Silikit

Keskustelut » Perhonsidonta

Viimeisin viesti: Pentagramm 29.11. 2007, 11:07

Uusi aihe Vastaa ketjuun
2 vastausta,   1 sivu   Aseta vahti Lisää vahti
Pentagramm Silikit 28.11. 2007, 21:45 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Tuossa tuo Player jonni aekaa sitten sattui maenehtimmaan jonni joutavuuttaan noista silikeistä Juho K Lato Karoliina pehossa tommosen osoitteen se vielä uskalsi laettaa... http://www.silkimp.pp.fi/ Tietääkö Player/kuka tahansa liekkö nuo silikit samanlaisia kuin ne joita käytettiin entis-aekaan lohiperhoissa siis semmosia että ne menettää värinsä kulutuksessa melekosen pian vai onko ne nuitte perhonsidonta liikkeitten silikkien veroisia, vai vielä laadukkaampia?
Rupes asia kiinnostammaan ku ei nuo näyttäny nii kalliiltakkaa...

No kun kerran aloitin jatkettaa vielä töriseminen noesta silikeistä, liekkö borssella/kelläkään muulla muita konsteja tuon silikin tasottamiseen kun lusikalla lipomine?

Ps. Player elä ota aena noeta mun puheita iha tosissa, kaikkihan myö välillä yritettää jonni näköstä vitsiä heittää ;)

Santtu B-)

player Re: Silikit 28.11. 2007, 23:50 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Terve Santtu

Noita Soie Ovale silkkejä on maahantuojan mukaan myyty myös perhosidontaan. Ovale silkkien alkuperä on kaukoidässä, missä toukat seittejään kutoo, siis aitoa luonnon tuotetta. Kyseinen yritys, Soie on yli sata vuotta vanha ja tarkka laadusta sekä maineestaan. Koska silkki on aitoa sen kuidun poikkileikkaus on kolmiomainen ja siitä syntyy prisma sekä edelleen tietty hohto. Siksipä luulen että Soie Ovalen valkoinen vastaa esimerkiksi Honkavuoren käyttämää valkoista silkkiä. Värien haalistumisesta en sano juuta enkä jaata, mutta usein ne haalistuneet ovat niitä parhaita kalastusperhoja etenkin kirkkaissa vesissä, kuten Tenolla. Ovale silkki on hienojakoisempaa kuin muut kalastustarvikeliikkeiden silkit.

Silkeistä vielä, en ole perehtynyt silkin vahaamiseen mutta ainakin aito silkki on sillä pilattu. 1850-luvun molemmin puolin resepteissä mainitaan sana Floss, mille suora käännös on kiiltävä. Tarkkaan en reseptejä kääntäessä ole tarkkaillut esiintyykö reseptien silkeissä samassa kirjassa puhdasta silkkiä ja floss versiota.

Voit edesauttaa silkin kiertämistä tasaiseksi sillä että pyöritätkin koukkua etkä silkkiä sen ympärille. Eli koukku kiinni penkkiin mahdollisimman läheltä helaa, pidä huoli että silkissä ei ole kierteitä vaan se on litteänä. Pyöritä penkin leukoja. Jotta saat kunnollisen silkityksen sen alla pitäisi olla tasainen pohjustus, eli mitä sitten pohjana onkin kierrä sekin siten ettei siinä ole kierteitä kun kierrät sen. Esimerkiksi sidontalangassa on kierrettä kestävyyden takia. Käytän taas UNI-Trico lankaa, jotta löytyy "tatsia" sidoksiin. Tämä Trico katkeaa huomattavan helposti kun siitä on kierre pois, sääli se kun on hyvä matsku jatkeen alle sekä rungon tasoitukseen.

Lusikka on se viimeistely väline, paras vaihtoehto olisi jokin keraaminen tai lasinen pitkulainen esine.

Silkistä lisää, mitä enemmän sitä hinkkaa sormien välissä sitä heikompi kiilto siihen jää. Eli mahdollisimman vähällä käsittelyllä perhoon. Jotkut pesee kätensä astianpesuaineella (ihan hyvä juttu), jotkut hioo sormet vesihiomapaperilla... onhan niitä kilpasitojien temppuja.

Semmosii... Oliko apuja?

Pentagramm Re: Silikit 29.11. 2007, 11:07 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Kiitos kiitos jälleen kerran vallan laajasta tietopaketista...;)
Tuote en ole ennen kuullutkaan tuota koukun pyöritys hommaa pitenee tässä jokusena päevänä testata, ainakin tämä ja huominen päevä on vallan maeniota aekaa ku sattui tuossa nii hyvi että tuli pitkä viikonloppu ku koeviiko just loppu... En ole vielä kertoakaa silikkejä tasoitellu ku en tienny onko siitä tosiaan hyötyä mutta tästä edes päen tasoitan aena... :D

Ps. Se on hyvä homma että täällä on tommosia henkilöitä siis noi hyviä tyyppejä jotka ovat valmiina aottamaa tarpeen tulle, sitä piirrettä ARVOSTAN ihmissessä tovella tovella palajo...B-)

Santtu

2 vastausta,   1 sivu   Aseta vahti Lisää vahti
Edellinen aihe Takaisin aiheisiin Seuraava aihe