KAUANKO!

Keskustelut » Perhonsidonta

Viimeisin viesti: perhonsitoja90 26.8. 2007, 11:28

Uusi aihe Vastaa ketjuun
20 vastausta,   2 sivua:   [ 1  2  »  ] Aseta vahti Lisää vahti
kalan elämää KAUANKO! 11.2. 2007, 15:59 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Eli kauanko ootte sitonu perhoja ja kuinka hyvin ootte mielestänne kehittyny sinä aikana? Ite oon sitonu 5.v ja eka kaks vuotta oli semmosia räpellyksiä että niilä ei ollu päätä eikä häntää mutta sitte oon kehittyny aika tavalla (Sidon kyllä vain kalastukseen)

player Re: KAUANKO! 11.2. 2007, 18:07 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Jaa'a... 21 vuotta... välillä taukoja (pari vuotta kai pisimmillään), nyt kohta vuoden aktiivisemmin lohiperhoja ja pyrkien parantamaan pikkuhiljaa kaikkia asioita perhoissa, niiden käytössä sekä yleistietämyksessä.
Elikäs 20 vuotta töhertämistä, sitten pudotin eräille jenkkisivuille perhon ja totesin että on noille omille tuhruille tehtävä jotain.
Elikäs oma arvio olisi, vajaassa vuodessa hitaasti parannellen perho kerrallaan. Jälki parani heti kun hommasin kunnon valot pöydälle (loisteputket). Jos on ollut reilut 40 tikkiä käsissä, esim. peukalon jänne poikki, ei ole kädet ehkä enään niin näppärät kuin 24 veenä kun alotin.
Kalastusperhoja sekä kokeiluperhoja minäkin sidon. Kisaperhot jäänee minulta tekemättä, mutta koskaan ei kannata sanoa tuollaisia... "jää tekemättä".
Kaiken kaikkiaan, tavoittelen tietynlaista sidontataitoa ja siihen on turkasesti matkaa.

F-Fly Re: KAUANKO! 14.2. 2007, 17:31 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Alkuun pientä pilkunviilausta :D Elikkä otsikkoon; KAUANKO? (ei huutomerkkiä, sillä kauanKO on tunnetusti kysyvässä muodossa oleva sana ;)) Mutta se siitä. :D Nou haard fiilings...


Oma "urani" alkoi 3 vuotta sitten, enkä ole ikävä kyllä minkäänlaista kehitystä huomannut. Aina vaan tulee tehtyä kaiken maailman mahdolliset mokat, eikä tiettyjä tekniikoita ota oppiakseen. Koittanut sitoa kaiken tyyppisiä perhoja mutta aina jää jotenkin "häpeämään" omaa tuotostaan ja täten minun sitomia perhojani ei paljoa katseita keräile täällä perhorasiassa, mutta kalaa tulee niin mitäpä valittamaan.

PS. En ole täydellisyyden tavoittelija, vaan olen varma, että ette tahdo nähdä viritelmiäni! :)

saku Re: KAUANKO! 14.2. 2007, 20:15 Vastaa tähän viestiin Vastaa
3-4kk on tullut sidottua. omiin sidoksiin en ole tyytyväinen, ja kehittämisen varaa on PALJON. perhoja olen sitonut yli 1000, rahaa on uponnut about 600? :) hyvä harrastus, ei voi kieltää.

player Re: KAUANKO! 14.2. 2007, 23:55 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Jaa'a, ihan rehellisesti ilmaisten, olisin minäkin voinut jättää alkuun laittelematta perhoja jotka toimii kalastuksessa. Mutta jos joku onnistuu niillä jallittamaan taimenia tai muita kaloja siinä kuin ne itsellä on toiminut.. eli sen takia ne siellä on.

Parhaiten perhorasiaa kylläkin käyttää jos laittaa perhojaan esille, aito kommentti kohdistuu esille laitettuun perhoon ei sen sitojaan. Eli tarkoitan ettei kommenteista pidä ottaa "kierroksia". Kommenteja perhoihin tulee, mikäli itsekin kommentoi muiden perhoja, kysyy epäselviä asioita jne.. eli aktiivisuudella. Toimiva perho kannattaa laittaa esille, toimiva perho on usein sellainen mikä ei vaikuta kauniilla ulkonäöllä.

Fancy^trout Re: KAUANKO! 15.2. 2007, 15:14 Vastaa tähän viestiin Vastaa
saku kirjoitti:
> 3-4kk on tullut sidottua. perhoja olen sitonut yli 1000.

