartelu (varsinkin mikroskooppinen piperrys) on NAUTINTO!

[Muokattu 20.12.2004, 12:12]
[Siirretty perhokommenteista - admin]
jani88 Re: Kuulapää nymfit 20.12. 2004, 10:18 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Kyllähän lohiperhot ja super-realistiset on pirun hienoja ja hyvä että niitäkin on tällä sivustolla. Tottakai nekin ovat kalastusperhoja, mutta mielestäni täällä saa olla myös näitä taimen-/harjus-/kirreperhoja. Toivottavasti tälle sivustolle mahtuu sekä "gurut" että "tavalliset" sitojat ja kaikki voivat saada täältä ideoita.

[Muokattu 19.12.2004, 11:04]
raven Re: Kuulapää nymfit 20.12. 2004, 11:46 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Iisisti pojat iisisti. Ei nyt vedetä mitään tennispalloja nenään. Mielestäni kaikenlaisia perhoja tarvitaan tänne. Perhojahan täällä on runsaasti ja valinnan varaa on. Ei lohi yms. perhot ole todellakaan viemässä mitään kiintiöpaikkoja ns."kalastusperhoilta" ja päinvastoin. Itseäni ainakin kiinnostaa kehittyä myös sitojana ja siihen ei oikein ole muuta tietä kuin sitoa juuri noita vaikeampia sidoksia. Kukin sitoo sellaisia perhoja kuin haluaa ja edelleen lohi-, realistiset-, kirre- ja kalastusperhot ovat kaikki tärkeitä tällä palstalla. Pääasia että foorumi on aktiivinen ja puhallellaan sitä kuulua yhteistä hiiltä.

Aarne_k Re: Hyönteisjäljitelmät vs. lohiperhot 20.12. 2004, 12:50 Vastaa tähän viestiin Vastaa
HMM... Mielenkiintoinen keskustelu, tätä kannattaa jatkaa. Jos halutaan että foorumilla, on vain kalastus perhoja. Niin miksi niistä etsitään kärkkäästi virheitä, eihän kalastus perhoilla ole mitään väliä miltä ne näyttää, runko epätasainen, kierre vinksin vonksin, Jne.. Kalastus perhojen tuomari, on aivan jossain muualla.

jani88 Re: Hyönteisjäljitelmät vs. lohiperhot 20.12. 2004, 13:45 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Aarne_k kirjoitti:
> HMM... Mielenkiintoinen keskustelu, tätä kannattaa jatkaa. Jos
> halutaan että foorumilla, on vain kalastus perhoja. Niin miksi niistä
> etsitään kärkkäästi virheitä, eihän kalastus perhoilla ole mitään
> väliä miltä ne näyttää, runko epätasainen, kierre vinksin vonksin,
> Jne.. Kalastus perhojen tuomari, on aivan jossain muualla.


Aika hyvä pointti! Itse tosin pyrin sitomaan perhoni mahdolisimman hyvin, ja kaikki ne ovat kalastusperhoja. Sillä saa kalaa millä pyytää ja sillä pyytää mikä miellyttää silmää, vai mitä?

FlySam
[Ylläpito]
Re: Hyönteisjäljitelmät vs. lohiperhot 20.12. 2004, 15:24 Vastaa tähän viestiin Vastaa
> Jos
> halutaan että foorumilla, on vain kalastus perhoja. Niin miksi niistä
> etsitään kärkkäästi virheitä, eihän kalastus perhoilla ole mitään
> väliä miltä ne näyttää, runko epätasainen, kierre vinksin vonksin,
> Jne.. Kalastus perhojen tuomari, on aivan jossain muualla.

Totta turiset. Ei ehkä ole itseisarvo edes löytää virhettä jokaisesta rasiaan lisätystä uudesta perhosta.
Otetaan esimerkiksi vaikka sitoja, kuka on harrastanut kilpasidontaa vaikkapa n. 10 vuotta, niin ehkä hänelle on turha lähteä kierteen epätasaisuuksista tai crestien asettelusta liiemmälti mainitsemaan. Ehkäpä tämä on hänelle aikaa myöden tullut jo aiemminkin esille ;)

MAteriaalien vertailu, elävyysasiat yms. ovat varmaankin niitä enemmän hyödyllisiä asioita. Kierteen vinoudet näkee jokainen katsoja silmillään, älkäämme siis kilpailko siitä kuka sen ensimmäiseksi saa kirjoittaa esille...

Kyllähän tuo Aarnen taikaperhokin on vähän niin ja näin... ;)
Pikkusen mies huolellisuutta tuohon kuulapään kiinnityksen viimeistelyyn.
Ehkä tämäntasoiset ja näinkin antoisat vinkit voisimme jättää jatkossa antamatta?

Päde-Veikko Re: Hyönteisjäljitelmät vs. lohiperhot 20.12. 2004, 19:52 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Suomalainen sidontataito on erinomaista ja laaja harrastaminen ylläpitää monenlaisia sitojia ja sidottavia. Ihmisen eräs elämän mielekkyys on oppiminen ja siitä saatu riemu. Kyllä taimen, joka on saatu taitavasti sidotulla perholla maistuu paremmalle, kuin jos se olisi saatu makkaranpalalla tai kainalonkarvaperholla, puhumattakaan muualta nyhdetyillä kiharalangoilla ;)
Kalastusperho tai perho, joka kelpaa hyvin kaloille, on useimmiten jonkinlainen suttura kuin hyperrealistinen jalkaveikko, joka puolestaan ansaitsee arvonsa sidontataitojen ja luovuuden kiteytymänä. Ja sitoja, joka suoltaa edelläkuvatun mukaisia kaunottaria, osaa aikanaan myös luoda kauniita perhomalleja, jotka samalla sekä antavat sitojalleen ja muillekin ihailtavaa, antavat myös kalaa.

juuso_h Re: Hyönteisjäljitelmät vs. lohiperhot 20.12. 2004, 21:13 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Mutta eikös perhorasian yhtenä ideana ole tarjota uusia sidontaohjeita uusista perhoista ja samalla niitä uusia ideoita?

JOne Re: Hyönteisjäljitelmät vs. lohiperhot 20.12. 2004, 22:39 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Joo kyllä tänne varmasti kaikenlaiset perhot mahtuvat ja ideoiden hakupaikkanahan nämä sivut varmasti toimivat monille. Ja sidonta harrastuksen erivaiheissa on kiinnostunut eri asioista... Ja mielestäni olisi tärkeää meidän suomalaisten kehittää noita superrealistisia perhoja, koska ne ovat kenties se ainoa alue missä suomalaiset eivät kansainvälisissä kisoissa pärjää samalla tavoin kuin esimerkiksi lohiperhosarjoissa!

pörhöstelijä1 Re: Hyönteisjäljitelmät vs. lohiperhot 26.12. 2004, 00:36 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Kaikki ymmärsivät mua väärin ja vetivät herneitä nenään.Ensinnäkin en tarkoittanut että pitäisi olla pelkästään kalastus perhoja.Haluaisin vain välillä nähdä niitäkin (vaikka viestini saattoi johtaa harhaan) joten ottakaa ihan rauhallisesti.Hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta kaikille :)

14 vastausta,   1 sivu   Aseta vahti Lisää vahti
Edellinen aihe Takaisin aiheisiin Seuraava aihe