Vai että kolmessa viiva neljässä kuukaudessa olet sitonut yli 1000 perhoa? :O Olet vissiin ollut 24/7 penkin äärellä.. :) Itse sitonut reilu kuutisen vuotta ja perhoja MUUTAMAN liikaa. Eihän noita enää mihinkään koloon mahdukkaan, kun joka paikasta pursuavat. Vähän niinkuin muut kalastuskamat ja erityisesti sidontakamat... Rahaa pikkuhiljaa perus henkilöauton verran, mutta eihän niitä rahoja lasketa...

Mesikämmen Re: KAUANKO! 15.2. 2007, 17:36 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Seitsemän vuotta olen vakavammin suhtautunut sitomiseen, tosin ensimmäiset perhot tuli väännettyä 60-luvulla karkkipapereista ja sorsan höyhenistä.

Playerin tapaan on itseltänikin vasemman peukalon jänne sökö, näissä sidontahommissa kyllä arvostaisi ehjiä sormia. Vielä tässä muutaman vuoden kerkeää sitomaan ennen kuin vanhuuden vapina pistää spigotin pakkiin.

hartolan keisari Re: KAUANKO! 15.2. 2007, 18:00 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Täällähän tuntuu olevan sormipuolia enemmänkin..mulla vaan on oikean käden peukalo..murskaantu joskus juniorina ja nyt se on semmoinen pientä perunaa muistuttava möykky,pienten koukkujen kaa on välillä hankaluuksia mutta muuten kyllä hommat hoituu..ja semmoisen 15 vuotta on tullut perhoja sidottua/niillä kalasteltua..

Mesikämmen Re: KAUANKO! 16.2. 2007, 12:44 Vastaa tähän viestiin Vastaa
hartolan keisari kirjoitti:
> Täällähän tuntuu olevan sormipuolia enemmänkin..mulla vaan on oikean
> käden peukalo..murskaantu joskus juniorina ja nyt se on semmoinen
> pientä perunaa muistuttava möykky,pienten koukkujen kaa on välillä
> hankaluuksia mutta muuten kyllä hommat hoituu..

Pitäisiköhän perustaa sormipuolien perhonsidontaklubi, voisi vertailla perhoja ja sormia, ja jakaa kokemuksia kohtalotovereiden kanssa. Sehän olisi terapeuttista. :)

hartolan keisari Re: KAUANKO! 16.2. 2007, 17:34 Vastaa tähän viestiin Vastaa
todella terapeuttista,se menis kuitenki kaljoitteluksi:)

Walastaja Re: KAUANKO! 16.2. 2007, 22:58 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Kohta tulee 1,5 vuotta täyteen. Kai sitä on jonkun verran tullut kehityttyä, mutta niin myös harjoteltua ja epäonnistuttua. Levysiipisetkin rupee pikkuhiljaa sujumaan(Oppia saatu itseltään Stenbergin Mikolta), kun vaan sais myyntiin menevät perhot alta pois niin pääsis levareita treenaamaan. Pitäis myös muistaa, jaksaa ja innostuttua sitomaan mm. pintureita, larvoja jne... mutta mutta...

arska2007 Re: KAUANKO! 26.6. 2007, 10:46 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Ite oon sitonu kohta kaks vuotta ja kehittymistä on tapahtunu todella paljon. Enää ei tarvitse hävetä omia sidoksia.hehe. Ajattelin vielä vuoden sitoa normi kalastusperhoja ja sitten siirtyä lohiperhoihin.

Oppipoika Re: KAUANKO! 26.6. 2007, 11:49 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Puolitoista vuotta sitten aloitin sidonnan Rovalan kansalaisopiston perhonsidontakurssilla.
Pintureita ja lohiperhoja olen sitonut vasta puolisen vuotta. Syynä materiaali ja koukkupula.

Walastaja
Vähän samankaltainen ongelma. Tahtoo välillä vahingossa tuo levysiipi vääntyä dee-siiveksi.
Ja jos levysiipi onnistuu niin sitten se onistuu ihan sattumalta.
Saa nähdä miloin tässä oppii sen sitomaan, vai oppiiko ollenkaan.

flybeam Re: KAUANKO! 27.6. 2007, 15:43 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Joo ite oon sitonut reilu 7 vuotta, mutta edistystä on alkanut tapahtuu huimasti viimeisten 2v aikana, sillä eihän tuo sitominen nyt naperolta (10-14) onnistu ;) Pitäs varmaa lisäil taas perhoi tänne ku on ollu taas hiljaista aikaa...

-perhostaja- Re: KAUANKO! 29.7. 2007, 13:53 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Mulla kokemusta huimat 3 päivää :D

eipiieiz Re: KAUANKO! 7.8. 2007, 22:39 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Terweisiä teille hywät nuoriso-perhositojat!

Aloitin armon wuonna 1980... vai oliko se -79, joten tuota sidontaa-perhon on tullut harjoitettua 27-28 vuotta..., ja niitä perhoja on..., niitä on tuhansia ja nurkat ja laatikostot on täynnä.. Oma perhonsidontaHUONE on ollut haaveissa jo vuosia. Eli sidoksia on, jos sillä tuloksellisuutta mitataan. Kaikki tyypit, mallit ja tyylisuunnat on tullut käytyä läpi, mutta vieläkään en ole päässyt lähelle täydellisyyttä..., jos sitä taas mitataan sillä että on täydellisen tyytyväinen lopputulokseen, joka taas on tapahtunut ehkä n. tusinan kertaa !! Viimeaikoina on tosin alkanut tuntua, että uusimmat villitykset, puhumatttakaan materiaalihallinnasta ovat ajaneet ohitseni, mutta sitä lie turha surra; ennen sidottiin siankarvoilla, nyt ice-dubbingilla! Mutta-mutta; pari varoituksen sanaa, niikuin tuo aiempikin varttuneempi sitoja sanoi, taukoja tulee, innostus laimenee hetkittäin, mutta ehkä tilalle tulee sophistikoitunut, harkittu luovuus. Hyviä jatkoja, toivottaa semi-konkari (onhan minuakin kokeneempia.. elossa, muttei vielä näköjään täällä netissä).

ÄijänKäppänä Re: KAUANKO! 21.8. 2007, 22:00 Vastaa tähän viestiin Vastaa
kalan elämää kirjoitti:
> Eli kauanko ootte sitonu perhoja ja kuinka hyvin ootte mielestänne
> kehittyny sinä aikana? Ite oon sitonu 5.v ja eka kaks vuotta oli
> semmosia räpellyksiä että niilä ei ollu päätä eikä häntää mutta sitte
> oon kehittyny aika tavalla (Sidon kyllä vain kalastukseen)

Itse olen sitonut jonku 1kk ja sidottuu on tullu joku alle 10 perhoo.. aina jos joku ei niin mielllytä niin eikun puukko esiin ja uutta materiaalii tilalle. itse oon kyllä iihan tyytyväinen omiin perhoihin, mutta kyllä nekin on aika kauheita jotkut.. Red Tag nyt onnisstuu hyvin vaikka silmä kiinni..

SÄMPSYLÄ Re: KAUANKO! 22.8. 2007, 12:34 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Mie oon sitonu jonkuverran vaille 2 vuotta ja omasta mielesta sujuu kylla nykyään ihan hyvin kalstusperhot. Nyt on ollu aika pitkään sidonta tauko, ku tuli viillettyä puukolla sormeen. Saa nähä miten alkaa sujumaan ku puuttuu pikku palasesta etu sormen päässä tunto.
Eiköhän siihenkin opi:)

red killer Re: KAUANKO! 22.8. 2007, 18:45 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Joop!

Muutaman vuoden olen sitonut ja kuten edellä moni mainitsi niin minäkin sidon vaan kalastuskäyttöön perhoja ehkä hieman kokeilevasti.
Jokaisen perhon jonka sivuille olen lisännyt on miellyttänyt omaa silmää joskin myöhemmin on taitojen karttuessa ruvennut hävettämään huonommat. Tosin on kyllä mukavaa nähdä oma kehittymisensä.

Juho_123 Re: KAUANKO! 25.8. 2007, 17:43 Vastaa tähän viestiin Vastaa
No varmaan aika moni tietää että olen aloittanut perhonsidonnan 12.5.2006, eli vajaa puolitoistavuotta on tullut sidottua. Omasta mielestäni olen kehittynyt ihan kelpo vauhtia, vaikka moni voisikin sanoa muuta.. Eiköhän minun sidontahistorian näe aika tarkkaan tuolta profiilista.. :)

-Juho-

20 vastausta,   2 sivua:   [ 1  2  »  ] Aseta vahti Lisää vahti
Edellinen aihe Takaisin aiheisiin Seuraava aihe